Bye bye Bobo

Bobo, onze dikke huisvriend, is niet meer. Op vrijdagavond kwamen de klachten in alle hevigheid terug. Terwijl het dorpsfeest op zaterdag in volle gang was, spoedden Lief en ik ons naar de dierenarts. Die stopte een thermometer in Bobo’s kontje: koorts. Hij vond de ontstekingsbron, en beladen met pijnstillers en antibiotica tegen een blaasontsteking keerden we huiswaarts. Ondanks de medicijnen verergerde de pijn. Dan weet je als baasje hoe laat het is: de hoogste tijd.

Op maandag ging de dierenarts direct akkoord met mijn voorstel. Hij had het rapport van zijn collega in de computer al gelezen. Toch wilde hij voor zichzelf nog een diagnose stellen en vond een tumor in Bobo’s blaas.
‘Een bekende aandoening bij oude konijnen,’ vertelde hij. De  kwaal klonk als een geruststelling. ‘En zeven jaar is best oud voor een konijn,’ vatte de dierenarts het samen.

Toen kreeg Bobo eindelijk zijn verlossende spuit. Hoe gek het ook klinkt: het was mooi om te zien. Zijn hele lijfje ontspande, iets wat ik dagen niet meer had gezien.

Nu is er niemand meer die de hazelnoten uit mijn muesli eet, om een stukje brood bedelt, of ’s avonds aan Liefs voeten ligt. Toch is het goed zo. Bobo is bij ons geboren, en ligt nu naast zijn liefje Bella in de tuin. De cirkel is rond.

39 thoughts on “Bye bye Bobo

 1. ach lieve Kakelino, je hebt het goed gedaan, je hebt aan bobo gedacht, en niet aan jezelf,
  en weet je, dan verdien je alleen daarom al een dikke knuffel,
  ik denk dat bobo het niet beter had kunnen treffen dan bij jullie een plekje te vinden.

  xxx

 2. Sterkte en inderdaad kan soms zo’n spuit wel heel verlossend zijn. Beste keuze in Bobo’s geval. maar Oh gut, huize kakelbont nu zonder huisdieren? Wordt wel heel stilletjes nu, geen warme voeten van een konijn die er ligt, je muesli zelf opeten etc. Dat wordt afkicken….

 3. Alweer verdriet om lieve huisgenoot. Maar in ieder geval goed dat je er vrede mee kunt hebben en het beest niet meer hoeft te lijden.
  Het zal stil zijn ineens zonder extra huisgenootjes , sterkte!

 4. Sterkte Kakel,
  Het gemis is er niet minder om.
  Maar de keuze was voor Bobo goed ,nu samen met Bella rust en geen pijn.
  Het grootste geschenk voor mens en dier om niet egoïstisch te zijn.

  Heel veel kracht en een knuffel !

 5. Och, wat verdrietig. Het is goed zo, ja natuurlijk, maar het is ook een gemis. Afscheid nemen van een huisdier is altijd verdrietig. Sterkte hoor Kakeltje! Ze heeft in elk geval een prachtleven bij jullie gehad, daar kun je met een goed gevoel op terugkijken!

 6. Ach, wat verdrietig voor de familie Kakel maar wat een opluchting voor Bobo. Weten dat het beter is voor hem zal het verdriet niet minder maken.
  Ik herken die totale ontspanning van Bruinemans zijn laattse reis..

  Knuffel vanuit Venlo.

 7. Ach Bobo…. 🙁 Hij had een fantastisch leven bij jullie, vol goede zorgen, liefde en verwennerij. Dat wens je ieder dier toe. Mooi (voor zover dat een goed woord is) dat hij vredig is ingeslapen.

 8. Aaah zielig voor jullie maar fijn voor Bobo. Sterkte hoor. Komt er een nieuw konijnenbeest bij jullie thuis?

  p.s. heb je mijn printable gezien van de herfsttekening? Toch wel een beetje speciaal voor jou gemaakt 🙂

 9. Ik hoopte zo dat hij op zou knappen. Elke morgen kijk ik in het hok van Stamper.. en ben ik blij dat hij nog rond huppelt. Hij is ruim 10 en verwacht ook een moment dat het afgelopen is.

  Sneu hoor! Sterkte.
  Liefs
  Mamma van vijf

 10. Altijd moeilijk een huisdier te verliezen, maar je hebt de goede beslissing genomen. Jouw eigen pijn en verdriet moet je opzij kunnen zetten als het echt niet meer anders kan. Anders zou je een egoïst zijn! Veel sterkte!
  Liefs, Trees

 11. DaglieveKakel…

  ach..
  die arme Bobo, wat had-ie een pijn…
  En wat mooi, dat je zijn ontspanning in zijn arme lijfje zag intreden.

  Eeuwige rust nu voor Bobo naast Bella…
  En voor jullie… sterkte!
  Zet maar een kaarsje neer… ja!!! Ook voor konijntjes!!

  Dikke pakkerd van Marlou

  .

 12. Ach jeetje wat verdrietig .En het is niet gek wat je schrijft hoor wij hebben dat gezien bij de kat van onze dochter .Je ziet dat het goed is de rust en ontspanning die dan komt in zo’n lijfje ,dan weet je dat je de goede beslissing hebt genomen .Maar je zal moeten wennen en dat kost tijd !!
  Sterkte en liefs ,Elisabeth

 13. Arme schat!
  Dit gaat ook wel heel snel allemaal, eerst Bella en nu zo snel er achteraan, Bobo.

  Ik weet dat jij weet dat het zo goed is, ondanks het verdriet dat zo schrijnt.

  Dikke knuffel nogmaals -x-♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.