Is dit alles?

Eten is helemaal Rosa’s ding is.
Ze eet niet, ze vreet niet, ze schrokt, en ze boert met verve na iedere voeding.

Omdat wij geen hond met een Bourgondische buikomvang willen maar eentje met een taille, krijgt ze driemaal daags een gebalanceerde hoeveelheid brokjes. In no time schrokt ze die naar binnen alsof ze elke dag haar eigen PR probeert te verbeteren. Zijn de brokjes op dan kijkt ze je aan met de blik: is dit alles, oehoehoehoe, is dit alles, wat er is?

Tussendoor krijgt ze alleen een snoepje als ze gaat slapen in haar bench. Verder niets. Zielig, hè?
Dat vindt Rosa ook. Zie die blik:

Ter aanvulling op haar “dieet,” jat ze stukken winterpeen uit Saartjes etensbak en de uienschillen uit de afvalbak. Zodra Mevrouw Konijn haar hard brood in de keuken heeft opgevreten en haar hielen licht, snelt Rosa dichterbij om de kruimels op te likken. En maar aan die konijnenkont snuffelen in de hoop dat Saar net een keutel produceert.

Zo’n pup gun je toch een Fanta?

Omdat het vakantie was, het al drie dagen regende en we ergens overdekt mét hond wilden recreëren, besloten we naar een hondenwalhalla te gaan. (In wiens auto denk je? Tip: niet in die van Joris.) Dat was niet de ballenbak voor kleuters maar een tuincentrum waar het personeel “van-je-a-ja-jippie-jippie-jeeh” zingt.
We pakten een boodschappenwagentje, legden er een meegenomen mat in, zetten Rosa erbovenop, zetten koers naar de afdeling waar je zelf hondenbrokken mag scheppen, en maakten er een proeverij van.

Van elk soort mocht Rosa er eentje proeven. Er ging een wereld voor haar open: mini mergpijpjes, grote mergpijpen, kauwbrokken, ronde brokken, mini kluiven, grote kluiven, knoopbrokken, ordinaire hondenbrokken, dinerbrokken, beloningsbrokken…Zoiets durf je niet te hardop te zeggen  in landen waar mensen weinig te eten hebben.
Fatsoensrakkers zijnde hebben we voor de opgevreten brokken betaald.

Rosa had de middag van haar leven en ging met een kogelrond buikje naar huis. En buiten mocht ze doen wat ze het liefste doet:

66 thoughts on “Is dit alles?

 1. Een levende stofzuiger hebben jullie in huis, die je niet eens aan hoeft te zetten haha! Ja ze kunnen er wat van hè. Maar consequent blijven is de boodschap hoor, je hebt zoveel meer plezier van als ze groter is. Vreselijk dat gebedel en gekwijl van die honden als ze gewend zijn aan ‘uit de hand eten’. Jullie doen het goed hoor! Het is wel een plaatje hoor, die ogen, daar smelt je (bijna) van hè…
  Liefs

 2. Klinkt als onze kat Bips, de schrik van de buurt. Iedere voerbak eet hij sneller leeg dan de bewoners in de gaten hebben dat er een indringer in huis is. Als de wintermaanden weer beginnen en de tuindeuren zijn weer dicht gaat hij automatisch op dieet.

 3. Zondag…
  Ik heb het over een croissantje in de oven
  Ontbijt op bed naar boven
  Doe de gordijnen open, voel de zon in je ogen
  Schijnen, blingen, de vogeltjes zingen
  Het leven dat zit vol met van die schitterende dingen (…)
  © Lange Frans
  … en ik hoop dat je zondag zo zal beginnen en straks in schoonheid zal eindigen Kakeltje!

 4. Over ¿ gewicht

  de meeste honden
  kan men
  gelukkig maken met een wandeling

  bederven met snoepjes allerlei
  doch volgens mij

  is overdadig
  voedsel geven
  ook een vorm van dierenmishandeling

  Het is een prachtig dier, Mirjam!
  Lenjef

  • En ze is zo lief…
   Je kunt een hond op veel manieren verwennen maar lange wandelingen zijn inderdaad beter dan snoepjes.
   Bedankt weer voor je mooie reactie, Lenjef!

 5. Ach wat een lieverdje toch.
  Je moet sterk in je schoenen staan om niet meer te geven.
  Aan de andere kant is het ook handig want je kunt haar nu omkopen.
  Als ze iets goed doet krijgt ze een lekker brokje 😉
  Ook handig dat ze als stofzuiger fungeert. Ik hoef ook alleen maar de haren op te zuigen, de kruimels nemen de honden voor hun rekening.

  Liefs Petr@

  • Wij noemen Rosa ook onze kruimeldief 🙂
   Saartje verhaart verschrikkelijk. Hele vlokken dansen over de parketvloer. Alsof je zes weken niet gestofzuigd hebt. Nou ja, we zetten de tuindeuren maar wijd open: kunnen ze naar buiten waaien, haha.
   Lieve groet Kakel

 6. Hahaha ja veel honden hebben altijd honger. Bentley hier ook, en die krijgt precies afgemeten maaltijden en dan een kluifkoek na het avondeten, en een slaaphapje voor hij de bench in gaat.
  Maar als hij de kans krijgt dan zal hij die grijpen om een extra hap naar binnen te werken. Hahaha

 7. Onze katten eten ook gezond maar de ene kater is rond en de andere kan door een sleutelgat.
  Rest mij nog te melden dat de restjes van hun maal door de “zwarte kat” opgeruimd worden. Een straatkat die sedert jaren in onze tuin woont.

 8. hebben geen hond nu, maar een van onze honden (vr)at nog net zijn bak niet op. Terwijl een ander klein hondje heel “netjes” at.
  Wel leuk zo’n proeverij zeg! Was toch een leuk zomeruitje voor Rosa toch?
  Ze is zo mooi!!
  Geef ze maar een poot van me!

 9. Geef mijn portie (ook) maar aan Rosa. Wat een decadent idee, eigenlijk, een proeverij voor de hond, maar kennelijk levert het wat op. En wat jullie betreft in elk geval een snoepreisje voor de hond 😀

 10. Heel verstandig dat jullie Rosa niet “maar raak laten eten”, dikke honden zijn doodzielig!
  Ik dacht dat tuincentra alleen voor kindertjes héél aantrekkelijk zijn, nooit aan hondenbeesten gedacht 😉

 11. Gelukkig kan Rosa alles eten. Wij moeten rekening houden met allerlei allergieën en kunnen haar dan ook alleen dure brokken geven van bij de dierenarts. Maar goed, ze braakt niet meer en is alvast niet meer ziek. Maar we mogen niets laten liggen dat maar enigzins op voeding trekt of Bingo, ons Misty krijgt het te pakken.

  • Mijn vriendins hond, eet ook speciale brokken van de dierenarts. Die kosten bijna een vermogen, maar je koopt ze natuurlijk toch. Je doet alles voor je hond(en), toch?
   Lieve groet

 12. Bij de titel dacht ik automatisch: Oewoewoe-oe… (Doemaar voor de niet fonetische muziek kenners)

  Mijn ouders hebben ook weer een jonge labrador: Bob en ik herken veel van wat je schrijft.
  Zijn dagje pretpark is de nabij gelegen beek, waar hij dummies uit het water mag vissen. 😀

  • Grappig dat jij Oewoewoe-oe zegt, en ik oehoehoehoe. Vroeger was ik trouwens geen fan van ze. Ik droeg een button met de tekst: “doe maar niet.”
   Die beek klinkt wel heel aantrekkelijk, wat een bofferd die Bob. Rosa mag ook zwemmen maar ze durft nog niet verder dan haar buik het water in;-)

 13. Wat een schatje! Toen ik nog in Nederland woonde liep ik elke maandagmiddag met kennis met mijn “leasehond” (vanwege elke maandag lenen) in het bos. Ze wist dat ik hondenkoekjes had……was ook zeer lief tegen mij .ze was eem mix tussen golden retriever en labrador en had dus ook die vreet-eigenschappen…..in bos allerlei viezigheid van dier of mens….bleh! Maar oh wat was ze aanhankelijk, lief en ….dom! Toch kon je eten voor haar neus leggen en met het woord “wacht” bleef ze er ook af al drupte het kwijl uit haar bek…! Met O.K. mocht ze t eten en dat ging erg snel! Ze heeft in haar leven enorm veel kilometers gelopen met haar vrouwtje maar was toch te zwaar. Ze is erg oud geworden maar ze hebben haar toch moeten laten inslapen omdat ze op was. Mijn leasehond. ❤

  • Wat een aandoenlijk verhaal <3 Mijn vriendins hond was ook mijn leasehond. Ik nam hem elke dag mee als ik ging hardlopen/wandelen. Billy was een Border Collie en ik heb nog niet eerder een hond in levenden lijve ontmoet die zo goed luisterde.
   Rosa moet ook wachten voordat ze haar etensbak mag aanvallen maar dan is het ook meteen BAM!
   En volgens mij is ze ook niet al te snugger, terwijl Labradors en de Golder Retrievers juist hèt ras is om blindengeleidehonden te worden. Maar wie weet, komt het nog.
   Lieve groet Kakel

 14. Ik had een lange lijst van zaken in wiens versie ik wel wilde terugkomen in een volgend leven…. allemaal vechtend om die 1e plaats…

  Nu weet ik het!
  Met stip op 1 staat nu dat ik in mijn volgend leven terug wil komen als een huisdier van jou!

  -x-♥

 15. Hahahaha….een mooi verhaal hoor. Dat zal een prachtig gezicht zijn geweest Rosa op het boodschappenwagentje. Maar het was voor haar natuurlijk wel een feestje, welke vond ze het lekkerst??

 16. Wow, dat was beslist een traktatie voor je lieveling, ze had inderdaad de dag van haar leven!
  En of ze ook Fanta lust? Ik zou het niet weten. Maar ik kende wel een hond die graag een biertje achterover sloeg *wink, big smile*

 17. Wat is ie al gegroeid zeg en dat komt vast niet alleen dan dat ene dagje snoepen van hem. (haar, ik noem een hond altijd hem). Als ik door je dorp fietst moet ik er regelmatig aan denken haha aan je hond met jou daarbij natuurlijk. Fijn dat het zo goed met hem gaat.

 18. Wat een schatje is Rosa. Ik nam Nino ook altijd ‘gezellig’ mee als ik brokken ging kopen. Wat een toestand altijd haha. Hij vind het geweldig! -hij wel!-
  Was wel fijn dat Nino nooit bietste, daar moet je toch niet aan denken toch, dat je je hond nergens mee naar toe kan nemen omdat hij bietst.
  Ben benieuwd naar het volgende avontuur van Rosa.
  Liefs, Nardax

 19. Als ze het zo snel opheeft zou je haar eten misschien kunnen verstoppen… ergens in huis. Of in de tuin. neem haar etensportie maar en gooi het maar in het gras….

  Love As Always
  Di Mario

  • Dat zijn inderdaad goeie tips! Dan heeft ze er wat langer plezier van.
   Iemand vertelde dat hij een bal in de etensbak legt, zodat zijn hond meer moeite moet doen om het eten te pakken te krijgen.
   Fijn dat je weer thuis bent!
   Lieve groet

 20. Mijn hondjes eten alles , de ene meer dan de andere, behalve sperziebonen die laten ze liggen. Ze zijn wel veel in beweging.

  Rosa lijkt exact op de pup Noah, hier in de buurt, ook zo’n schatje.

  Liefs, Ria

 21. Rosa is een lekkerbek en ze heeft ook een lekker bek.
  Maar goed dat je haar intoom houd, een Labrador heeft aanleg om dik te worden.
  Een pup met en brede interesse in voedsel.
  Het is wel een schat van een beest. Hans

 22. Wat een ongelofelijk lekker ding zeg. Och man die ogen.
  Bijna net zo mooi als die van mijn Soop.
  En ja rauwe wortel, tomaat, banaan, caviavoer, alles gaat naar binnen maar mijn idee is toch wel dat ze het de ander niet gunnen. Nou ja mijn vorige hond en Soop dan, Rosa natuurlijk niet. liefs van mij lekker wijf.

 23. Wat een schat van een Labje, maar sperziebonen uit blik zijn eigenlijk te zout, je zou verse moeten nemen, of geef haar zo’n kong waar je brokjes in doet zodat ze er moeite voor moet doen en niet alles gelijk naar binnen schrokt.
  Voor katten zijn er voerpuzzels ik dacht dat die ook voor honden bestaan, dan heeft ze wat moeite te doen voor haar eten en krijgt ze wel hetzelfde binnen al doet ze er langer over. Hoe zielig ze ook kijkt, ze is het heus niet het is zieliger als ze veel te dik zou worden, daar heeft dit ras aanleg voor. Je ziet al veel te veel vette honden rondlopen dat is pas zielig.

  • Brokjes in haar Kong doen is inderdaad ook een idee. Mijn vriendin smeerde de Kong voor haar hond weleens vol met pindakaas. Dan had je geen kind aan het dier.
   Ik kreeg van iemand de tip om een bal in de etensbak te leggen. Moet de hond meer moeite doen om alle brokken op te kunnen eten.
   Rosa kauwt ook niet, ze schrokt alles achter elkaar naar binnen.
   Je hebt zelfs voerpuzzels voor konijnen. Die voor honden staat op onze verlanglijst.
   Ik zal eens kijken wat er op een blik sperziebonen staat. Bedankt voor je reactie!

 24. geweldig zo’n hond.
  Ook typisch labrador. Vreten tot je barst.
  Ik had een labrador-logé; een blonde. Maar hond had pech. Ik ben op dieet en de hond kreeg niks extra’s. Totdat de pruimen uit de boom waaiden. Die ging hij uit de struiken zoeken en met pit en al opvreten. Had ie niks van.

  Ik heb ‘m wel veel laten lopen. Meer dan thuis. Ook goed voor mij.

  Rosa een schatje hoor. Misschien als extra sperziebonen geven. Vult goed een geen dikmaker.

  Groetjes Mary

  • Hej hej Mary!
   Haha, een hond die afgewaaide pruimen vreet. Is-ie daar nog van aan de diarree geweest??
   Toch maar eens kijken voor extra sperziebonen. Een kleine moeite om een extra portie mee te koken. En wij eten vrijwel zoutloos.
   Lieve groet

 25. Heel herkenbaar. Mijn hond werkte alles wat hij kreeg in een – hap – slik – weg tempo naar binnen en keek je dan aan met een blik van – oke, volgende!.

  Welke lekkernij beviel het beste bij de proeverij?

  • Rosa kauwt ook niet, ze werkt alles in een keer naar binnen. Het enige waar ze op kauwt zijn de konijnenkeutels van Saartje ;0)
   Ik denk dat ze de grootste brok het lekkers vond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *