Hannessen bij Mauritz

Zo’n paskamer als hier tref je zelden:
een zee van ruimte,
een joekel van een spiegel,
tussendoor wat te drinken,
nauwsluitende gordijnen,
goede verlichting,
een tafeltje waar je je bril op kan neerleggen,
en een flesje deodorant bij de hand.

Ik durf zelfs de pijpen van mijn spijkerbroek de grond te laten raken, en met mijn blote voeten op de vloer te staan, zonder dat ze aan de grond vastplakken van de viezigheid. Er zijn ook geen stofwolken die het zicht onmogelijk maken. Waar vind je zoveel bedieningsgemak? Echt een unicum.

Je kunt er vergif op innemen: bij de paskamers van H&M staan nog minstens zeven zuchtenden voor je. ‘Nog een ogenblikje,’ zegt het kauwgum kauwend personeelslid verveeld bij de ingang. Dat ogenblik duurt zo lang dat je in de tussentijd gemakkelijk je duikbrevet kan halen. Krijg je eindelijk een schimmig kamertje toegewezen, dan stinkt het zo dat je je adem inhoudt tot je zowat stikt, en naar adem hapt door een kier in het gordijn. Heb je dat alles overleefd, dan ontdek je grommend dat er een rij bij de kassa staat, waar de Efteling jaloers op is. Wat een treurige boel.

Vind je ’t gek dat internet-shoppen in opmars is?

68 gedachten over “Hannessen bij Mauritz

  1. Ik hoef zelden iets te passen. Spijkerbroeken koop ik Levis 501, en ik heb sinds mijn 20ste of zo 34/34 als maat.
    Ondergoed is medium, T-shirts XL, en sokken maat 45 😛
    In vieze paskamers zou ik indien nodig nooit gaan staan. Dan zoek ik liever een andere winkel.

  2. Erg leuk geschreven stuk. Titel en foto kloppen helemaal! En ik kan me alleen maar aansluiten bij alle reacties hierboven! Ook ik winkel alleen nog maar online.

  3. Ik ben ook helemaal van het internetshoppen! Ideaal, je hoeft niet van winkel naar winkel te sjokken op zoek naar die ene leuke jurk, je kunt op je gemak op zoek naar de leukste aanbiedingen…. ik kom zelden meer in een 3d-kledingwinkel 😉

  4. Brrrrrrr … een horror verhaal wat je net beschreef. Als mij zoiets overkomt dan ga ik toch liever weg daar word je toch raar van? En ik kan al niet zo goed tegen drukte.

    Maar ja wat doe als je net dat leuke blousje in je handen hebt die je al tijden zoekt. Het thuis winkelen neemt een grote vlucht en dat kan ik me goed voorstellen alleen het nadeel is dat je het op zicht moet kopen maar aan de andere kant je kunt het vaak kosteloos terugsturen. Veel fijner winkelen het online maar het nadeel is dan wel weer je mist het contact met de mensen. En contact met mensen vind ik ook zeer prettig.

  5. Ik koop nooit iets bij H&M! Die hebben geen grote maten, en ik vind die winkel zo onoverzichtelijk dat ik niet begrijp wat de mensen daar zoeken.

    • Ik koop daar alleen t-shirts voor onder mijn kleding.
      En voor kinderen is de winkel ideaal: de kleding kost weinig en gaat maar een seizoen mee.
      Geeft niks, want daarna kunnen ze het toch niet meer aan.

  6. Het ergst is vaak nog dat de gordijnen niet goed sluiten en er altijd een kier is waar de mensen voorbij lopen. Moet je met een hand het gordijn dicht houden en met de ander kleren aan- en uit trekken. Al eens geprobeerd?

  7. Laatst nog geshopt met oudste en inderdaad, in de rij bij de H&M. Zelf koop ik er nooit iets. Heb tot nu toe twee keer een kledingstuk gekocht via internet. Ben toch nog echt van het zelf rommelen door de rekken, voelen en meteen kunnen passen. Daarbij is er geen postagentschap in ons dorp, dus eventueel terugsturen zie ik ook al niet zitten.

  8. Ik ben ook dol op thuis winkelen. Ik gebruik mijn energie liever voor andere dingen dan in de rij bij een pashokje staan wachten…

  9. Ik sta ook altijd zo te hannessen bij de Mauritz. Het is dat ze leuke kleding hebben voor een leuke prijs … maar om de kleedkamers hoef je daar inderdaad niet heen te gaan. Die confronterende spiegels van alle kanten pffffffff. Soms graai ik gewoon kleding in mijn maat en loop ermee naar de kassa zonder te passen. Passen doe ik dan thuis en als het niet goed is, breng ik het zo weer terug. Toch ook maar eens over nadenken, dat online shoppen.

  10. Nooit op blote voeten op de vloer staan, zelfs niet op mijn sokken brrrr. Lang leve internetshoppen. Alleen dat terugsturen is dan weer zo vervelend, ach er zal altijd een kleinigheidje blijven toch….

  11. Gelukkig kan ik winkelen op tijden dat het niet héél druk is en in de winkels die bij de jeugd zo gewild zijn heb ik natuurlijk niets te zoeken.
    Zo heel af en toe kom ik toch wel gunstige uitzonderingen tegen met een redelijke paskamer maar vaak koop ik gewoon dingen die me waarschijnlijk wel gaan passen en leuk staan( als ik dat nú nog niet in kan schatten) pas het thuis en breng het terug als het toch niet goed is.

  12. Eigenlijk doe ik het altijd anders. Ik zoek het in de winkel uit, en ja, trotseer die rij bij de kassa, maar ga het thuis passen.
    Op een of andere manier ben ik nl. toch ouderwets en houd niet zo van internet shoppen…… ja, uitstervend ras, ik weet het 🙂

  13. Owwww ik was allang weggelopen, ik loop er met een boog omheen. Drukte heb ik een hekel aan en al helemaal in rijen staan bij paskamers, daarom meestal het gemak van on-line shoppen of op rustige dagen even een winkel binnen wippen 😀

  14. Zoveel verschil in paskamers… Ik heb er ook een hekel aan me uit te kleden in winkels, toch doe ik het. Het ergst zijn de paskamers waar geen spiegel in hangt zodat je de winkel in moet om je nieuwe potentiële aanwinst te checken terwijl de combinatie met wat je al aan hebt nergens op slaat. Online winkel ik af en toe, ik heb een favoriete broek die ik blind kan kopen in allerlei kleuren.

  15. Ga dan nooit naar Pri mark.
    Daar stinkt het al als je de winkel in komt 1000 dezelfde kledingstukken en iedereen past maar in de winkel omdat er voor de paskamer meterslange rijen staan. En dan ook weer bij de kassa.
    Ik heb daar eens gekeken omdat ik er vlakbij was. Maar daar geldt vluchten kan nog.
    Wel spotgoedkoop.

    • Echt een vreselijke winkel, die Primark. Maar die jongelui zijn er wild van!
      Die malen niet om vieze luchtjes en klauwende handen. Roos gaat er gezellig samen met
      haar vriendinnen naartoe en ze kleden zich idd tussen de rekken om.
      We hebben de winkel even in de ban gedaan (ivm veiligheidsvoorschriften in de
      fabrieken in India) maar Roos is blij dat het nu weer kan 😉

  16. Ach, ik ga naar één winkel, weet welke broek ik moet hebben, welke maat, neem er drie of vier uit het schap en ga naar de kassa. Klaar. 😉 Shirts koop ik wel op de gok. Ik vind het wel prima. Net ze makkelijk.

    Love As Always
    Di Mario

      • Mannen hebben het maar makkelijk! Mijn verloofde is net zo: dezelfde soort broeken en dezelfde soort shirts en de maat blijft wonderlijk genoeg ook al jaren hetzelfde!!
        Grrr!!

      • Dat is juist een compliment voor je kookkunst: dat zijn kledingmaat hetzelfde blijft!

  17. Oh afschuwelijk die paskamers. En je noemt er nu wel een op ook, die winkel vind ik al zo verschrikkelijk rommelig.
    Heel, heel soms als ik alleen ben wil ik nog wel eens een gokje wagen maar dan in een vertrouwde, nette winkel. Alleen hoef ik ook geen personeel in mijn nek hoor… Geef mij de webshops maar 😉

    • Er zit bij ons een winkel in ’t dorp, daar weet het personeel precies wat mijn smaak is, ideaal!
      Alleen de prijs is iets minder… Dus een beetje uit het dorp en de rest via internet.

  18. H&M of de Primark (die hebben wij ook in ons dorp) ga ik liever ook niet eens in. Dat licht, de rotzooi, graaiende mensen…Yikes. Lang leven webshoppen hihi. Ik vind het echt een uitkomst, al was het alleen al omdat ik dan mijn energie daaraan niet verspil…

    • De Primark vindt mijn dochter ook geweldig. Het kost ook geen drol, natuurlijk.
      Maar mij krijg je die winkel niet binnen; ik weiger gewoon. Roos gaat daar dan
      ook samen met vriendinnen naartoe, en dan stuurt ze me whatsappies als ze niet
      kan kiezen 😉

  19. Vreselijk die pashokjes! Ik heb sowieso een hekel aan passen, ik zweet me te pletter door het uit-aan-uit-aandoen, mijn haar ziet er nadien uit als een schuurborstel, mijn kop alsof ik uren in de zon heb liggen bakken….leve het internetshoppen, de beste uitvinding ooit 😀

    • Oh…jij beschrijft precies hoe ik er ook uitzie in zo’n pashokje.
      Heb je stiekem om het hoekje gekeken 😉
      Lang leve het web!

  20. Vroeger shopte ik al uit boeken en nu online of op de bonnefooi. De tijd dat ik in de pashokjes met vriendin uren zat te giechelen en passen is wel voorbij hoor. Dat laat ik nu over aan mijn dochter….ze vindt jet geweldig 😉

    • Met Roos ga ik ook nog mee, is hartstikke gezellig!
      We hebben een dorp verderop een winkel waar ze alles in een verkopen; da’s verrekte handig.
      Ook dat Roos steeds vaker met vriendinnen gaat shoppen 😀

  21. Boekenwinkels en leuke cadeaushops kan je mij gelukkig mee maken de rest van de winkels niet en al helemaal geen kledingwinkels. Als je mij als een onweersbuigezicht wilt zien dan is het aan te raden op naar dat soort winkels te gaan, vooral met schoenenwinkels.
    Dus ja online shoppen is voor mij een uitkomst en anders mee na huis en daar aanpassen.

    Leuk beschreven!

    • Schoenen en spijkerbroeken koop ik nooit via internet. Op de een of andere manier mislukt dat altijd.
      Maar boekwinkels: ja! Uren kan ik bij Donner doorbrengen. Ze hebben er een café/cafetaria. Het is mijn
      heimelijke genoegen me daar een keertje per ongeluk op te laten sluiten 😉 Lekker rustig!
      Mijn man houdt winkelen trouwens langer vol dan ik. Dan hangt bij mij m’n tong al op m’n hielen en
      wil hij nog verder shoppen…

  22. ha die Kakel,

    nee… helaas… ik ben ook geen liefhebber van paskamers.
    Zeker niet in de winter als je zoveel moet uittrekken.
    En ik heb ook vaak van die ingewikkelde laarzen met veters aan.
    Uren doe ik er over.
    En mijn verloofde die buiten zuchtend staat te wachten “Is ze nou nog niet klaar”

    Maar zonder winkels zou ik toch niet willen.
    Dan zo nu en dan maar wat afzien…

    Doei!
    Heb het goed vandaag in je eigenste paskamer!!

    Liefs van Marlou

    .

    • Dat was ik nog vergeten: in de winter! Eerst je jas uit. Die is zo dik dat-ie al één kledinghaak in beslag neemt.
      Blijft er vaak nog maar eentje over…
      En ik heb dezelfde veterlaarsjes als jij 😉
      Nee, ik wil ook niet zonder winkels. Ik kan uren in de Bijenkorf rondhangen. En in boekwinkels!
      Kom gerust een keer passen in mijn eigenste paskamer!
      dagdag Kakel

  23. volgens mij heb je juist de slechtste pashokjes beschreven, er zijn er ook veel propere hoor !
    Laatst zag ik wat mooi op internet en wilde het bestellen, toen ben ik toch maar naar een winkel gegaan waar ze dat verkochten, het was mooi, maar heb toch een ander gekocht, dus ik koop niet zo graag via internet

    • In een rek zie je meteen wat je wel en niet bevalt, en sommige kleuren van internet kun je ook niet goed inschatten.
      Ik koop ook niet álles via internet. Bij ons in ’t dorp zit een wereldkledingzaak. Alleen de prijs is wat minder 😉
      Dus af en toe wat duurs (en vreselijk mooi) en af en toe wat van internet.

  24. Het eerste gedeelte deed me watertanden ( wauw dacht ik, waar zou dat zijn?) Heb ik hier nog nooit gezien. Maar dan begreep ik het .
    Ik en paskamers liggen al lang in oorlog. Hoe komt dat toch, wanneer ik thuis in de spiegel kijk, denk ik vaak “Tja mens die rimpels horen er nu eenmaal bij. Maar voor je leeftijd kan het er nog mee door. Maar als ik in een paskamer mijn gelaat en de rest zie schrik ik toch zo en denk ” lieve hemel wat zie je er uit ! ! ! !

    • Tilde, met de juiste belichten kunnen wij samen nog járen mee, maar dan moeten we dus niet in pashokjes gaan staan!
      Er zijn nog wel prettige winkels, maar je moet ze zoeken met een nachtkaarsje.
      Maar zo erg als jij denkt dat je eruit ziet, dat geloof ik niet 😉
      Je lijkt me een heel charmante dame!

  25. Inderdaad die paskamers zijn soms echt smerig. Heb wel zelf altijd een deo bij me moet ik zeggen in mijn tas. Pas was ik bij V en D in Gouda ( VIP avond jaja was leuk ) dat was nog eens een ruime paskamer, een verademing, konden we met zijn tweeën in passen. Maar online shoppen vind ik ook nx, moet je het weer terugbrengen als het niet staat,vind dat allemaal zo’n gedoe. Wil gewoon kijken hoe iets staat, hoe de kwaliteit is en of het past, dan maar de ellende van pashokjes op de koop toe nemen.

    • Winkels met smerige hokjes, daar ga ik gewoon niet meer naar toe.
      Ook niet naar kledingzaken waar van die tuthola’s van verkoopsters werken.
      Liggen er stapels spijkerbroeken op rijen planken, vraag ik waar het model ligt dat ik wil hebben:
      lang en rechte pijpen. Zegt ze: sorry mevrouw, daar kunnen we niet aan beginnen.
      We hebben zoveel verschillende modellen, dat valt voor ons niet te onthouden.
      Of van die juffers die je de grond proberen in te kijken.
      Ik heb nog maar een paar winkels waar in naar binnen ga, en de rest lekker via het internet 😀

  26. Dochterlief en ik doen al jarenlang niets anders. Het is ideaal. En we bestellen van alles in een maatje groter of kleiner zodat er heel vaak ook weer een enorme berg teruggestuurd wordt. Lange leve internetshoppen!

  27. Terwijl ik je blogje las besefte ik opnieuw waarom ik zo gelukkig ben met de man van Z****** Lekker online shoppen in je eigen huis. Los daar van heb ik de energie niet om me in de paskamer tien keer te moeten verkleden.

  28. Je benoemt alle redenen die voor mij gelden en waarom ik dus alleen maar kleding online koop.
    Je slaat de hoofdreden echter over….. het geluid om je heen terwijl je in zo’n pashokje staat…. de kakofonie, oorverdovend en wat het verder met me doet zal ik je besparen.

    Online kopen… geweldige vondst!!

    • Daarom zul je mij ook niet in de Efteling aantreffen: dat gestuiter, geschreeuw en geblèr van al die kinderen…
      En ik moet idd een goeie dag hebben, wil ik naar de stad gaan. Maar daar ga ik eigenlijk niet naar toe om
      voor nieuwe kleren te kijken. Shoppen voor Roos kan ik in een naburig dorp af, heel makkelijk: alles in één winkel.
      Ze verkopen zelfs spijkerbroeken voor vrouwen met lange benen, óók een unicum!
      Weet je wat ik ook erg vind? Naar de kapper gaan…

      • Die Roos is best een bofbips 😉

        Hou op schei uit….Thank God for thuiskappers….

  29. 🙂 gadverdakkie kakeltje,
    wij hebben hier in het dorp een heerlijke winkel, mevrouw Siga, eentje met service met een lach, en ene grap, én een paskamer die echt zuiver is:-) plus goed kledingadvies,
    dat wil ook wat hé:-)
    dus kom gerust naar neerkant, ik breng je er wel heen 🙂

    xxx

    • Bedankt voor je aanbod, je bent de liefheid zelve, Dien!
      Bij ons in ’t dorp zit een kledingwinkel om je vingers bij af te likken.
      Als ik daar binnen ben, voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Maar ja, de prijs, hè?

    • Yak. Doet me denken aan sommige vakantiehuizen die we gehuurd hebben,
      en waar we niet op onze blote voeten in de douche durfden te staan ;-(

  30. Vreselijk die paskamers! En dan dat fijne tl-licht! Als je dan in de spiegel kijkt zie je de lelijkste en dikste vrouw die je ooit hebt gezien. Thuis heb ik die rimpels helemaal niet 😉
    (Bij de bonprix kun je ook leuk online-shoppen)

    • Je ziet er niet alleen ouder uit, na dat shoppen vóel je je ook jaren ouder 😉
      Mijn man houdt dat winkelen trouwens veel langer vol dan ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *