Finland-prijsvraag

120 kaarten

Eindelijk: hier is-ie dan!

Korte uitleg voor nieuwkomers:
Roos ging in augustus 2016 voor vier maanden voor haar studie naar Finland.
Bij het afscheid op Schiphol gaf ze me een tasje met daarin 120 enveloppen: voor elke dag dat ze weg was één. Op iedere kaart stond een vraag die ik mocht beantwoorden. Roos zei: ‘Zodoende ben je toch een beetje bij mij.’

De vragen waren divers:
– Hoe vaak heb ik vroeger tegen Roos gezegd: ‘En wat zeg je dan?’
– Wat is mijn mooiste kledingstuk?
– Heb ik een raar talent?
– Als er een feestdag naar mij vernoemd zou worden, waar zou die dan voor staan…

Een aantal vragen heb ik er voor jullie tussenuit gepikt.

Wie kan er meedoen?
Iedereen die eerder gereageerd heeft op mijn blog. Sorry, lurkers!

Wat kun je winnen?
Een kruimeldief
Twee originele Finse sleutelhangers uit Lapland – een Finse euromunt van 20 cent – 50 Russische roebels – een kaart met rendier – een taartkleedje uit Talinn (Estland) –  een dagboek voor vijf jaar: elke dag een vraag (handig voor als je een blog-dip hebt.)
Succes iedereen!

  1. Wat is  mijn favoriete boek?
    a) Simone van der Vlugt – Rode sneeuw in december.
    b) Terry Hayes – Ik ben Pelgrim.
    c )Martin Bril – Het evenwicht.
    d) J.K. Rowling – HP and the deathly hallows.
  1. Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    a) Generaal in het leger
    b) Dierenarts
    c) Brandweervrouw
    d) Tandenfee
  1. Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    a) Bellatrix Lestrange uit Harry Potter
    b) Eucalypta uit Paulus de Boskabouter
    c) Juf Bulstronk uit Matilda
    d) Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs
  1. Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    a) Bono (U2)
    b) Bob Dylan
    c) David Bowie
    d) Frank Boeijen
  1. Wat doe ik het liefst als ik kon kiezen:
    a) Eeuwig kunnen leven?
    b) Steenrijk zijn?
    c) Onzichtbaar zijn?
    d) Zorgeloos kunnen slapen?

  1. Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    a) Eland laarsjes
    b) Slangenleren laarsjes
    c) Hagendis laarsjes
    d) Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop
  1. Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat dan zijn?
    a) Onzichtbaar zijn
    b) De tijd kunnen stilzetten
    c) Dierenbeulen straffen
    d) Vrede voor iedereen
  1. Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    a) Jeanne d’Arc
    b) Winston Churhill
    c) Aletta Jacobs
    d) Margaret Thatcher

  1. Wat is het ondeugendste dat Roos als kind heeft gedaan?
    a) Een lange vinger achteloos weggooien. Ze wilde “die!’ (Taart.)
    b) Maandverband op haar gezicht en kleding plakken
    c) Behang van de muur boven haar ledikantje pulken.
    d) Een niveablik uit de douche gepakt en zich onder gesmeerd
  1. Wat is mijn favoriete winkel?
    a) De Bijenkorf
    b) Boekwinkel Donner
    c) O zo mooi kledingwinkel
    d) Wolwinkel de Schapekop
  1. Wat is mijn ultieme liefdesliedje? (let op: dit is een instinker!)   
    a) Ray Conniff – Love Story
    b) David Bowie – Lady Grinning Soul
    c) Roberta FlackThe first time ever I saw your face
    d) Shirley Bassey – Something in the way he moves
  1. Welk instrument zou ik graag goed kunnen spelen?
    a) Viool
    b) Saxofoon
    c) Carillon
    d) Gitaar
  1. Wat is mijn favoriete quote:
    a) Als ik wil, kan ik alles wat ik wil (Annie M.G. Schmidt)
    b) Don’t panic! The worst is yet to come
    c) You can only be young once, but you can be immature forever
    d) En ik schrijf nog lang en gelukkig
  1. Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    a) Houd afstand!
    b) Mening paraat
    c) Slechterik met vechthond (Rosa)
    d) Handle with care.

Moeite met vraag 11? Marja weet raad.

Je kunt je antwoorden in het reactie-vak plaatsen of je oplossing mailen naar: pippi at freeweb.nl
Insturen tot maandag 30 januari 23.59 uur 2017.

Degene met de meest goede antwoorden heeft gewonnen. Bij meerdere winnaars wordt geloot; Roos verricht de trekking.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Haha (-:
Zet ‘m op!

105 thoughts on “Finland-prijsvraag

  1. Goede morgen Kakeltje. Ai, ik zie dat mijn voorgangers al flink hun best gedaan hebben om op alle vragen te antwoorden dus zelf ga ik er me niet aan wagen en ik hoop dat je me dit niet kwalijk neemt. Gewoon een selectie uit de reacties halen is eigenlijk spieken hé hihi. Maar dit log is en blijft een schitterend initiatief, moge de beste winnen!

  2. Here are the votes from Drenthe. Ben benieuwd of ik je na al die jaren vriendschap wel een beetje “ken”. Een prijs hoeft niet voor mij, het gaat me om de “eeuwige roem”.
    1a
    2b
    3b
    4c
    5d
    6d
    7c
    8b
    9d
    10b
    11c
    12b
    13c
    14a
    Ben benieuwd….

  3. Wat leuk, zo’n prijsvraag! Wel moeilijk, want ik ‘ken’je nog niet zo heel lang. Al lijkt het wel zo.

    Vraag 1. Wat is mijn favoriete boek?
    Antwoord A, J.K. Rowling – HP and the deathly hallows.

    Vraag 2. Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    Antwoord D, de Tandenfee

    Vraag 3. Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    Antwoord C, Juf Bulstronk uit Matilda

    Vraag 4, Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    Antwoord C, David Bowie (Die heb ik wel goed, denk ik).

    Vraag 5, Wat doe ik het liefst als ik kan kiezen?
    Antwoord D, Zorgeloos kunnen slapen.

    Vraag 6, Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    Antwoord D, Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop.

    Vraag 7.Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat zijn?
    Antwoord C, Dierenbeulen straffen.

    Vraag 8. Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    Antwoord A, Jeanne d’Arc

    Vraag 9. Wat is het ondeugendste dat Roos als kind ooit heeft gedaan?
    Antwoord D, Een niveablik uit de douche gepakt en zich onder gesmeerd.

    Vraag 10. Wat is mijn favoriete winkel?
    Antwoord B Boekwinkel Donner

    Vraag 11. Wat is mijn ultieme liefdesliedje?
    Antwoord C, Roberta Flack- The first time ever I saw your face.

    Vraag 12, Welk instrument zou ik graag goed willen spelen?
    Antwoord B, Saxofoon

    Vraag 13. Wat is mijn favoriete Quote?
    Antwoord C, You can only be young once, but you can be immature forever

    Vraag 14. Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    Antwoord B Mening paraat.

    Het was wel een beetje gokken, maar heel leuk om mee te doen.

    Liefs Frederique

  4. Ik las de vragen en weet op teveel vragen geen antwoord, dus de prijsvraag sla ik over. Maar wat ik wil zeggen is: hoe gaaf is het om een dochter te hebben die zo origineel is, en je zo’n prachtig overbruggingscadeau geeft? Jij hebt duidelijk de hoofdprijs gewonnen, Mirjam!

    • Als je over woorden gaat nadenken, zie je ze ineens in een ander daglicht.
      Jij had dubbel pech: geen kruimeldief meer en geen garantie.
      Dank voor je reactie.

  5. Wat grappig, ik ben altijd wel in voor dit soort dingen, al moet ik zeggen dat ik bang ben dat ik er niet veel goed zal hebben, het percentage gokken was hoog hahahaha.
    Hier komt ie :
    1 A
    2 B
    3 C
    4 A
    5 C
    6 D
    7 C
    8 C
    9 D
    10B
    11C
    12B
    13D
    14D

  6. Wat een top idee! Heel erg lief is dat zeg. Ik weet natuurlijk de antwoorden niet, daarvoor ben ik nog teveel een lurker, maar ik vind het hele idee zo ontzettend schattig en zorgzaam <3
    Ik ga gewoon lurken bij de andere antwoorden hahaha! Benieuwd wie er wint 🙂 Goed weekend xxx

  7. Hier uiteraard ff de tijd voor genomen….. 😀

    Wat is mijn favoriete boek?
    a) Simone van der Vlugt – Rode sneeuw in december.
    b) Terry Hayes – Ik ben Pelgrim.
    c )Martin Bril – Het evenwicht.
    d) J.K. Rowling – HP and the deathly hallows.

    Dit is gokken, je kan een uit evenwicht zijnde pelgrim in de rode sneeuw zijn, dus blijft D over.

    Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    a) Generaal in het leger
    b) Dierenarts
    c) Brandweervrouw
    d) Tandenfee

    Generaal in elk geval niet, want elfs Saar luistert niet naar je… tOok deze is een gok maar ook hier gok ik op D. Ik zie je wel als een fee met een stralende lach….;-)

    Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    a) Bellatrix Lestrange uit Harry Potter
    b) Eucalypta uit Paulus de Boskabouter
    c) Juf Bulstronk uit Matilda
    d) Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs

    In dit geval D niet, krijg je ruzie met Rosa & Roos, denk Eucalypta , je stamt tenslotte uit dat lang vervlogen tijdperk. .. oeps 😉

    Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    a) Bono (U2)
    b) Bob Dylan
    c) David Bowie
    d) Frank Boeijen

    Bowie staat twee keer op je blog afgebeeld, en je bent weken van slag af geweest,…..

    Wat doe ik het liefst als ik kon kiezen:
    a) Eeuwig kunnen leven?
    b) Steenrijk zijn?
    c) Onzichtbaar zijn?
    d) Zorgeloos kunnen slapen?

    Bij deze ga ik naar D …. wens je mooie dromen toe !

    Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    a) Eland laarsjes
    b) Slangenleren laarsjes
    c) Hagendis laarsjes
    d) Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop

    Ik dacht dat je voor klompen ging, maar ook hier gok ik op D.
    Geen dier aan geofferd…..

    Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat dan zijn?
    a) Onzichtbaar zijn
    b) De tijd kunnen stilzetten
    c) Dierenbeulen straffen
    d) Vrede voor iedereen

    Spontaan voor D, en ook al zijjn A en B zeer interessant, maar ik denk dat je net als ik je toch voor C gaat. !!!! ff doen met ze wat ze de dieren aan deden… !!!! en een beetje meer !!!!

    Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    a) Jeanne d’Arc
    b) Winston Churhill
    c) Aletta Jacobs
    d) Margaret Thatcher

    Ik zie je niet met een dikke sigaar door de straat gaan als Winston, maar wel met krulspelden als Margaret, Rosa uitlaten … !!!
    En ik heb ff moeten Googlen naar Aletta Jacobs, weer wat bijgeleerd, zal wel je grote voorbeeld zijn !
    Volgens mij kan het enkel maar Jeanne d’Arc zijn, Power to de vrouwen.

    Wat is het ondeugendste dat Roos als kind heeft gedaan?
    a) Een lange vinger achteloos weggooien. Ze wilde “die!’ (Taart.)
    b) Maandverband op haar gezicht en kleding plakken
    c) Behang van de muur boven haar ledikantje pulken.
    d) Een niveablik uit de douche gepakt en zich onder gesmeerd

    Ik denken dat Roos aardje na paatje was, altijd braaf….
    Kan alle vier zijn…. ik zou gaan voor het lekkerste, de taart. ;-|) maar gezien de foto, de nivea toet.

    Wat is mijn favoriete winkel?
    a) De Bijenkorf
    b) Boekwinkel Donner
    c) O zo mooi kledingwinkel
    d) Wolwinkel de Schapekop

    Ik heb nog geen foto van R & J met geitenwollensokken gezien…..
    Toch denk ik de wolwinkel…. zal wel aan die Schapekop liggen 😉

    Wat is mijn ultieme liefdesliedje? (let op: dit is een instinker!)
    a) Ray Conniff – Love Story
    b) David Bowie – Lady Grinning Soul
    c) Roberta Flack – The first time ever I saw your face
    d) Shirley Bassey – Something in the way he moves

    Volgens mij in deze D, vrouwen houden van knakkige kontjes en J zal er wel eentje hebben, ben nu benieuwd of ik in het instinkerdje ben ingestonken….. ;-).

