Ideeendroogte

Er zit een gat in mijn blog. Eentje van een week of zes. Ik kan ‘m verzwijgen, maar dat voelt niet lekker. Tenslotte is mijn blog, behalve leesvoer voor geinteresseerden, ook een terugleesboek voor mezelf.

Het kwam door de vakantie. Die was leuk maar erg vermoeiend. Té vermoeiend. Toch had ik ‘m voor geen goud willen missen: een huisje in het midden van bijna niets; veel rust en zonovergoten dagen. Schaduw onder de perenboom, overheerlijke ijsjes, een beetje Tour, een dik boek… En ook nog eens een (toevallige) ontmoeting met een heel bijzonder mens. Ongelofelijk dat je met iemand die je “alleen maar” van het web kent, kan kakelen alsof je elkaar al honderd jaar kent.

De weken na de vakantie moest ik “tol betalen.” Ik kreeg een dip, en om het drama compleet te maken, ook nog een ideeendroogte. Ik voelde me zo leeg als een nieuw notitieblokje. Ik probeerde tegen de klippen op dingen leuk te vinden, maar was er te zwaarmoedig voor.
‘Toe baasje, ween niet,’ zei Bella, en trok ter afleiding eerst de theedoek en daarna de handdoek van het rekje af. Ik hing ze terug en Bella hapte ze er meteen weer af. Probeer dan maar eens somber te blijven 😀

Ik weet dat er altijd weer betere tijden komen – het is net als eb en vloed – en besloot niet te zwaar aan mezelf te tillen. Een paard optillen – net als Pippi – dá’s pas zwaar! Als vanzelf kwamen er weer niet  te stuiten woorden op gang. Maak je borst(en) dus maar nat.

De foto is – zoals je kunt zien – van Dien.

42 thoughts on “Ideeendroogte

 1. Hoi piepelepoi lieve kakeltje.
  k kwam hier weer es lezen, je sprong zomaar zonder reden weer even in mijn gedachten! (Sommige mensen blijven gewoon in mijn gedachten rondspoken)
  Tjee meis, jij had dus het geluk om Dien te ontmoeten! Fijn!
  Je zult al wel gemerkt hebben dat ik niet meer “Blog”, ik heb er ff geen zin meer in. Vele medebloggers, en vooral jij!!!!) zullen altijd in mijn gedachten blijven!
  Liefs van mij.
  Geesje

  ( Wie het weet mag het zeggen, want ik weet nog steeds niet of ik terug kom met mijn gedachten in het weblogwereldje)

 2. Leuk hè die ontmoetingen soms met bloggers. En ook een oud web-logger als ik het goed zie. Leuk zo toch weer oude bloggers terug te vinden.

  En een blogstilte, moet kunnen…zeker in de zomer. Inspiratie komt vanzelf wel weer (bij mij altijd onder de douche) 🙂

 3. ben ik ff blij (en dankbaar vooral) dat wij ook op een andere manier ‘contacten’ !! Jeweetwel…..die plaats waar wij over 150 jaar zitten en de reden waarom we daar zitten. ;-))

 4. Het heeft alles te maken met het mooie weer. Bij zulk mooi weer zitten we veel meer buiten dan binnen en hebben gewoon veel andere dingen aan ons hoofd. Straks, als de regen tegen de ramen klettert en de wind tegen de muren beukt, dan komt de inspiratie vanzelf. En al die duizenden gedachten in je hoofd springen er vanzelf uit. Ze zijn nu even aan het rijpen in de zon. Wacht maar, straks… Ik verheug me er nu al op!

 5. Leuk is dat, iemand ontmoeten die je eigenlijk al kent, alleen niet irl. Afgelopen week had ik ook zo’n ontmoeting. En dat bloggen, ach joh, daar moet je ZIN in hebben. Het komt altijd vanzelf wel weer. Rustig bijkomen van de vakantie en dan krijg je vanzelf wel weer de behoefte. Of niet. Maar wel leuk hoor, om weer bij je te lezen 🙂

 6. Zo die lege periode is weer bijna vergeten nu je terug bent. Ik heb je gemist ! En wat dat dipje betreft dat is nu eenmaal het bioritme van het leven.—-Als je dat eenmaal goed begrijpt en er een beetje naar kijkt weet je ongeveer wanneer een dipje te verwachten is.——Je kan de kaart van het bioritme wel opzoeken bij Google. Goed de gebruiksaanwijzing lezen en er voor open staan.—-Je gelooft er misschien niet aan, maar ik volg het al jaren en weet zo wat me te wachten staat.—Wat ook echt zo is, is dat de Japanners dit ook volgen en niets ondernemen als het bioritme slecht staat. —-Het duurt wel even voor je mee vertrouwd bent.——

  • Ha Tilde! Lang niet gezien 😀 Ik heb gegoogled en wist niet wat ik zag… Leuk idee. Ik houd het de komende tijd in de gaten. Bedankt voor je tip.
   Liefs Kakel

 7. Hai Kakeltje…

  ik had dat gat niet eens gemerkt…
  Maar ja… ik zat in m’n eigen dip.
  Soms zou je een paar weken onder willen duiken.

  Gelukkig worden we regelmatig op de been gezet.
  Jij door Bella en ik door m’n geliefde.
  Dan kunnen we weer lachen…

  Dagdag!
  Hou je haaks…
  x, Marlou

  .

 8. Iedere keer verbaas ik me er weer over als ik een blogger in het eggie ontmoet. Het voelt vertrouwd, alsof je de persoon in kwestie al jaren kent. Zo heb ik tenminste alle ontmoetingen ervaren.
  Een blogdip overkomt iedereen wel eens. De een verwerkt die in stilte, een ander duikt in zijn/haar fotoarchief. Maakt niet uit. Bloggers zijn geduldige mensen en zien vanzelf wel wat er verschijnt.
  Fijn dat je weer inspiratie gevonden hebt!

 9. Oéps … dan heb ik toch een flink probleem vandaag…. de borst nat maken moet wél kunnen hé! Maar mede daardoor heb ik dan weer géén idee dip ! Maar eh…. waarom wachten op “leuke” ideetjes , je dip logjes zijn minstens zo interessant hoor;-)

 10. Ik had een gat van ruim 2 maanden. Wat maakt het uit. Als het nodig is is het nodig denk ik.
  Nu ben je er weer op bezig, en ik sla je rss feed op. Die as ik kwijt namelijk.

 11. Ik denk dat bloggers zich vaak drukker maken om een blogstilte dan de lezers. Die wachten rustig af. Dat is in ieder geval mijn ervaring.

  Gewoon lekker blijven na genieten van je heerlijke vakantie. We zien je vanzelf wel weer verschijnen.

 12. hey kakelino, wat een fijn gevoel dat je weer in weblogland bent, net nu ik achter de kont van ace aan ben,
  in niemandsland lig te navelstaren:-)
  heerlijk dat je stroom weer op gang aan het komen is,
  ik ben der helemaal klaar voor, lamakomme:-)
  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *