Dakloze met zonder hond

Keek op de week (34)

Heb me bedacht. Wanneer ik twintig miljoen win, rijd ik niet m’n blauwe doos op maar koop nieuwe. Mét airco!

Een vriendin kennis klaagde: ‘Mijn man werkt zóveel over. Doet die van jou dat ook?’
Schudde ontkennend.
Vroeg me onderweg naar huis af: wat doe ik verkeerd? Wil ook wel eens avond voor mezelf.
Zag in verte overbuurman aankomen. Vrijgezel, leuke man (geen bochel), immer verlegen om praatje, lang van stof en monotoon van stem. Ongeacht waar hij me ziet sjokken, ben ik de sigaar.
Hij stapte van fiets en begon gesprek.
Sociaal als ik ben, verleende ik een oor. Snifte met neus want rook ook kans. Joris had buurman beloofd ’s avonds eens naar zijn 8700 foto’s van georganiseerde trektocht op Malta te komen kijken. Of Joris nog kwam?
‘Reken maar!’ zei ik geestdriftig, ‘wat Joris belooft komt hij na. Ga hem aan afspraak herinneren!’
Al moet ik Lief persoonlijk naar voordeur van overbuurman begeleiden, hij zál die foto’s gaan zien!

Wilde met trein naar Breda.
Liep met air van: ik doe dit dagelijks, ik ben forens, naar incheckpoortjes op Rotterdam CS. Hield ov-kaart bij poortje. Poortje piepte: toegang geblokkeerd.
Ander poortje: toegang geblokkeerd.
Was dit oefening in geduld of iets persoonlijks tussen NS en mij?
Liep naar kaartautomaat. Toetste wat knoppen in. Ging grote gloeilamp boven m’n hoofd branden: of ik 1e of 2e klas wilde reizen. Logisch: poortje weet anders niet welk bedrag het van saldo moet afschrijven.
Was kort, krachtig en keilgezellig bezoek aan Breda.
Viel bijna van m’n stok: automobilisten stoppen nog voor voetgangers bij zebrapad.

‘Er is een gast die zich jou nog herinnert van peuterspeelzaal,’ vertelde Roos.
Kneep ogen tot spleetjes. Dacht diep, diep na.
‘Hij heet Jeffrey,’ gaf Kind als hint.
Had werkelijk geen idee.
‘Je hebt ‘m héél boos aangekeken en dat weet hij nu nog.’
Sakkerju, wist het opeens. ‘Is dat dat ventje dat jou met houten trein op je hoofd timmerde? Alsof jij kop van Jut was?’
Roos knikte.
‘Mijn gemeenste gezicht heeft indruk gemaakt, hè?’ gniffelde ik.

‘Waar is uw hond?’ flapte ik eruit.
Man aan wie ik vraag stelde bukte zich voorover en mompelde iets.
‘Wat zegt u?’
‘Ze is dood!’
‘Oh…oké,’ zei ik. Realiseerde me dat er weinig oké is aan dode hond. ‘Sorry,’ zei ik snel. ‘Is het al lang geleden?’
‘Elf dagen,’ antwoordde man. Hij ontweek m’n ogen, keek naar de grond, naar de lucht of over me heen.
Wist dat hij praatje waardeert want eens had deze dakloze dat in interview in Straatkrant gezegd. Samen op de foto met z’n onafscheidelijke hond van onbestemd merk. Hond had altijd genoeg eten. Mensen gaven man behalve geld ook blikken hondenvoer. Iemand een blikopener.
‘Wat zult u haar missen,’ zei ik. ‘Sterkte meneer.’
Dat was woensdag.  Maak me nu nog zorgen om man.

98 thoughts on “Dakloze met zonder hond

 1. Wat een ontroerend verhaal, daar heb je precies het recept van en bovendien kan je het zo mooi beschrijven… petje af Kakeltje!
  En proficiat met je nieuwe wagen, ik hoop dat je er nog lang plezier aan zal beleven…

 2. Een hond verliezen… onvergetelijk.
  Als je zo’n cabriolet koopt heb je geen airco nodig, alhoewel ik denk dat als het regent je wel nat thuis komt 😀

 3. Misschien kan ik je buurman lenen en kan Hubbie 8700 foto’s bekijken. Een avondje alleen, nooit weg.
  Wat triest voor de dakloze. Geen huis en geen hond, het leek een twee-eenheid.

  Mooie keek op de week. Ik geniet er elke keer van.

  Liefs en een knuffel, Frederique

  • Dat vind ik een bijzonder aantrekkelijke ruil, haha!
   Ja, arme dakloze. Misschien wel zijn hond wel de enige vriend die hij had…
   Liefs ♥

 4. Dakloos en nu ook alleen, wat ontzettend triest. Dat jij je zorgen maakt om die man, dat begrijp ik heel goed.. dat doe ik nu ook en ik ken hem niet eens.
  Lieve groet,

 5. Och germ…die zwerver zonder hond. Dat grijpt me bij de strot.

  Had jouw buurman maar 8700 foto’s?? Wat weinig. 🙂

 6. OMG … 8700 foto’s? Wat heeft die man gedaan, elk grassprietje op de gevoelige plaat vastgelegd… dat kan bijna niet anders…lol ☺ Groot gelijk heeft Joris dat hij dat plaatjes kijken laat voor wat het is, al had ik jou natuurlijk van harte een vrije avond gegund. Man werkt in ploegen dus ik kom aan mijn trekken
  Wat sneu voor die man hé … alleen is tenslotte maar alleen en bij een hond weet je tenminste wat je eraan hebt…

  • Hej Anna!
   Ik denk dat hij van elke voetstap een foto gemaakt heeft (-:
   Misschien wad die hond wel de enige vriend van de zwerver…
   Lieve groet.

 7. Just bring him a dog. It makes his day. Go to “het asiel ” of how do you call it nowadays.
  Did Joris go to see all the pictures? Every picture its own story and he’s gone for a couple days…
  Sorry. My cell doesn’t want to speak Dutch so..
  Have a nice day and take it easy.
  See you!!
  Wilma

  • De regels van de nachtopvang voor daklozen zijn veranderd. Officieel moeten dieren geweigerd worden. Het Leger des Heils loste dat op door buiten pallets op elkaar te stapelen en er dekens voor de honden op te leggen. Als deze thuisloze een nieuwe hond uit het asiel haalt, moet de hond de nacht op straat doorbrengen. It’s a pity…
   Big kiss ♥

 8. Waarom denk je dat mevrouw Glibber niet klaagt dat ik altijd bezig ben met verslaglegging. Heeft ze lekker veel tijd voor haar zelf.
  Triest het verhaal van de man met zonder hond.
  Ik moest laatst even van voor naar achter door het station maar heb geen OV kaart en kwam er dus niet in. Kon wel een soort kaart kopen en dan daarmee weer gratis binnen een half uur door het station. Kostte dan wel weer een minuut of 10 om dat te regelen, liep dus maar even om en stond 2 minuten later aan de andere kant.

  • Je hebt behalve een ov-kaart ook een saldo nodig van 20 euro om toegelaten te worden. Ja, je leest het goed!
   Heel verstandig om even om te lopen. Waarschijnlijk ben je via de fietstunnel gelopen?
   Ik ben een beetje nieuwsgierig waar je moest zijn (-:

   • Was om losstaande fietsen voor en achter het station te fotograferen dus moest bij beide ingangen zijn. Niets spannends dus hahahahahah

   • Ik vroeg me af of je voor een privébezoek of een werkbezoek (lees: als fotograaf) naar Rotterdam kwam.
    Je zou toch zeggen dat er in Leiden losstaande fietsen genoeg zijn!

   • Ohhhhhh….ik dacht dat je het over Rotterdam had. Vandaar mijn brandende nieuwsgierigheid (-:

 9. Man met (of beter) zonder hond maakt indruk op me. Misschien het enige wezen op de wereld dat van hem hield.

 10. Hej Kakelinooo,

  Ach… die man, met zonder hond…
  Wat verdrietig, dat de hond dood is: zijn enige echte kameraad, trouw tot in de dood.
  En wat lief, dat mensen hem voer gaven.
  Soms zit er een hele lange speelfilm in één alinea… en ik zie het allemaal voor me.

  Dag lieve schat…
  Dikke pakkerd van Marlou

  .

  • Daarom vond ik de Straatkrant zo leuk. Je leerde de mensen erachter kennen.
   Lief hè, die blikken hondenvoer? Waarin een grote stad een dorp kan zijn…
   Dikke knuffel ♥x♥x♥

 11. ach ik hoor af en toe eens een artiest via de ppsjes , anders ook niet
  ik trof al enige bloggers
  jij iemand in Breda , kan het een Zeeuwse zijn geweest , oké een halve dan , andere helft Vlaamse 🙂

  slaap wel groet

 12. Ben zo blij dat ik geen 8700 foto’s hoef te bekijken. Maar zou voor mijn lief ook wel eens een goede bezigheid zijn. Is hij een poos je van de vloer en dan ben ik lekker een poos alleen, want daar houd ik net als jij ook wel van. Eén probleempje: onze overbuurman heeft vast wel mooie vakantiefoto’s maar is nogal streng godsdienstig en mijn lief heeft te veel kerken gezien zegt hij altijd tegen mij als ik toch nog weer eens zo’n oude kathedraal wil bekijken.

  • Zo heel erg is het niet want Joris gaat vroeg naar bed maar toch (-:
   Ik vraag me af of wij in totaal 8700 foto’s hebben…
   Voor oude kathedralen kun je mij altijd porren!

 13. De broer van mijn zwager René heeft jarenlang op Malta gewoond, mijn zus, zwager en kids zijn er op vakantie geweest, ze hadden in totaal iets van 20 foto’s gemaakt waarvan 19 van grut in het zwembad en 1 van de huurauto, zo boeiend vonden ze Malta. Ik heb bij de kaakchirurg nog meer foto’s van mijn zoon Wesley gemaakt. Hier op het dorp zit bij iedere AH een bedelaar met een hond, op station Sloterdijk zitten bedelaars (met gitaar), bij Bos en Lommerplein zitten bedelaars (toevallig is daar ook een AH), ik kan een tweede baan zoeken als ik al die bedelaars iedere dag een euro moet geven, van mij mogen ze een baan zoeken en zelf aan het werk gaan, wat makkelijk kan, ze zitten immers hele dagen mensen lastigte vallen. Wat mij betreft zijn het er veel teveel, zijn het veelal lieden die het bedelen zien als makkelijke manier van geld verdienen. Uiteraard moeten hierbij ook weer de goeden onder de kwaden lijden… 🙁

  • Joris en ik zijn op huwelijksreis op Gozo geweest, een klein eilandje naast Malta. We hebben één middag in Valetta doorgebracht en vonden dat wel de moeite. Maar goed dat je geen spotter bent, want er valt daar geen vogeltje te bekennen. Die worden allemaal gevangen. Schijnt de nationale “sport” te zijn.
   Mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats mogen niet werken omdat ze geen BSN en vast adres hebben. Het is een beetje een patstelling.
   In Rotterdam is het gebedel aardig “opgeschoond.” Of ik kom gewoon niet op plaatsen waar ze zich nu bevinden.
   Leuke opmerking over de kaakchirurg (-:

 14. Zo,n man en zijn verhaal dat grijpt je naar je hart Mirjam, niemand hebben als je op de straat leeft , en dan piept je beste vriend de hond er tussen uit…………heel verdrietig.
  Het foto,s kijken kan toch heel gezellig worden…..
  lieve groet
  Christiene.

  • Eén avond “opofferen” is toch niet zo erg?
   Triester is het van de man die zijn beste vriend moet missen. Dat is het wel als je op straat woont, denk ik.
   Lieve groet.

 15. 8700 foto’s, dat is toch niet normaal joh. Oke, stel. Joris krijgt het voor elkaar om 1 seconde per foto te doen, zonder verhaal al onmogelijk, maar toch. Dan is het toch nog zo’n 148 uur. Elke avond zo’n drie uur, jij bent de aankomende 48 avonden vrij. Wat wil je nog meer. Ik ben wel benieuwd naar die boze blik van je. Dat is vast een ander gezicht dan dat blauwe blik. 😉

  Love As Always
  Di Mario

  • Jij hebt er werk van gemaakt, of heb je het Shirel uit laten rekenen (-: Met één vrije avond ben ik al tevreden.
   Ik denk dat je mijn blauwe blik mooier vindt!

 16. Die foto’s bij buurman bekijken kun je gerust als een soort “overwerk”zien, levert alleen geen cent op maar wél “een vrije avond” voor jou!
  Dakloos méet hond is natuurlijk lastig maar oke, áls die “eletie”er dan is komt de klap 10x zo hard aan als het beest dood gaat. Misschien wil hij Rosa één keer per dag voor je uitlaten , kan hij even z’n verhaal kwijt!

  • Haha, overwerk (-: Zo zal Joris het wel opvatten denk ik.
   Nou, Rosa eens per dag uitlaten…dat klinkt aantrekkelijk. Ze is rete-dwars de laatste tijd.

 17. pheeeew,,,, mijn loten leverden ook niks noppes nada op, anders had je zo’n mooie blauwe bolide met open dak van me gekregen:-)
  * snik* die man…….. ik heb erg met hem te doen.. zwerversbestaan is niet eenvoudig in Nederland… ‘zóveel lui die je met een smalende blik voorbijlopen…. oordeel niet opdat… etc etc, het kan soms erg snel gaan…

  kakelino…. blikken kunnen doden hé 🙂 whahahaahahhaha heerlijk mens ben je, i laaik dat wel……
  wist je dat Deurne ook een station heeft, en er een donkergroene bolide klaarstaat om je op te halen 🙂 * proest* nee hé, dát wist jij niet 🙂
  Dag ❤
  xxx

 18. 8700 foto’s van Malta ? Hoeveel foto’s zijn er dubbel ? Joris wordt kloris,
  maar jij kunt wel enkele dagen heerlijk genieten in je eentje:-)
  Triest voor de zwerver zonder zijn trouwe kameraad alleen verder gaan.
  Als jou die Jeffrey nu na jaren niet aanstaat weet je wat je moet doen:-@
  32 graden groetjexx

  • Ik betwijfel het. Gisteren sprak Joris de overbuurman en toen zei hij: “Ik kom binnenkort.” Man woord voor nooit…

 19. Bedelaars

  velen lopen hen en soms trouwe hond snel voorbij
  voor de uitgestoken hand
  kijkend naar een andere kant
  met een hart dat steeds meer lijkt op een zwerfkei

  Ik vraag me af welk spiegelbeeld sommigen gereflecteerd zien in de ramen van de dure winkels waar ze hun maskers kopen, Mirjam.
  Lenjef

  • Wat een mooie zin: “Met een hart dat steeds meer lijkt op een zwerfkei.”
   Prachtig gedicht weer, dankjewel!
   Lieve groet ♥

 20. man zonder hond ..

  dat vind ik nu triest Mirjam..

  als ik bv in het centrum van Brussel kom,valt het me op dat het aantal daklozen sterk toeneemt

  zou dat nu echt niet anders kunnen ?

  groeten

  • Het kán wel anders maar wie doet er iets aan? In Rome schijnt het helemaal erg te zijn. Dat hoorde ik van m’n dochter.
   groetjes

 21. Die auto lijkt me ook wel wat al zou ik al blij zijn met mijn polo met goede airco trouwens terug haha…..soms hoor want meestal mis ik hem niet. Triest hoor zo’n hond is voor die man vaak zijn “redding” daar moet ie wat mee wat zal ie hem missen.

  • Ik zie een auto slechts al een vervoermiddel. Dat die van mij 18 jaar is, zal me worst zijn, maar man, man, op de terugweg van Capelse Brug in de file…niet te harden.
   Daklozen zijn vaak eenkennig en hun hond is dan hun enige maatje.

 22. Ach die Joris. Lekker vals van je. Hou ik van. Maar die man met z’n hond. Och wat een naar verhaal.

  • Vals en cynisch, mijn specialiteit (-:
   Vind het echt sneu voor die man. Thuislozen zijn vaak eenzaam en zo’n hond is dan hun redding.
   Lieve groet.

 23. Daar waar ik nu ben worden (gewone) fietsen niet eens afgesloten, over zebrapaden zullen we het maar niet hebben.

  • In het dorp zetten ook veel mensen hun fiets niet op slot. Ik wel. Moet aan het citaat van dominee Visser denken uit de Pauluskerk (Rotterdam.) Hij zei altijd: “Vertrouw op God en zet je fiets op slot.”
   Groetjes

 24. Arme, arme Joris. Vakantiekiekjes van iemand anders zijn echt vre-se-lijk… Eén of twee oké. Maar een hele serie!?
  Je bent een slecht mens jij 😉

 25. als je de lotto wint leg je die blauwe pen gewoon in die blauwe auto 😉
  en ik vindt het erg dat hij zijn hond moet missen….
  Ik denk dat je deze week al foto’s gaat bekijken, maar dat lees ik hier wel :o)
  Eén @->- voor jou

  • Als ik de lotto win, krijg jij van mij ook die pen!
   Kevers zijn altijd al mijn zwak geweest maar dit nieuwe model slaat alles.
   Een ♥x♥x♥ voor jou

   • als……als het zover is, laat ik weten welke pen ik graag zie, maar het zijn er 2…..hahahaha, maar met ééntje ben ik heeeeeeeeeeel blij.
    Eén @->- voor jou

  • gij zijt veel te goed voor deze wereld :o)
   maar eentje is genoeg 😉
   Eén @->- voor jou

 26. Goede morgen Kakel, misschien helpt het als Jeffrey jou een keer met een houten treintje mag meppen, als wraak voor het boos kijken waar hij een trauma door op heeft gelopen. Tja heel erg vroegah gaf men zo’n kind een mep op zijn broek en dat mocht, dan wist hij dat hij niet met een treintje mocht meppen en vond dat een rechtvaardige straf. Nu bezorg je hem een trauma door boos te kijken (/sarc)
  Dat die buurman op Malta zoveel foto’s heeft kunnen maken is al te bewonderen, zo groot is dat eiland nu ook weer niet, hopelijk zal Joris het overleven . Jij mag wel even voorzichtig zijn,want je weet niet wat zijn wraak zal wezen.
  Ach wat triest voor die dakloze man, voor hem was zijn hond nog belangrijker dan dat onze dieren voor ons zijn en dat is al heel veel. Een maatje dat hij vreselijk zal missen.

  • Dank voor je sarcastische opmerking. We zitten op één lijn (-:
   Malta loop je in twee dagen helemaal rond. Wij zijn in 1992 getrouwd en een week op Goso geweest. Dat was/is een leuk eiland. Veel minder toeristisch.
   Ja, daarom heb ik ook zo’n medelijden met die dakloze…
   Lieve groet.

 27. man zonder hond , ik denk het komt goed
  tussen jou en ns of dat ouwe vriendje komt niet goed 🙂
  je kan altijd nog foto’s gaan kijken
  al in al is dit weer een mooie keekopdeweek
  slaap wel groet

  • Joris lapt dat fotobezoek aan zijn laars (-: Hij kwam zelf de overbuurman tegen en die vroeg wanneer Man foto’s kwam kijken. “Binnenkort,” zei Joris. Waarmee hij “niet” bedoelt.
   Groetjes

 28. Haha dat zal een gezellig avondje worden als Joris 8700 foto’s moet bekijken!
  Pas maar op, zijn wraak zal zoet zijn 😉
  Arme man dat zijn hond overleden is, zeker als je dakloos bent is het belangrijk om een maatje te hebben.
  Wij hadden niks in de staatloterij en we hadden nog wel 4 loten!
  Morgen maar weer aan het werk, gelukkig had ik nog niet opgezegd haha

  Liefs Petr@

  • Joris en wraak (-: Die passen samen niet door een deur, haha. Hij gaat geen foto’s kijken, hè? “Ik heb wel wat beters te doen,” zegt-ie.
   Wat een vooruitziende blik van je om je werk niet op te zeggen! Wij hadden ook niets…
   Lieve groet ♥

 29. Je moet nog wel even een keer met hem gaan kletsen hoor, arme ziel! En inderdaad misschien een lief asielhondje voor hem? Met een paar mensen beetje geld inzamelen, wie weet… Ik kan t allemaal leuk brengen he? Maar meen t wel.

  liefs
  Roelien

  • Daklozen met hond leveren problemen op in de opvang. Het Leger des Heils mag officieel geen huisdieren binnenlaten. Als oplossing hebben ze buiten de opvang voor honden houten pallets gestapeld met dekens erop. Is het dier overleden dan mag de eigenaar geen nieuwe hond nemen. Of niet meer terecht bij de opvang…
   Lieve groet

 30. Er welt zoutwater op in mijn ogen door je laatste alinea. Dat heb ik wel vaker bij het verlies van een geliefd dier, ongeacht of het het mijne was. Mijn weke kantje, bevroed ik.

 31. Ik gun je die airco.. maar bedenk.. je kunt er ook superlekkerverkouden van worden. Zijn wij allebei geworden. Airco aan, airco uit.. het is het ook niet helemaal hoor, alleen wel als je onderweg bent..
  Die Joris.. ben benieuwd of hij het doet 😉
  Breda.. alleen nog maar een paar keer doorgereden, verder nog nooit geweest… is het de moeite waard?
  Zielig die man met zonder hond.. Was vast zijn maatje! 🙁
  Was weer een leuke Mirjam… 🙂
  Liefs XXX

  • Ik ben maar twee uur in Breda geweest. Vanaf het station naar het centrum (“De markt”) gelopen maar zelfs dat kleine stukje was de moeite waard.
   Wie weet nog eens een keertje terug met Joris en daar dan ‘s avonds wat eten. De reis was voor mij behoorlijk vermoeiend.
   Op de terugreis van Breda (na de trein twee keer overstappen op de metro) was het bloody hot in m’n auto. Alle ramen kunnen open maar daar heb je in de file weinig aan. Pfff…
   Joris gaat die foto’s niet bekijken, hoor.
   Lieve groet ♥

 32. Wanneer Joris alle 8700 foto’s van de buurman heeft gezien, smijt hij je fototoestel het raam uit, en wist alle mappen met foto’s van de pc….hahahaha!
  Ach gut, die arme man zijn trouwe viervoeter overleden, dan blijft er weinig meer voor hem over. De foto is heel aandoenlijk Mirjam.
  Lieve groetjes van Edje.

  • Jij bent slecht, Edje! Zoiets zou Joris nou nooit doen. Om te beginnen is mijn fototoestel zijn fototoestel (-: en weet hij het wachtwoord van m’n laptop niet, haha. Je zal maar echtparen hebben die zo met elkaar leven…
   De foto van de dakloze met hond heb ik van het internet “geleend,” hoor, dat je niet denkt dat ik aanleg voor fotografie heb. Daar heb ik jou toch voor?
   Lieve groet

   • Hahahaha……nee, Joris zal niet zijn eigen camera het raam uitgooien hè?
    Dat die foto van het internet is “geleend” maakt hem niet minder mooi, en past prima bij het verhaal.

 33. airco is nu wel broodnodig, t is puffen
  omg 8700 foto’s, dat worden meerdere avonden dat je alleen zal hebben, arme Joris wel 🙂
  hier stoppen ze ook hoor, bij jullie niet dan
  zo jammer voor dakloze, het dakloos zijn maar vooral nu hij z’n vriendje moet missen
  hopelijk krijgen daklozen water toebedeeld in zo’n weer

  warme groetjes

  • Ik zat in de file met alle ramen open en het was niet te harden in de auto, pfff.
   Uiteraard heb ik weer schandelijk zitten overdrijven. Malta is maar een klein eiland (-:
   Als ik de straat over wil steken, moet ik me voor de wielen van een auto gooien, anders sta ik ‘s avonds nog op dezelfde stoep.
   Lieve groet

 34. Mijn auto heeft Arko, ook lekker. Met zoveel foto’s kun je je man wekelijks wel sturen 😉
  Die Brabanders toch, het zijn zulke beleefde en fijne mensen hè :-))

  • Bij mij Kunnen ook Alle Ramen Open maar in de file heb je daar zo weinig aan (-:
   Brabanders zijn fantastische, beleefde, vriendelijke, gezellige, fijne mensen!

 35. Ha, zeker als het zo warm is is airco erg verleidelijk.
  Zo toen was Joris een avondje de deur uit, of nog meer zijn veel foto’s.
  Ja, big NS is onverbiddelijk.
  Fijn die spontane kinderen, hum.
  Een maatje verliezen is erg verdrietig. Hans

  • NS gedraagt zich als een grootmacht. Voor reizigers is het ideaal: er loopt minder gespuis rond. Tenzij je mij onder gespuis rekent (-:

   • Wat het gespuis betreft is het een hele verbetering, ook voor het personeel.
    Jij valt niet onder gespuis, anders nam je niet zo de moeite nemen om eerlijk te reizen.

   • De poortjes zijn hufterproof, dat wil zeggen: je kunt er niet (gemakkelijk) overheen springen. Op zich een extra uitdaging om het te proberen (-:
    Wel lullig dat er een saldo van 20 euro op de ov-kaart moet staan anders gaat het poortje niet open. Probeer toeristen dat maar eens duidelijk te maken.
    Ik ben het met je eens: je komt geen gespuis meer tegen!

 36. Belofte maakt inderdaad schuld, maar 8700 foto’s? Dan heb je niet enkel een avondje vrij, dat is een hele dagtaak.

 37. Kan me voorstellen dat je terug denkt aan die ontmoeting met die man. Je zou hem een lief asielhondje gunnen.

 38. 8700? Arme Joris.
  Hier stoppen ook alle auto’s zodra je wilt oversteken.
  Ach, die arme man zonder hond.
  Wie helpt Jeffrey van zijn trauma af?

 39. Begrijp ik nu goed dat je jouw man aan het overwerken hebt gezet?
  Zodat je alsnog die 20 miljoen krijgt.
  En een hoop vrije tijd voor jezelf?

  Verbaasde groet,

 40. Die nieuwe blauwe doos in je van harte gegund, Mirjam !
  Foto’s kijken duurt (misschien) langer dan overwerk, hahaaa…
  Al bij al heeft Breda manieren !
  Of hoe gezichten bijblijven, zelfs jàààààren later…
  Teruggaan voor een praatje, sociaal als je bent…
  Lie(f)s.

Reacties zijn gesloten.