    Welk instrument zou ik graag goed kunnen spelen?
    a) Viool
    b) Saxofoon
    c) Carillon
    d) Gitaar

    Ik dacht doe maar de hoempapapa, maar die staat er niet tussen….. dan toch maar de saxofoon, zie je wel als Candy Dulfer te keer gaan ..!!

    Wat is mijn favoriete quote:
    a) Als ik wil, kan ik alles wat ik wil (Annie M.G. Schmidt)
    b) Don’t panic! The worst is yet to come
    c) You can only be young once, but you can be immature forever
    d) En ik schrijf nog lang en gelukkig

    Spontaan was het D, maar als je A dan C dan B achter elkaar zet !!!!!

    Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    a) Houd afstand!
    b) Mening paraat
    c) Slechterik met vechthond (Rosa)
    d) Handle with care.

    En volgens mij zijn alle vier van toepassing, en staan ze in de juiste volgorde…

    Ik zal er wel niet veel van gebakken hebben, maar het was leuk ff dit te doen 
    Zet het ook op je blog, hopende dat die niet van slag gaat……

    Kakel, fijn weekend

    • A’tje wat heb je er een werk van gemaakt! En je hebt één vraag goed die de rest tot nu toe fout heeft (-: Meer zeg ik niet…
      Dankjewel voor je inspanningen!
      Warme groet.

  8. Goede morgen Kakel, ik ga niet meedoen met je quiz, alleen volgens mij weet ik nog dat je eens tikte dat je bij de laatste vraag D op je label wilde zetten. Maar ik gun iedereen je mooie prijzen en heb zelf al teveel spullen in huis, misschien moest ik die ook maar eens richting kringloop versturen 🙂

  9. Wat een leuk idee! Niet dat ik meedoe, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik weer drie zakken klaar heb staan voor de Kringloop – ik wil een zo leeg mogelijk huis! (Niet dat dat ooit zal lukken maar de wil is er in elk geval )

  10. Goeiemorgen Mirjam
    Wat een ontzettend leuk idee. Ook de prijzen. Nee, vooral de prijzen. Ik enter de wedstrijd niet. Om 2 redenen. Ik doe eigenlijk nooit mee met wedstrijden en loterijen, en we hebben hier zoveel spullen uit die regio in huis en kunnen alles wat ons hartje begeert krijgen.
    Een ander is waarschijnlijk super blij om iets te winnen dus gun ik anderen een van de super leuke prijzen 🙂
    Als ik zou meedoen, zou ik er zeker 1 winnen want ik lees behoorlijk aandachtig altijd.
    Grts 🙂

  11. Wat een leuk idee Mirjam!
    En wat heeft je dochter er een werk van gemaakt! De kaartjes ook zo leuk versierd! Ze houdt echt heel veel van je 😉
    Hier mijn antwoorden:
    1 C
    2 C
    3 C
    4 C
    5 D
    6 D
    7 C
    8 A
    9 D
    10 B
    11 C
    12 D
    13 D
    14 C
    Ik moet wel zeggen dat als ik het antwoord niet wist ik mijn eigen keuze heb genomen haha.

    Het zal een flinke kluif voor je worden om het allemaal na te kijken (je wilde geen juf worden toch?)
    Succes!

    Liefs Petr@

    • Wat heeft Roos veel moeite voor me gedaan, hè? Al die kaarten, de vragen en de versieringen.
      Hartstikke leuk dat je mee doet! Ik heb je vragen genoteerd.
      Nakijken doe ik met een groen potlood (-:
      Lieve groet.

    • Oh ja? Hoe dan (-: Dat je wel mee had willen doen als je een kruimeldief kon winnen?
      Als je maar niet denkt dat ik iets onaardigs of bijdehands zou zeggen want dat zal ik nooit doen. Tenzij iemand er nadrukkelijk om vraagt.
      Warme groet!

  12. Hoi Mirjam,

    Aangezien ik ontzettend veel mensenkennis heb ga ik jouw vragen natuurlijk beantwoorden, uiteraard in de overtuiging dat jij, mocht je van mening zijn dat ik een vraag onjuist beantwoord heb, gewoon nog in de ontkenningsfase zit!

    1 Wat is mijn favoriete boek?
    a) Simone van der Vlugt – Rode sneeuw in december.
    b) Terry Hayes – Ik ben Pelgrim.
    c )Martin Bril – Het evenwicht.
    d) J.K. Rowling – HP and the deathly hallows.

    De moet d zijn, een waargebeurd verhaal en verfilmd, zodat je je kunt beperken tot het lezen van de ondertiteling. Erg handig!

    2 Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    a) Generaal in het leger
    b) Dierenarts
    c) Machinist
    d) Tandenfee

    Ik twijfelde even tussen C en D, maar wie wil er nu geen machinist worden op een trein?

    3 Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    a) Bellatrix Lestrange uit Harry Potter
    b) Eucalypta uit Paulus de Boskabouter
    c) Juf Bulstronk uit Matilda
    d) Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs

    Makkelijk: C, wie wil er niet met kinderen gooien als die vervelend zijn? Vastpakken bij de vlecht en dan rondslingeren, en precies op het goede moment loslaten zodat ze via het open raampje naar buiten vliegen.

    4 Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    a) Bono (U2)
    b) Bob Dylan
    c) David Bowie
    d) Frank Boeijen

    Lastig, omdat Marco Borsato en George Michael er niet tussen staan. Ik gok dan maar op David Bowie, omdat je die in enkele tientallen blogberichten heb genoemd. Suggs van Madness op de tweede plaats?

    5 Wat doe ik het liefst als ik kon kiezen:
    a) Eeuwig kunnen leven?
    b) Steenrijk zijn?
    c) Onzichtbaar zijn?
    d) Zorgeloos kunnen slapen?

    Wie zou er niet zijn geld willen verdienen als ambtenaar, languit achter je bureau. Ik ga voor d)

    6 Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    a) Eland laarsjes
    b) Slangenleren laarsjes
    c) Hagendis laarsjes
    d) Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop

    Nu haak ik af, ga je het werkelijk hebben over schoenen? En dan zitten er geen wielren of voetbalschoenen tussen? Omdat kek wel bij je past is het vast d)

    7 Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat dan zijn?
    a) Onzichtbaar zijn
    b) De tijd kunnen stilzetten
    c) Dierenbeulen straffen
    d) Vrede voor iedereen

    Dat moet e) zijn, dat je make-up en haar altijd goed zit, net als bij de mensen op tv.

    8 Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    a) Jeanne d’Arc
    b) Winston Churhill
    c) Aletta Jacobs
    d) Margaret Thatcher

    Aan tafel zitten bij een rottend, recent opgegraven lijk lijkt mij onsmakelijk, helemaal zo’n Jeanne d’Arc die ook nog als een rollade in de fik is gestoken. Toch maar A) Jeanne ‘d arc?

    9 Wat is het ondeugendste dat Roos als kind heeft gedaan?
    a) Een lange vinger achteloos weggooien. Ze wilde “die!’ (Taart.)
    b) Maandverband op haar gezicht en kleding plakken
    c) Behang van de muur boven haar ledikantje pulken.
    d) Een niveablik uit de douche gepakt en zich onder gesmeerd

    Afgescheept worden met een lange vinger als er taart is, ze heeft vast ook een lange neus getrokken? A dus!

    10 Wat is mijn favoriete winkel?
    a) Bentink Apeldoorn
    b) Boekwinkel Donner
    c) Harlaar Badhoevedorp
    d) Huider Heerhugowaard

    Nu a, b en d modelspoorwinkels zijn en vrouwen doorgaans, de uitzondering daar gelaten, niet zo geboeid zijn door treinen, gok ik b) de boekhandel. Die trouwens vast wel de Railhobby, Rail Magazine of Eisenbahn Journal in de schappen heeft staan.

    11 Wat is mijn ultieme liefdesliedje? (let op: dit is een instinker!)
    a) Ray Conniff – Love Story
    b) David Bowie – Lady Grinning Soul
    c) Roberta Flack – The first time ever I smelt your farth
    d) Shirley Bassey – Something in the way he moves

    Voor de hand ligt b, maar nu het om een instinker gaat, moet het wel om c) gaan, dubieus liedje lijkt me dat!

    12 Welk instrument zou ik graag goed kunnen spelen?
    a) Viool
    b) Saxofoon
    c) Carillon
    d) Gitaar

    Als bijna fan van Madness verwacht ik dat je graag luistert naar b) de saxofoon. Al is het omdat je, als je saxofoon speelt, niet ook kunt zingen, en de rest van de familie liever niet heeft dat je zingt?

    13 Wat is mijn favoriete quote:
    a) Als ik wil, kan ik alles wat ik wil (Annie M.G. Schmidt)
    b) Don’t panic! The worst is yet to come
    c) You can only be young once, but you can be immature forever
    d) En ik schrijf nog lang en gelukkig

    De quote van Annie: A

    14 Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    a) Houd afstand!
    b) Mening paraat
    c) Slechterik met vechthond (Rosa)
    d) Handle with care.

    Als regelmatig bezoeker van dit blog heb ik een beetje de indruk dat jij overal een mening over hebt, tenzij je met een mond vol tanden staat. B dus! Mocht de tandarts je toch eens akelig te pakken hebben genomen, dan zou het antwoord anders kunnen luiden.

    Hachelijk?

    • Frank! Jeetje, wat een werk heb je er van gemaakt? En sommige antwoorden heb je een beetje “verbouwd.” Ik houd wel van mensen met een creatieve geest (-:
      Je bent niet behoorlijk op dreef, je antwoorden zijn ook raak. Daar is dus niets hachelijks aan!
      Dankjewel voor het meedoen.

  13. 1. Martin Bril het evenwicht
    ik denk dat jij een bril vrouw bent 🙂

    2. Dierenarts what else is there

    3. Eucalypta gne gne gne

    4. David Bowie ooooohhhhhh simpel

    5. Zorgeloos kunnen slapen… en dat gaat écht komen

    6. kekke cowboy laarsjes, ik wil ze 🙂

    7. dierenbeulen straffen… en anders ik wel

    8. Jeanne d,Arc, stoer wijffie:-)

    9. nivea gepakt :-)… whahaahha ik zie het haar doen 🙂

    10 . Boekwinkel Donner… denk ik… boekenwurm

    11. roberta flack the first time … die is zó mooi 🙂

    12. gitaar . we vormen een duo 🙂

    13. en ik schrijf nog lang en gelukkig… toch 🙂

    14. mening paraat.. en so iz ut maor net 🙂

    leuke quizzzzzzzz. mizzzz

    xxx

  14. Hier zijn mijn antwoorden, mijn prijs heb ik al gewonnen door middel van iets moois te lezen de laatste tijd 😉

    1 Wat is mijn favoriete boek?
    b. Ik ben Pelgrim is de enige titel die ik ken, dus ik gok die.

    2 Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    b) Dierenarts, dat wil toch iedereen.

    3 Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    d) Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs, puur op basis van de honden in de film?

    4 Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    c) David Bowie (deze is echt simpel…)

    5 Wat doe ik het liefst als ik kon kiezen:
    d) Zorgeloos kunnen slapen? En dan gun ik je ook.

    6 Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    d) Ik hoop eigenlijk niets van dit alles, maar ik denk, Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop

    7 Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat dan zijn?
    d) Ik zou voor Vrede voor iedereen gaan, hopelijk komt er een tijd dat iedereen dat doet.

    8 Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    a) Jeanne d’Arc

    9 Wat is het ondeugendste dat Roos als kind heeft gedaan?
    d) Een niveablik uit de douche gepakt en zich onder gesmeerd, maar he….. alles voor een zachte huid. .

    10 Wat is mijn favoriete winkel?
    b) Boekwinkel Donner, tenminste als jouw boek daar verkocht wordt.

    11 Wat is mijn ultieme liefdesliedje? (let op: dit is een instinker!)
    c) Roberta Flack – The first time ever I saw your face, ondertussen lusiter ik naar dat klassieke stuk.

    12 Welk instrument zou ik graag goed kunnen spelen?
    d) Gitaar

    13 Wat is mijn favoriete quote:
    a) Als ik wil, kan ik alles wat ik wil (Annie M.G. Schmidt)

    14 Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    b) Mening paraat

    Love As Always
    Di Mario

    • Roos waardeerde het enorm dat je reacties hebt achter gelaten op haar reisblog. Heel tof van je!
      Jij hebt er ook werk van gemaakt. Je antwoorden heb ik genoteerd. Dankjewel dat je meedoet.
      Lieve groet.

  15. Wat is mijn favoriete boek?
    b. Ik ben Pelgrim is een van mijn favoriete boeken dus vast ook jouw favoriete boek.

    Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    b) Dierenarts

    Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    d) Cruella de Vil uit 101 Dalmatiërs

    Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    c) David Bowie (duh!)

    Wat doe ik het liefst als ik kon kiezen:
    d) Zorgeloos kunnen slapen?

    Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    d) Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop

    Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat dan zijn?
    b) De tijd kunnen stilzetten

    Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    a) Jeanne d’Arc

    Wat is het ondeugendste dat Roos als kind heeft gedaan?
    c) Behang van de muur boven haar ledikantje pulken.

    Wat is mijn favoriete winkel?
    b) Boekwinkel Donner

    Wat is mijn ultieme liefdesliedje? (let op: dit is een instinker!)
    c) Roberta Flack – The first time ever I saw your face (ook een van mijn favorieten)

    Welk instrument zou ik graag goed kunnen spelen?
    d) Gitaar

    Wat is mijn favoriete quote:
    a) Als ik wil, kan ik alles wat ik wil (Annie M.G. Schmidt)

    Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    b) Mening paraat

  16. Ik ben hier reteslecht in maar doe mijn best

    1. Wat is mijn favoriete boek?
    d) J.K. Rowling – HP and the deathly hallows.
    2. Wat wilde ik vroeger worden als ik groot was?
    d) Tandenfee
    3. Als ik een slechterik kon spelen in een film of serie, wie zou ik dan willen zijn?
    c) Juf Bulstronk uit Matilda
    4. Wie is mijn favoriete zanger aller tijden?
    c) David Bowie
    5. Wat doe ik het liefst als ik kon kiezen:
    d) Zorgeloos kunnen slapen?
    6. Wat is mijn laatste nieuwe aankoop?
    d) Kekke cowboylaarsjes uit de uitverkoop
    7. Als ik één toverspreuk kon uitvoeren, welke zou dat dan zijn?
    c) Dierenbeulen straffen
    8. Als ik kon dineren met een historisch figuur, wie zou dat dan zijn?
    a) Jeanne d’Arc
    9. Wat is het ondeugendste dat Roos als kind heeft gedaan?
    b) Maandverband op haar gezicht en kleding plakken
    10. Wat is mijn favoriete winkel?
    c) O zo mooi kledingwinkel
    11. Wat is mijn ultieme liefdesliedje? (let op: dit is een instinker!)
    c) Roberta Flack – The first time ever I saw your face
    12. Welk instrument zou ik graag goed kunnen spelen?
    c) Carillon
    13. Wat is mijn favoriete quote:
    c) You can only be young once, but you can be immature forever
    14. Als iedereen een waarschuwingslabel zou krijgen, wat zou er dan op de mijne staan?
    b) Mening paraat

    Ik vermoed dat ik er een goed heb… 😉

  17. ik ben slecht in onthouden van details van mensen en hun interesses. Enkele antwoorden weet ik maar ga die hier niet posten opdat anderen hun antwoorden mee kunnen aanvullen. En prijzen win ik toch nooit. Veel succes en dat de beste moge winnen.

  18. ja ik houd rekening met het weer , heb veel geleerd sinds 2 maart 2007 , belangrijkste wel , naar m’n lichaam luisteren en niet meer eigenwijs zijn 🙂
    de nacht van 1 op 2 maart in m’n hotelkamer in Zwitserland , werd ik wakker omdat ik geen lucht had , dokter zei nadien , omdat je er vrede mee had , ben je er nog , de meeste mensen raken in paniek en stikken , en sinds die dag rook ik dus niet meer , longfunctie toen was zo rond 55% en nu rond de 80 %
    fijne avond groet
    oja morgen is de zon er hoor 🙂

    • Wat een verhaal, Karel. Dankzij je koelbloedige optreden, kan je het na vertellen.
      Ik ben blij dat het zo gelopen is! Gisteren was een moeilijke dag voor mensen met astma vanwege de smog. Vandaag weer een goeie.
      Dank je voor je reactie.
      Warme groet.

      • niks koelbloedigs aan 🙂
        ik zat recht op in bed , en zie het was een mooie wereld
        en wachtte het af , kwam lucht , en ja ik ben er nog
        stak 3 x een peuk op , maar kon niet inhaleren , en sinds dien rook ik niet meer
        slaap wel groet

      • Je verhaal klinkt bijzonder maar ook een tikkeltje luguber. De kalmte heeft je duidelijk gered!
        Fijn weekend.

  19. Wat een super idee, zo’n enveloppenstapel. Tantaluskwe?!ing voor nieuwsgierige types (ik) maar ik hoop dat je je ingehouden hebt. Ik gok er opdat je tandrnfee wilde worden enHarry P. Is denk ik je favoriet. Verder weet ik geen antwoorden, maar je b!og is kostelijk!! 😀

  20. Hi dear!

    Wat ontzettend leuk van Roos, dat ze dit gedaan heeft. Een top idee!
    Ik heb de lijst ingevuld en dit zijn mijn resutaten:

    1-d
    2-c
    3-b
    4-c
    5-d
    6-d
    7-c
    8-a
    9-d
    10-b
    11-c
    12-b
    13-d
    14-c

    En nou maar hopen, dat ik iets goed heb.
    Van ééntje weet ik het zeker!
    Ben benieuwd!

    Doei! de bolletjes…
    Marlou

    .

    • LouLou! Van eentje weet ik ook zeker dat je het goed hebt (-: Ik heb er een prachtig fotoboek met handtekening aan over gehouden.
      Om over je andere cadeaus maar te zwijgen. Verder verklap ik natuurlijk nog niets…
      Dag dag, een dikke kus.

  21. Oh geweldig dit, ik zie moeiteloos jouw glimmende oogies van de voorpret voor me… en wat je doet bij elke reactie met antwoorden die je krijgt, zoals dat wat je doet op die ene foto die ik van jou heb….

    en ja Rooske, een meiske zonder weerga, dat is pas een kanjer, maar ja he he hoe kan dat ook anders met jou en joris als pama

    x-x-x-♥-x-x-x

  22. Nee luister nou, ik doe niet mee, vul allen maar in;-) Ja heel toevallig stond het logje er blijkbaar nét toen ik mijn rondje ging maken. nee een kruimeldief is inderdaad helemaal niet aan mij besteed, ik haat kleine HH apparaten. Maar ik heb ook weinig met “frutsels” , ik ben gewoon een lastig te plezieren mens;-)

    • Neem maar wat te drinken en ga er even bij zitten. Bekijk een mooie PPS dan kun je wat tot rust komen (-:
      Ik heb je antwoorden genoteerd. Dank dat je meedoet!

      • ik kan je ook nog niet lang , maar vind het gewoon een leuk idee , net als die stapel enveloppen die je kreeg van Roos
        ik pak zo een pintje 🙂 en zag al 2 ppsjes die er morgen staan , als ik aan de wandel ben
        fijne avond groet

  23. Tjongejonge, en ik kan niet eens spieken want er was nog niemand voor me.
    Voorop gesteld dat ik helemaal geen prijs hóef maar de lol wl hebben van het invullen dat ik “naar een en geweten”zal doen, ( waarschijnlijk meer vanuit mijn ogpunt dan het jouwe)
    1=D
    2=D
    3=D
    4=C
    5=D
    6= D
    7=A
    8=A
    9=D ook een instinker?
    10=B
    11=B dan maar erin gestonken
    12=B
    13=C
    14= D

    • Wat snel, Riet!
      Maar goed dat ik de kruimeldief niet als prijs weggeef, want dan had er waarschijnlijk niemand gereageerd. Op jou na, vanwege je eer en geweten (-:
      Je begrijpt: ik ga geen uitspraak doen over je antwoorden. Mieters dat je meedoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *