Een beest onder het terras

Verstrooid kijk ik op van mijn boek. Wat hoor ik toch voor gekrabbel? Het komt uit de richting van het terras. Het kan niet anders of er moet een beest onder zitten. Ik ga kijken en prompt wordt het stil. Ik houd mijn adem in en verroer me niet.

Daar is het gekrabbel weer: het komt van recht onder mijn voeten! Ik doe een stap opzij en tegelijkertijd schiet er een  bruin, fluwelen flappertje tussen de houten terrastegels omhoog. Krijg nou wat…het is Bella!
Hoe krijg ik haar onder het terras vandaan? Ze is niet alleen een tikkie aan de ronde kant, ze heeft ook weinig zelf reddend vermogen. Koelbloedig optreden is geboden.
Na wat speurwerk zie ik dat ze een gedeelte van de lavendel vakkundig heeft weggevreten, en in het midden een gat heeft gegraven. 

Uit de garage pak ik een dun houten latje en duw daarmee tegen Bella’s kont. Als reactie hoor ik misprijzende geluiden. Mevrouw Konijn is in een slecht humeur. Begrijpelijk.
Ik verwissel het latje voor een snoeischaar, en ga de lavendel te lijf. Hoe meer ik weg knip, des te meer zicht ik op het gat krijg: het lijkt wel een loopgraaf! Weer eens wat anders dan de blindgangers die ze meestal graaft.  Eenmaal het hele gat blootgelegd, steek ik mijn arm naar binnen en roep met omfloerste stem: ‘Bel-la… Bel-la…’

Na enig wachten, komt er beweging in. Bella heeft ruzie met het worteldoek, maar werkt zich gestaag een weg in de richting van mijn arm. Snuivend en vol spinrag komt ze boven de grond. Als je denkt dat ze blij is me te zien, heb je ’t mis. Met een verwilderde blik stampt ze voor me langs, rent als een bruine tornado het huis in, en zoekt dekking onder een laag meubelstuk.
Bella kan het navertellen, maar de lavendel is naar de gallemiezen. Eén ding moet ik haar nageven: ze is niet kieskeurig, en snoept met evenveel smaak van ongeacht welke tuinplant.

57 gedachten over “Een beest onder het terras

  • Ze heeft zelfs Aadje aan het werk gezet: hij heeft het hele gat dichtgegooid en er ook dakpan overheen gezet.
   Daar was Bella na afloop niet over te spreken!

  • M’n dochter kwam net het huis binnen met de melding dat er muizen in de garage zitten. Zou het helpen als ik de garagedeur naar de tuin openzet? Dat ze dan uit zichzelf naar buiten lopen… 😀

 1. Kakel wat een leuk konijn hahahaha, wij hadden ooit eentje die knorde als een varken en beet *niet naar mij maar naar Ger * hahaha

  Ik verwonder me dat ze nog eruit is gekomen en niet verder is gaan graven…op avontuur in de wandelgangen van het knaagwereldje 😀

  OT: Als ik via mijn pc deze site betreed meld hij een Trojan die de scanner blokkeerd

 2. Weet je wat zo leuk is aan jouw blog? Niet alleen je stukjes (die vooral natuurlijk!) maar ook lees ik altijd alle reactie en jouw reacties daar weer op. HAha, ik lig in een deuk. Gekke Bella!

  Hoe gaat het met de dochter in het examenjaar?

  • Ze doet haar best en werkt hard, maar bezorgt zichzelf ook graag handen vol afleiding. Altijd is er wel iets leuk(er)s te doen. Zaterdag is het fashionday. Lekker belangrijk, zei ik. Was ze het voor de verandering eens helemaal met me eens 🙂

 3. Het konijn zorgde iig voor afleiding van je boek 😛 Dat breekt de sleur dus zo’n loslopend konijn. Toch zullen we het hier maar niet doen. Het oppaskonijnwat er wel eens is is genoeg 🙂

 4. Wat een schattig konijn! Best dat je haar hoorde krabben, wie weet waar ze zou opgedoken zijn zonder uw hulp 🙂 Spijtig van de lavendel maar die zal alvast niet kapot vriezen bij een eventuele harde winter 🙂

 5. De Avonturen van Bella. Kan best een spannend kinderboekje worden… Vooral als ze gaat graven en bij de buren weer boven komt. Er gaat een nieuwe wereld voor haar open.

 6. Wat een leuk beest!, loopt ze altijd los? Mijn konijnen gaan ook op de bak hoor, alleen keuteltjes liggen wel overal maar de plas gaat (bijna altijd) in de bak. Omdat ik ook katten heb kunnen ze niet steeds los lopen en heb ik een groot hok in de woonkamer(in en aan de lundiakast 🙂 ) Tweemaal per dag lopen ze een paar uur los.
  Ook buiten hebben ze een kasteel met zandbak en Suus was ook eens schijnzwanger en versleepte heel wat hooi en kranten in haar gegraven hol onder de grond. later groef ze alles weer dicht :0

  • Overdag loopt ze los, en ’s nachts gaat ze haar hok in dat ook binnen staat. Jij hebt anders ook je handen vol aan je konijn(en.)
   Soms is Bella niet te genieten. Klauwt ze haar hele hok overhoop en gaat ze de krant “zitten lezen.” Oftewel: ze scheurt ‘m in stukken. Als het niet zo zou stuiven, zou ik er nog om kunnen lachen.

   • Ik heb een stelletje :)Ja ik ben vooral ’s avonds vaak druk, de bak moet verschoont natuurlijk en vers eten en groen, ik zit meestal ook een kwartiertje voor hun hok voor het ‘konijntje aaien’ zoals we dat noemen, vinden ze heerlijk, maar alleen dus als ze in hun hok zitten :)kranten scheuren doen ze hier ook wel e ze sliepen eerst in een pluchen mand maar Ko ging daar steeds aan zitten roppen en kreeg dan ook stof binnen, leek me niet handig, dus nu hebben ze een kartonnen doos met een handdoek erin.

 7. Die Bella houdt je lekker bezig haha.
  Toen wij nog konijnen hadden had Man een soort fort van de ren gemaakt, want ze probeerden steeds een tunnel naar Australie te graven 🙂
  Ze hadden een heel leuk leven en wij bleven ook in beweging door de tunnels en kuilen steeds weer dicht te gooien.

  • De kuil dichtgooien die Bella gemaakt had, was ook nog een aardige klus. Begon ze de volgende dag weer met graven op dezelfde plek. Heb ik er maar een dakpan overheen gelegd…

 8. Geweldig Bella. Wat goed van jou om je vrouwtje zo aan het werk te zetten, ben trots op je!

  Hoe je het ook wendt of keert…. met een huisdier is het leven nooit saai, zeker niet als het een konijn is dat Bella heet 😉 😉

 9. Zo hadden wij eens een zijn tuin omspittende buurman, hij stak zijn spade in de grond en zakte zeker een meter diep in de grond. Bleek ons konijn zijn hele tuin te ondermijnd hebben 🙂 Wij dachten dat ze een klein holletje had gemaakt. Not.

 10. Met zo’n koppie vergeef je Bella vast alles, wat een pracht! Is het wat, het boek? Ik heb ooit ‘Niet morgen maar nu’ gelezen, van Wayne Dyer. Ik denk dat je dat misschien ook erg leuk zal vinden.

 11. O nou je hebt gewoon wel mazzel gehad dat ze er weer uitkwam, pff lastig zoiets. Zo zie je die drang tot graven blijft gewoon bij die dieren. Voor hetzelfde geld kan je je terras slopen want je laat haar niet zitten daar. Hoe is dat boek?? Heb je er iets aan.

 12. oei….. dat kan weleens héél slecht voor haar aflopen lieve kakel, want héél veel planten zijn giftig….
  bella bella vita bella,kijk toch uit….. klein harig scheetje:-)
  we kunnen je nog niet missen:-)

  sterkte kakel, misschien is ze wel schijnzwanger en wil een nest maken:-)

  xxx

  • Volgens mij was Bella ook schijnzwanger. Ze legde een graafdrang aan de dag: niet normaal! Ze klauwde haar hele kattenbak overhoop. Alle korrels en keutels vlogen me in de keuken om de oren.
   Ik heb Bella een kontje gegeven en zo de tuin in gebonjourd 😉 Intussen is mevrouw gekalmeerd. Dat is het beste nieuws van dit hele weekend 😉

 13. Heerlijk zo’n eigengereid beestje! Laat haar lekker rotzooien joh, die komt er wel! Vraag ik me af hoe ze er onder is gekomen eigenlijk!
  Weer echt op zijn Kakels verteld hoor, heerlijk!

  • Als Bella maar niet rotzooit met andere konijnen 😉
   Om het hele terras staat een rij stenen, behalve aan één kant: daar waar de lavendel staat. Pardon: stónd.

 14. Het lijkt me niet het toppunt van makkelijk om een “huiskonijn”te houden 😉 En lavendel zou een kalmerende werking hebben…. daar heeft Bella duidelijk geen boodschap aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *