Zorgen om Bella

Ze kan niet praten, maar haar lichaamstaal spreekt boekdelen. Grumpy verschanst ze zich achter de bank met haar dikke kont naar mij toe. Elke vezel in haar protesteert om dat verrekte reismandje in te moeten. Op de passagiersstoel stampt ze in één keer alle strootjes door de auto heen. Het stof zit in mijn nek. Wacht maar, straks piept ze wel anders.

‘Ze is wel oud voor een konijn,’ zegt de dierenarts.
’t Is de bedoeling dat ze nóg ouder wordt,’ zeg ik.
‘Er is een kans dat ze niet wakker wordt uit de narcose.’
‘Dat weet ik, maar als ze niet eet, gaat ze ook dood, dus kunt u beter de haakjes van haar kiezen vijlen.‘
Natuurlijk is de dierenarts het met me eens. Ze zegt dat ik Bella de volgende ochtend om 8.15 uur kan brengen en haar ’s avonds nog wel moet dwangvoeren. Haha, dat lukt alleen als Bella bewusteloos is! De arts geeft toe dat er een kop op staat; met drie vrouw sterk hebben we Bella plat op de behandeltafel moeten drukken, zodat de dokter in Bella’s bek kon kijken.
Thuis zal ik mevrouw Konijn proberen te verleiden met lekkere hapjes: appel, peen, broccoli, banaan…

Bella wil niets.
Ook niet nadat haar kiezen twee dagen geleden gevijld zijn. Haar hangoren hangen nog meer dan anders.
‘Kom nou, Bella,’ probeer ik het flemend met haar op een akkoordje te gooien. ‘Ik zal je nooit meer ouwe schijtdoos noemen, of vieze zeikstraal als je weer wat naast je kattenbak gedaan hebt als ik net de keukenvloer gedweild heb. Ik zal niet mopperen als ik bijna m’n nek over je breek, omdat je me continu als een hondje achterna huppelt. Ook niet meer mopperen als je onder het eten koken bovenop m’n voeten gaat liggen. En ik zal niet meer zuchten als je op m’n sokken kwijlt omdat je net een stuk appel gegeten hebt. Of jij weer de beest uithangt door je tanden in een plint te zetten. Oké? Echt nóóit meer. Ga jij dan weer eten? Dan praten we ook niet over die 110 euro die je behandeling gekost heeft.’
Voor een konijn, mensen. Een konijn! Maar wát voor een konijn…
Maar Bella wil nog steeds niets. Alleen aandacht.

51 gedachten over “Zorgen om Bella

 1. Sterkte met Bella het konijn. Dieren brengen zorgen met zich mee als ze wat ouder worden. Het is niet anders. En jij hebt het er voor over.

 2. Elke keer kom ik hier even kijken of er nog nieuws is.
  Hoe gaat het nu met Bella?
  Ik hoop zo geen nieuws goed nieuws, maar het is zo stil.

  Lieve groetjes Debbby

 3. Ik las ergens het uitstekende idee om met een spuitje voedsel in de keel te spuiten. Dit is de enige oplossing voor een diertje dat geen eten wil. Dan krijgt ze de smaak te pakken en gaat weer eten. Ik hoop het in ieder geval. Het geld vergeet je als het diertje maar weer beter word.

  • Het kost smakken geld, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om te zeggen: geef haar maar een spuitje. Niet zolang er kans op herstel is!

 4. Konijnen zijn geen gemakkelijke dieren lees ik nu wel om te houden. Margreets konijn is ook al onverhoeds dood gegaan kijk maar uit straks is te laat snel weer naar de dierenarts is mijn goede raad.

  • Dat is nou juist het gekke. Wij hebben altijd konijnen gehad, en als ze iets mankeerden waren ze meestal binnen een dag weg.
   De dierenarts dacht dat ze ontsteking in haar buik had, en zij dat Bella door de pijn niet wil eten en gaf alleen een pijnstiller mee. Volgens haar gaf dwangvoeren teveel stress. Rust was wat Bella nodig had.
   Toen we de hoop al opgaven, heeft een andere dierenarts haar onderzocht en die zei dat ze last van haar darmen had en zo snel mogelijk te eten moest krijgen.
   Hadden we dat maar eerder geweten, Novelle ;-(

 5. Bella is toch een Vlaamse reus? Misschien heeft ze daar wel genoeg van en is ze liever een Vlaams dwergje.:-)
  Nee, je hebt gelijk, dat is een flauw grapje. Ik hoop van harte dat ze weer snel gaat eten.

 6. Verdorie! Op zo’n momenten zou je wensen dat ze de spraak machtig was zodat ze kon vertellen wat er mis is. Arme Bella, ik hoop dat ze heel snel weer gaat eten. De titel bezorgde me al een korte hartstilstand, het moet niet erger worden. Bella, EET!

  • Haar speciale wensen zijn: sla, broccoli, bleekselderij en appel. Voor minder – een korstje brood – doet ze het voorlopig nog niet. Wat denk je? Zou ze teveel verwend worden nu?

 7. Zeg Bella….!!! wil jij wel eens als de drómmel op al dat heerlijke eten aanvallen….. ! Je hebt er nú wel genoeg voordeeltjes uitgesleept met je theater…. denk erom hoor!

 8. Oh arme Bella, ik hoop dat ze toch snel weer opknapt. Ze moet vast even goed laten bezinken en goed opslaan wat je allemaal beloofd hebt…
  Nee hoor gekheid natuurlijk, veel sterkte! Ik zal duimen dat ze weer gaat eten!

 9. Jij moet tocht veel van dat beestje houden om zo’n dure beloftes te doen als ze toch maar eerst wat wil eten. misschien doet ze het wel., en jij moet al haar kuurjes verdragen hoor. Je hebt het immers beloof. Niet meer brommen hé als er wat nattigheid of keuteltjes onder je voeten blijven plakken 🙂
  Je hebt al zo veel over haar verteld, dat wij allemaal ook van haar zijn gaan houden. Raar is dat ! ! ! !

  • Ik heb hetzelfde met andere verhalen van bloggers. ’t Is net of je iedereen persoonlijk kent.
   Bedankt voor je lieve compliment,
   liefs Kakel

 10. ohh jeetje kakeltje,
  da,s niet best hé vrouw,

  zieke diertjes, ohhhhh ik kan er zó slecht tegen..
  ik hoop dat ze snel bedenkt dat eten veel fijner is…
  sterkte lieve mensen,
  dikke knuffel,
  xxx

 11. He wat zielig! Altijd akelig als dieren ziek worden. Hopelijk knapt ze op. Onze konijnen zijn ook best oud geworden voor konijnen. We hebben er drie gehad en alledrie werden ze 11, 12 jaar. Maar wat een scheetje is Bella!

  • Sow…dan hoop ik helemaal dat Bella erbovenop komt. Ze is nog maar zes 😀
   Toch wel een compliment als je konijnen zo oud geworden zijn.

 12. Heej meisje… kom even binnen vallen tussen de bedrijven door om je een hele vette knuffel te brengen {{{{{{{{{{ k n u f f el }}}}}}}}}}
  Veel sterkte hoor!
  -x-♥

  • Ja, ze is een heus huiskonijn en zindelijk. Behalve soms, wanneer ze op de bak zit en haar dikke kont over de rand hangt…
   Maar ’s nachts sluiten we haar op in d’r hok binnen.

 13. Niets erger dan een dier dat niet lekker is en niet wil eten. Je zou willen dat je er zelf zo aan toe was, want dan kon je vertellen wat je voelt. Ik hoop van ganser harte dat Bella weer levenslust en honger krijgt. Sterkte.

 14. Arme Bella.

  Ik gok dat ze na een paar dagen vertroetelen wel weer zal gaan eten.
  Het klinkt alsof ze even misbruik maakt van alle aandacht.
  Zou ik ook doen als ik een konijn was. 😉

 15. Arme Bella.

  Ik gok dat ze na een paar dagen vertroetelen wel weer zal gaan eten.
  Het klinkt alsof ze even misbruik maakt van alle aandacht.
  Zou ik ookm doen als ik een konijn was. 😉

 16. O jee wat akelig, een zieke Bella. Ik heb helaas geen verstand van konijnen maar eten lijkt me wel een basisbehoefte voor ieder levend wezentje. Hoop echt voor jullie dat het snel weer beter met haar gaat.

 17. Ah, wat sneu. Ik hoop dat die eigenwijze Bella toch snel weer gaat eten. Wat moeten wij zonder de verhalen van eigenwijze Bella? Geef d’r een dikke knuffel van mij, Kakel 😉

 18. Lieve Bella,
  Ik hoop dat je toch gauw weer gaat eten en Kakels voeten gaat opwarmen, de kattenbak lekker links laat liggen en kwijlen dat ze blijft dweilen…

  Wat ij wil zeggen wordt gauw beter xxx

 19. Petr@ heeft gelijk Mirjam. Een konijn moet eten. Misschien lukt het met Supreme Recovery, dat moet je halen bij de dierenarts. En in jullie geval. Wel met zijn tweeën voeren. Anders verlies je het 😉

  Love As Always
  Di Mario

 20. Daar zit een kop op, ha!
  Maar ze MOET eten Mirjam. Eigenlijk heeft ze al te lang niets gegeten.
  Wij hebben dit ook aan de hand gehad met ons konijn en wij kregen toen een spuitje mee en heel fijn voer wat we nat moesten maken en met het spuitje in de keel spuiten. Maar wij hadden een heel mak konijn, ik vrees dat het met Bella wel wat strijd zal opleveren haha.
  Succes!

 21. Hey getver zag de titel van je bricht op mijn blog en ging meteen hiernaar toe om te kijken wat er is met Bella. Ik hoop heel erg dat t weer goed komt met die dame. Getver ik vind t altijd zo erg als er iets met een dier is als ken ik de dame ik kwestie alleen maar van verhalen. Dikke knuffel meiden viir jullie allebei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *