Natte hond

Het nadeel van een hond is dat-ie naar natte hond kan ruiken.
Mij zal het intussen worst zijn.
Maar dan Man.
‘Ze stinkt als ik zo doe,’ zegt hij, en bij “zo” houdt hij zijn neus vlak boven Rosa en snift.
‘Dan moet je niet zo doen,’ zeg ik. ‘Als jij thuiskomt uit je werk en je schoenen uittrekt, ruik ik toch ook niet aan je voeten?’
‘Nee, pap!’ doet Roos een duit in het zakje. ‘En je hoeft ook nooit te vragen of jij naar de wc geweest bent, want dan liggen de muggen dood op de vloer.’
‘Is het weer de jongen tegen de meisjes?’ fulmineert Joris een tikkeltje beledigd. ‘We kunnen Rosa toch wassen?’
‘Dat is niet goed voor de natuurlijke vetlaag van de huid,’ zeg ik.
‘Wel voor mijn neus,’ houdt Joris stand, ‘en daarom zijn er hondenshampoos.’

Iets zegt me dat ik deze strijd ga verliezen, maar ik geef het nog niet op.
‘Oké. Stel: we wassen Rosa vandaag. Morgen sjeest ze weer met volle kracht door de regenplassen, en ruikt ze weer hetzelfde: naar natte hond. Wen er nou maar aan!’

Zwijgend trekt Joris het plaatselijke suffertje naar zich toe. Op zijn gezicht verschijnt een grote grijns. ‘Dit is het!’ zegt hij. Met zijn wijsvinger zwaait hij triomfantelijk naar mij en hardop leest hij de aankondiging voor. We zijn meteen óm.

Die zaterdag is het bitter koud. Het waait en het regent, maar dat kan Roos er niet van weerhouden in bikini te verschijnen. Rillend spring ze het water in.
Nu Rosa nog. Bellenblazen aan de slootkant is één ding, in het zwembad springen een ander. Met zoete woordjes verleidt Roos haar het bad in.
‘Ze kan zwemmen!’ roept ze trots naar de waterkant.
Joris fotografeert als een bezetene.
Na een half uur, en na het in ontvangst nemen van een heuse Oorkonde baas-hond-zwemmen,” wordt de stop uit het buitenbad getrokken.

Weer thuis, opgedroogd en wel, ruikt Rosa he-le-maal nergens naar!
Ik check teletekst: voor de hele komende week worden buien opgegeven. Jammer, hè?

57 thoughts on “Natte hond

 1. Wat lijkt me dat leuk, samen zwemmen met je hond.
  Gut ja, wat kunnen ze stinken als ze nat zijn. Dat is het enige wat ik niet mis. Oké, en de kwijl dan…en de urinedruppels op de vloer;-)
  Fijn weekend Mirjam. X

 2. Hier deden ze het destijds ook bij het sluiten van het buitenbad. Geen idee of het nog steeds is. Lijkt me wel leuk met Happy. Nu maar hopen dat het niet te koud is voor ………………mij.

 3. Mooie foto zeg!! Ik ben dit jaar ook bij de afsluiting geweest met mijn takkies. Het was een drama. Ik stond er heel enthousiast bij te kijken maar de takkies keken naar het water alsof het vuur was. In het wild willen ze dan wel weer zwemmen. Vaag volkje hoor, die honden

 4. Niet altijd rozengeur

  wie na een plensbui zegt dat hun natte hond niet stinkt
  Chihuahua klein of groot als een reus
  heeft waarschijnlijk een Pinokkio neus
  waardoor elke leugen als een kromme waarheid klinkt

  Twee prachtige ‘teefjes’ in het water.
  Lenjef 😀

 5. Afsluiting van het zwembadseizoen? In mijn voormalige woonplaats wel…
  Wel een leuk idee… Al die honden in het zwembad…
  Ik vermoed alleen dat Rosa al weer naar natte hond ruikt… Zelfs ik meen de laatste week dat ik regelmatig naar natte hond ruik…

 6. Wat een leuke foto van dochter en voorheen stinkende hond! We hebben hier 2 katten, die stinken doorgaans niet, en ze willen ook zeker niet in bad, hoewel onze Noorse boskat niet bang is voor water. Ze ruiken in de zomermaanden soms wel naar gras, als ze daar uren in hebben liggen slapen. Uiteraard denken ze dan zelf dat ze op jacht zijn geweest.

 7. Natte honden vind ik niet zo erg, de onze ruiken niet zo erg, of ik ben er aan gewend, dat kan ook natuurlijk. Maar als ze ergens door heen gaan rollen, een hond vindt zelf de geur van vis het ALLERLEKKERSTE…… dan heb ik het even helemaal niet meer naar mijn zin met de honden, Gelukkig komt het niet vaak voor en kan ik het ook bijna altijd voorkomen.

 8. Ach een neus vol en je ruikt het niet meer, maar als ze altijd in huis zijn en een keertje nat binnen komen ruik je het niet meer.
  Sokken ruiken is erger, bij sommige dan.
  Wassen moet je beperken, gewoon een droge handdoek over ze heen, de rest smeren ze wel aan de muur of bank.
  Roos en Rosa zien er allebei wel erg leuk uit, denk dat Roos geen zwemvliesjes heeft. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 9. De geur van natte hond is toch ook niet meteen mijn ding. (En nu zou ik hier nog een zin achteraan kunnen gooien waarin onder andere de woorden poes, lekker en nat voorkomen, maar ik zal maar wijselijk zwijgen. 😀 )

 10. Waow, leuke foto, leuke bikini, leuke jongedame en leuke hond!
  Onze hond heeft ook een geurtje, maar die laat zich jammer genoeg niet wassen, die is als de dood voor water, onze dramaqueen! Fijn weekend Kakeltje

 11. Bonjour Kakeltje,

  wat een heerlijke foto: jouw twee Roosjes in het zwembad!
  Ik vind ze allebei beeldschoon.
  En laat die hond maar lekker stinken, dat hoort er nou eenmaal bij.
  Je kunt natuurlijk ook het advies van di Mario volgen, die heeft er verstand van.

  Dag meissie…
  Veel plezier met al die lieverds in het komende weekeinde!
  Dikke pakkerd van Marlou

  .

 12. Zelfs schone hond heeft zijn/haar geuren, ze leven zelf dan ook van geur naar geur, dat krijg je nu eenmaal als je een roedeldier in huis neemt. 🙂
  Mooie foto van de dames in het zwembad, het zijn dan ook mooie dames zo samen 😉

 13. Dat doet me denken aan het verhaal van een collega. Die was ook met zijn hond naar het zwembad geweest. Hij zwom maar de hond wilde er in eerste instantie niet in. Later wel, en daar heeft hij nu nog spijt van. Als ergens ook maar iets aan water is, een sloot of wat dan ook, is het prijs… en duikt de hond vol overgave en niet te houden erin…

 14. Tja, de kleine Bentley hier rolt graag in de weilanden waar de koeien grazen. En niet per se in het gras dus. Dus hij moet nogal eens onder de douche en idd met speciale honden shampoo geen probleem. Maar als hij nat is van de regen gaat hij natuurlijk niet onder de kraan. Dat zou echt te gek zijn.

 15. Ooo Kakeltje, wat een schitterende foto van je beide lievelingen!
  En dan dat heerlijk, toch wel hilarisch verhaal er bij… jij kan zelfs over een stinkende hond boeiend schrijven, daar bewonder ik jou voor!

 16. Wat een vertederende en mooie foto.
  Ik weet nog dat wij Iwan in bad deden…. een newfoundlander van 65 kilo …. en hoe manlief hem in een badlaken de trap afdroeg…. voordat hij rugproblemen kreeg….
  Nee, doe dan maar een zwembad.

 17. Prachtige foto inderdaad.

  Enne hondenshampoos? Begin er niet aan, zonde van je geld en je doet Rosa er geen plezier mee!

  Als je haar al wassen wilt….. meng dan een flesje donker bier met een paar eieren en was haar daar mee…

  -x-♥

 18. Wat een mooie foto, haha alleen dat je mijn krant het plaatselijke suffertje noemt tja Mirjam daar scoor je bij mij niet mee he haha. Wat een mooie meid, ze lijkt echt op jou Mirjam. Leuk initiatief dat zwemmen van baas met hond.

  • Je weet wat iedereen zegt over het NN: men bladert door de krant, maar het NN wordt gespeld. Hier gaat het er precies zo aan toe. Sterker nog: het is het enige blaadje dat ik lees!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *