Hoe alles toch nog goed kwam

Het wachten op de reparatie van m’n laptop duurde treiterend lang.
Na twee weken liep ik rond met verwachtingsvolle tintelingen: het kon nu niet lang meer duren. Van mijn comateuze apparaatje moest een simpel onderdeeltje vervangen worden, en daarna zou ik weer naar hartenlust kunnen bloggen.

Toen ik thuiskwam na het doen van een boodschap (geen grote), wachtte Roos me bij binnenkomst bovenaan de trap op, en riep luidkeels: ‘Slecht nieuws! Je laptop kan niet meer gemaakt worden, het moederbord is kapot! Vervangen kost 300 euro dus je kan beter een nieuwe kopen.”

De betekenis van haar woorden gingen mijn gevoelstemperatuur te boven. Ik kreeg een tijdelijke bewustzijnsvernauwing, en was bijna van de stress overleden als Roos niet tijdig had geroepen: ‘Als je een externe harde schijf brengt, zetten ze alle foto’s en documenten over.’

Lief stelde me gerust: ik mocht zo lang als ik wilde zijn laptop lenen, maar ik ben in mijn diepste wezen een hebberd en wilde een klapdoos helemaal allenig voor me ègge. Mijn man is te goed om waar te zijn en vervulde mijn wens. Ik ben weer een hysterisch opgetogen vrouw en kan eindelijk mijn blogneuroses weer loslaten op mijn digitale vrienden.

61 thoughts on “Hoe alles toch nog goed kwam

 1. Dus nu er weer lekker op los bloggen Kakel .Gelukkig heb je al je bestanden nog .Ik moet er ook niet aan denken om geen pctje meer te hebben brrrr
  Liefs Elisabeth

 2. Hoera hoera hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ons Kakelientje is weer daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ze rammelt ons snel weer van alles om de oreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen
  en ik ben niet de enige blije om dat te horeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnn,

  Man van Kakel: JE BENT (op 1 na dan) DE ALLEERRRRBBEEEESSSTTTTEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeee

 3. Eindelijk!! Wat zal jij blij zijn! Vreselijk he, zo lang zonder pc of laptop of wat dan ook? En ze konden ook nog eens je bestanden redden, dat is al helemaal fantastisch! Verheug me op je gezellige berichtjes!

 4. Alles komt een keer aan zijn eindje, maar ik vind het ook vreselijk vinden als mijn pc. weigert. Gelukkig ben ik nu een heel rijk mens, ik heb een laptop, onderdehand wel wat verouderd, maer ala en een nieuwe i-pad waar ik ook van alles mee kan. Maar gelukkig heb jij een heel berijpende meeleefgenoot, die jouw pijn heeft opgelost. Gelukkig maar. Ook voor ons.

 5. Made in China

  de moderne
  afvalbergen
  botsen straks tegen de hoogste wolken

  vervangen vervangt herstellingen
  de reden van nieuwe bestellingen

  apparaten met
  aangepaste handleidingen
  in de taal van anders sprekende volken

  Lenjef 🙂

 6. hai kakeltje!
  Wonderlijk… ik meende dat ik gisteren hier bij jou een briljante reactie had geschreven, Maar ik kom ‘m niet tegen.
  Enfin… twee keer briljant gaat niet!!
  Dus…
  Blij dat je weer een eigen machientje hebt!!

  Groetjes van Marlou

  .

 7. Verdorie, moest dat echt twee weken duren om je te laten weten dat hij echt kapot was? Een mens kan zo blijven hopen 😉 Gelukkig heb je nu een hele nieuwe voor uw eigen alleen(beter kan niet). Laat maar komen die verhalen, uw digitale vrienden zitten al te popelen 🙂

 8. Vergeef me Kakel. Ik zie zo vaak je naam overal verschijnen in reacties en steeds dacht ik dat je voorgoed gestopt was. Dat je alleen nog maar kwam te reageren bij mensen in de blog. Ik had je ook niet uit de blogroll moeten halen. Zoals je weet ben ik er ook een half jaar uit geweest, helaas kan ik je niet mailen daar ik je mail niet meer weet. De email die je ziet staan in het beheer is mijn officiele emailadres met officiele naam. Diana Drent is pseudoniem.

  Liefs …

  • Vergeef me? Jeetje, je hebt toch geen zwaar delict gepleegd?
   Ik dacht gewoon dat je genoeg van me gelezen had 😉
   Fijn dat jij ook weer blogt!
   Ik ga je mailen…
   liefs Kakel

 9. Ergens toch een opluchting dat je bestanden gered zijn! Ik heb ooit eens koffie over een laptop geknoeid, voordat ze die weer aan de praat hadden heb ik heel wat maanden in onzekerheid gezeten. En toen konden er dan eindelijk mijn documenten en foto’s weer afgehaald worden! Ik kan me je blijdschap over de nieuwe laptop trouwens ook helemaal indenken! Geniet ervan en wij lezen lekker mee!

  • Ja, voor het nakijken en alles op de harde schijf overzetten hadden we een avondje uit eten kunnen gaan.
   Maar weer kunnen internetten/bloggen is ook een hoop waard!

  • Ik begrijp dat de vraag is die mensen meestal stellen is: heb je een gewone of een Eppel?
   Nu heb ik de laptop van mijn man gekregen, en kan hij een nieuwe kopen. Uitgekookte gasten die kerels.
   Nee hoor, ik wilde zelf geen nieuwe. Maar ik kreeg wel voor mijn verjaardag een tablet. Ook heel fijn!

 10. Hèhè, eindelijk eentje voor je ègge, ideaal! Ik denk dat ik mijn wensen ook maar eens voorzichtig bij manlief naar voren breng. Eens afwachten of hij ook te goed is om waar te zijn 😉

  • Om helemaal eerlijk te zijn heb ik zijn “oude” laptop gehad. Ik wil namelijk geen nieuwe ivm Windows 8. Dan moet ik zoveel tijd steken in het programma uitvogelen en het klinkt stom, maar daar heb ik geen tijd voor. Gupta slurpt alles op. Dat geeft niet, wil ik zelf. Dus nu mag Lief een nieuwe kopen 😉 Maar hé: ik heb WEL een tablet gehad. Hoe cool is dat 😀

 11. Voor dat geld kan je idd beter een nieuwe kopen, want als hij gerepareerd wordt is het toch nog een oud ding (o nee hij was nog maar 2 jaar hè).
  Fijn dat je weer lekker je gangetjes kunt gaan en niemand vriendelijk aan hoeft te kijken om zijn/haar lappie te lenen!
  Ik kan ook niet wachten op nieuw leesvoer van jou ;-). Kom maar op!

 12. En gelijk heb je.. ik moet ook een eigen toetsenbord hebben. Die wil ik af en toe nog weleens (moeten)delen met wat kleinere huisgenoten. Maar verder is hij gewoon van mij…..

  Love As Always
  Di Mario

 13. Met een nieuwe kan je weer jaaaaaaaaren vooruit, dus geen excuses meer, kom maar op met die hersenspinsels haha!
  Bij ons valt zo nu en dan het internet uit, maar dan alleen op mijn laptop grrrrr. Dat moet ook nog even geregeld worden.
  Liefs Petr@

 14. De schrik schiet mij om het hart, ik moet er niet aan denken!!!
  Fijn dat je weer heerlijk op een verse nieuwe kan typen en dat ik weer kan genieten van je verhalen.

 15. 300€ is ook veel te veel voor een herstelling, een moederbord kost toch maar 90€-120€ ? Nu ben je weer geholpen, ik kijk al uit naar je verhalen

 16. hahaha hoe herkenbaar…gisteren stressvolle momenten toen mijn dierbare harde schijf (waar zo’n beetje alles op staat) het niet meer deed. Gelukkig bleek het mee te vallen en doettie het weer.

  Fijn dat je weer op het web kunt en heerlijk op je allereigenste (hmm dit woord bestaat volgens mij niet eens) laptop 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *