Verliefd

Keek op de week (113)

Wát een week!
-Bij metrostation Spijkenisse reed een metro door een stopblok. Een deel van de metro schoot door en kwam terecht op een kunstwerk achter de rails, op zo’n tien meter hoogte. Daar balanceerde het dagen op de gigantische walvisstaart.
-Bij DierenPark Amersfoort ontsnapten twee chimpansees. Omdat ze intimiderend gedrag vertoonden en er helaas geen tijd was ze te verdoven, restte om veiligheidsredenen maar één oplossing: ze moesten worden afgemaakt. Heel Holland huilde.
-Aan de uitslag v.d. presidentsverkiezingen in de Verdeelde Staten leek geen eind te komen. Op voorhand had Madame Tussaud Berlijn al wel het wassenbeeld van Trump in de afvalcontainer gedumpt. De beste plaats. Finally, Donald Ramp – de loser – is fired! En wat een slechte verliezer…

Er gebeurde nog meer…

Rechts naast fietspad schooierde een egel gevaarlijk dicht richting de provinciale weg. Ik vleide mijn racepaard tegen een manshoog hekwerk, liep naar de vangrail en trok m’n dichte fietshandschoenen aan. Ik bukte en bonkte met m’n helm tegen de wegscheiding. Als ik schade had, zou ik dat inhouden op het zakgeld van de egel. Hield handschoen voor z’n zwarte dropneusje – wat een schatje! – en vroeg: ‘Wil je dood?’
Egel rolde zich op.
Vatte dat op als neen en raapte prikkenbol op.
Wat nu? Kon zoogdier moeilijk over het hoge hek werpen.
Van nabij loeide een bladblazer.
Op klikkende wielerschoentjes liep ik erheen. Een man in houthakkershemd, werkbroek en laarzen zag me lopen. Hij zette het apparaat stil en nam zijn oorbeschermers af.
‘Een egel!’ riep ik.
Meteen een lach op zijn gezicht. ‘Wacht even, ik pak iets!’
Keek naar malusappelbomen, herfstasters en laatste bloeiende dahlia’s en peinsde: hoe geef je coronaveilig een egel over?
Natuurlijk, een emmer! ‘Ik houd de rand vast, pakt u de handgreep.’
Met links de egel tegen me aangedrukt, rijkte ik met rechts naar het hengsel.
Op de bodem lag mos en herfstblad.
‘Dan  rolt-ie niet heen en weer,’ zei de man, en vervolgde: ’Tweemaal daags in de schemer loop ik langs het fietspad. Sommige dagen raap ik vijf egels. Ik breng ze naar de rommelhoek. Daar ligt blad, wonen padden, er staan egelhuisjes en ze kunnen onder het hek door kruipen naar het achterland.’
Ik prees de man zijn inzet en gaf hem de emmer met egel.
Behoedzaam pakte hij hem aan.
Van dit soort mensen mogen ze er meer maken.

Het gebeurde omstreeks halfvijf plaatselijke tijd. Scande boodschappen bij AH. Veertien artikelen, eindbedrag 22,22 euro. Geinig toch?
Tijdens pinnen hoorde ik zijdelings gesmoorde: ‘Tsjoe.’ Keurig volgens de regels: met mondkapje in elleboog.
Zei: ‘Gezondheid!’ Dat ging vanzelf.
‘Dank je,’ zei vrouw. Voor in haar winkelwagen zat klein blond jongetje.
Achter me bromde mannenstem: ‘Je mag geen gezondheid meer zeggen.’
Dacht: dat maak ik zelf wel uit, maar vroeg: ‘Van wie niet?’
‘Het mag niet! En het moet uit het woordenboek worden geschrapt!’ riep de vrolijke vent.
Toe maar.
De zojuist nog niezende vrouw en ik trokken onze wenkbrauwen naar onze haarlijn.
‘Van wie niet?’ herhaalde ik. Voelde me Mevrouw Van Dale Wacht Op Antwoord. Dat bleef uit. Was de hoofdgeitenbreier bezorgd om zijn welzijn? Leefde hij in angst door de pandemie?
Besloot het gezellig te houden. ‘Dat is goed. Maar alleen wanneer ze het vervangen door gezondheid in hoofdletters te schrijven.’

Ik ben verliefd! Met Joris’ zegen (so what?) Niet op een man, noch een vrouw. Het is delicaat want ik ben ferliefd op een…eh…kind. Een meisje met rood haar en ze heet Pippi. Met een kaart en kus door de brievenbus. Gekregen van Melody. Zijn ze geen schatjes?

104 thoughts on “Verliefd

 1. Waarschijnlijk het beste nieuws sinds tijden dat Trump verloren heeft, alleen wel te hopen dat hij het zelf eerdaags ook eens door heeft, of moeten we hem misschien massaal een tweet sturen. Ik vond egeltjes vroeger altijd zo leuk. Vond er ooit een in de tuin en verstopte ik in het keukenkastje, omdat er naast een hond en een kat geen huisdieren meer bij mochten van mijn moeder. Was zwaar beledigd toe mijn moeder hem gevonden had en zomaar op straat gezet had 🙂

 2. Oh wat lief van Melody! <3
  Geniet van je zorg om de egel, denk ook dat oprollen gelijk staat aan niet graag dood.
  Hopelijk heeft hij het gered.
  Gezondheid! En nog een keer Gezondheid.
  Gezond-heid.
  Wat een prachtig woord.
  Lieve groet, x

 3. Dag Mirjam,

  Je hebt er weer een leuk verhaal van gemaakt.

  De egel redden een goede daad.

  Jammer van de apen in de dierentuin, het kon niet anders zeggen ze.

  Een geinig bedrag inderdaad.

  GEZONDHEID zoveel waard, ik schrijf het met hoofdletters.

  En o, wat een leuke Pippi heb je gekregen, super.

  Lieve groetjes,
  Hilly

 4. Wat een leuk popje!
  De egels hier zijn al volgevreten en in winterslaap wat was de jouwe laat. Die metro op die straat, vraag me echt af wat er is gebeurd. Slapende bestuurder? Defect? Woonde ik daar nog maar dan had ik er zeker foto’s gaan maken.

  • Waarschijnlijk zijn ze door de hoge temperaturen van slag.
   Hoe het metro-ongeluk heeft kunnen gebeuren, heb ik nergens gelezen…
   Als het een trein was, had ik het wel via m’n broer gehoord.
   Té gekke foto’s!

 5. Geen wonder dat je daar ferlieft op bent, dat kan haast niet anders. Wat een lieve actie van Melody.
  Jouw egel actie is ook geweldig… in Engeland staan de egels op de rode lijst dus elk egeltje dat gered kan worden is mooi.

  Ik ben ook blij dat Donald Dump weggestemd is.. heb eigenlijk best wel met spanning naar de verkiezingen gekeken…

  Liefs,

 6. Wat mooi dat die man die egeltjes zo overzet zeg maar. Mijn zoon heeft er ook weer een in de tuin. Heb hem al een paar voorbeelden van egelhuisjes gestuurd. Mocht ook de bladeren waar ie scharrelt niet opruimen van hem. Ja die metro had er ook een blogje over geschreven zo bizar toch. Vond het ook wel wat moois hebben nu er geen persoonlijke ongelukken zijn. Een kunstwerk op zich.

  • Je kan je zoon een egelhuisje cadeau geven voor Sinterklaas (of kerst.)
   Een wonder dat op de machinist na er niemand in de metro zat. Ik heb verschillende foto’s gezien en vond ze allemaal even mooi.

 7. Ha Kakeltje,

  wat een lief kado van Melody!
  Een echte Pippi!

  En dat verhaaltje van het egeltje,.
  Daar smelt ik van. Zo lief.
  Zo moeten we eigenlijk elke dag een verhaaltje lezen of horen of zien.
  Raise the vibe!
  Ik wil geen enkel kut-verhaal meer horen of lezen of zien.
  Alleen maar fijnigheidjes

  Long live Pippi!
  Xxx, Marlou

  • Hej Lou-Lou,
   Een levens (nou ja…) echte Pippi cadeau. Zoiets zou ik zelf niet kunnen verzinnen.
   Elke dag een verhaaltje of gedicht van Annie M.G. helpt!
   We houden het met elkaar gezellig
   Dag liefie ♥

 8. Reken niet op mij om nog meer van die egelzorg mannen te maken, mijn broedstoof is buiten gebruik! Zal kijken of ik nog kleinkinderen kan interesseren!
  Ja was woelig weekje mer vooral een kunststukje van de machinist om die trein precies op die staart te zetten, verdient best prijs voor nauwkeurigheid.

  • Mijn broedstoof ook gelukkig!
   De machinist heeft ongetwijfeld een PTSS… Spijkenisse wilde het metrostel daar laten staan. Het staa(r)t wel heel bijzonder.

 9. Hoi Mirjam,
  Wat een gebeurtenissen afgelopen week.
  Toevallig zag ik die kop van de metro ‘s avonds op de A15 voorbij komen op een oplegger. Best raar om te zien. Ik hoop dat die bestuurder dit gebeuren een plekje kan geven, want dit is toch wel een nachtmerrie voor elke bestuurder.
  Mooi hoe je die egel in veiligheid hebt gebracht.
  En och…die mondkapjes. soms weet je niet meer wat wel en niet mag. Waar is die gelukkige oude tijd gebleven van een jaar terug?! Want nu besef je pas hoe goed we het allemaal hadden.
  Wat een grappige Pippi!! Maar er is maar één ‘kakel’ mevrouwtje…hihi…!!

  Groetjes, Marco

  • De machinist zal er een trauma aan hebben overgehouden. Nog een geluk bij een ongeluk dat er op hem na, niemand in de metro zat.
   Het alledaagse wordt ineens weer bijzonder… Zoiets beseffen we steeds te laat.
   Haha: een Kakel-mevrouwtje. Ik zou er bijna sterillusies van krijgen.

 10. Wat een schat van een man, daar kan ik zo blij van worden, een egel-redder hoe mooi is dat.
  Schattig poppetje !
  En wat goed dat jij het fietsen weer helemaal hebt omarmd, tof !

 11. Je zal maar in dat metrostel zitten op die hoogte.
  Hier hebben we regelmatig egels in de tuin. We zetten dan wat eten en drinken klaar. Jammer van die apen, maar ik denk dat die mensen die schoten wisten wat ze deden en waarom.
  Mooie Pippi heb je gekregen.

 12. een wel heel spectaculair ongeluk was dat, ik zag het op het nieuws
  jammer van de apen
  yes, Trump van z’n troon gestoten

  fantastische redding van de egel!!

  prachtig geschenkje kreeg je

 13. Goede morgen Kakel, hier komt ook wel eens een egeltje in de tuin, speciaal voor hem/haar heb ik na het snoeien van een boom, onder tegen de heg een walletje van takken gemaakt, waar het egeltje kan schuilen of misschien zelfs wonen. Maar ik kom in deze tijd van het jaar niet zoveel met de schemering buiten, dus of hij er woont, daar heb ik geen idee van. Wel heb ik een paar jaar geleden nog een egeltje naar de opvang gebracht, die zat ook midden op de dag in de tuin en dat is niet gewoon, dus. . . . egeltje in doos, doos in auto, auto naar M’burg en egeltje in de opvang.

  • Zo’n walletje maken is altijd goed. Is het niet voor de egels dan wel voor padden. Rosa ruikt egels in het donker, en dan komt Joris er nog wel eens eentje tegen. Die scharrelen hier regelmatig rond.
   Jij weet je weg wel te vinden in de dierenopvang!

 14. die man met die egel 🙂 daar zou ik wel even voor kunnen vallen wat een ontzettende lieverd zeg… ze zijn er toch wel hé, al denk ja met t.rump en al die akelige lui om hem heen dat er nog weinig goeie lopen …

  heerlijk dat hij weg is.

  die chimps is écht erg, maar ik hoorde zaterdag n mevrouw een dierkundig ingenieur bij apenmanagement , dat het écht niet anders kon, verdoving zou te laat of niet werken en , en ze zijn 5 tot 6 keer sterker dan een man en hun testosteron was metershoog… ze waren écht gevaarlijk…

  ik moest ook bijna huilen toen ik het hoorde, dacht kutmensen… maar nu heb ik er vrede mee, hoewel ik het nóg heel erg vind…. alle dieren moeten vrij leven.. weg met de dierentuinen, sluit de stropers maar op

  je hebt weer een goeie daad gedaan van de we week kakelino,
  we lof joe fot det
  xxx

  • Was een leuke kerel!
   (Op)geruimd staat netjes 😀
   Iemand van Stichting Aap vertelde dat dieren die stijf staan van de adrenaline moeilijk te verdoven zijn.
   Ja, stropers levenslang geven. Op water en brood met spinnenkoppen.
   Dikke liefs ♥

 15. Wat een lief kado en zo passend ook (als jij er direct verliefd op bent zeker!). Dat geeft de burger moed, net als je egelreddingswerker. Ze zijn er nog genoeg, lieve mensen.
  Alleen de rotzakken praten zo hard en graag. Waardoor je de zachtere mens nauwelijks hoort.

  • Mijn ogen puilden uit toen ik het zag: zo kunstig gemaakt. Ik kan zelf aardig haken maar dit (-:
   De brutalen hebben de halve wereld. Maar de andere helft. Jij doet vrijwilligerswerk, dat is ook heel waardevol.

 16. Mensen zijn hypocrieten. Als ze niet naar de dierentuinen gingen, hoefde daar geen apen te zitten. Ik vind het ongelooflijk. Stel je voor: Er ontsnapte gister twee dementerende oudjes uit het verzorgingstehuis. Ze vertoonde intimiderend gedrag en kwamen agressief over. Er was geen tijd om voldoende personeel bij elkaar te krijgen om ze te vangen dus werd besloten om ze dood te schieten.
  Anyway, ik ben nu eenmaal een dierenvriend en deze twee apen moesten boeten omdat ze dier waren.
  Als je overdag een egel ziet is er wat mis met het beestje. Eigenlijk moet het dan naar een egelopvang.
  Dat je verliefd bent snap ik helemaal. Wat ontzettend leuk zo’n presentje 🙂

  Wat een drama had er kunnen gebeuren als die walvisstaart daar niet had gestaan.

  • Dat er dierentuinen zijn daarover ga ik niet in discussie. Mijn smaak is het ook niet maar ik ga liever de strijd aan met Wakker Dier die zich inspant tegen het houden van pelsdieren vanwege het bont, en tegen de bio-industrie.
   Het was laat in de middag en werd al donker. De egel was zo rap, die mankeerde niets (-:

 17. Nou, er gebeurde nogal wat, saai was het zeker niet afgelopen week. Fijn dat je het egeltje gered hebt, zoveel als er toch platgereden worden..
  Wat een mooi evenbeeld heeft Melodie voor /van je gemaakt.
  Liefs, Narda

 18. Die foto van het metrostel werd ook druk verspreid en bekeken in België. Metrostel op walvisstaart: zulks is welhaast kunstiger dan het oorspronkelijke kunstwerk zelf.

  De egel had je coronaveilig naar de man kunnen rollen over het gras.
  Grapje.
  Wel een kanjer van een vent, natuurlijk. Bladblazer, houthakkershemd, werkbroek, laarzen en oorbescherming: dat zal geheid een hovenier zijn geweest. Hà!

  • De kunstenaar was uitermate verrast dat de walvisstaart het gewicht kon dragen.
   Leuk dat België er ook aandacht aan besteedde.
   Maar er zat een hek tussen het gras (-:
   Uiteraard een kanjer van een vent: beslist een hovenier!

 19. Ongelooflijk als ik die foto van het metrostel zie, ik dacht dat het truckage was.

  Zo lief van jou en die egelvriend.

  Zelf ben ik ontzettend opgelucht dat ik het gezicht van T niet langer op TV moet verdragen.

  Wat lief van Melody

  • De foto is levensecht! Veel inwoners hadden geopperd om het daar te laten staan.
   Nóg eens vier jaar Trump…ik weet niet of ik die ramp had overleefd.
   In Blogland stikt het van de lieve mensen (-:

 20. Zo blij dat Trump weg gaat. Een slechte verliezer en een vreselijke vent. Het duurde wel lang eer de uitslag er was.

  Tegenwoordig wandel ik elke dag. 10.000 stappen. Eerst voor het afvallen nu omdat ik het leuk vind. In woonwijken lopen is niets aan. Ik loop alleen. Lief houdt er niet van. Ik heb een mooie route ontdekt. Heen en terug 10.000 stappen. Mooi toch. Het eindigt op het kerkhof. Wel weer terug natuurlijk.

  “Zoekt U iets mevrouw?” vroeg een beheerder.
  Ik vertelde dat mijn twee buren (een echtpaar) hier lagen maar ik zag het graf niet meer. Of het geruimd was. Maar dat was niet het geval. Wegens verwaarlozing hadden ze alles weggehaald en gras ingezaaid.

  Zo’n triest verhaal. Ik vroeg of ik er een bloemetje op mag zetten. Dat mocht natuurlijk. Misschien nog wat steentjes.

  Sorry voor het lange verhaal. Lief weet er niets van en dat wil ik zo houden. Ik mag niet alleen door het park lopen. Maar het is zo rustgevend en gezellig. Mensen die hun hond uitlaten. Er zitten schattige beestjes bij. Iedereen zegt je vriendelijk goedendag. Ik heb een heerlijke middag gehad.

  Zo lief dat je je om de egels bekommert. Wij hebben ze ook wel eens in de tuin gehad. Hoe ze daar zijn gekomen is een raadsel. Lief wilde hem oppakken met blote handen. Dat ging niet helemaal goed. Maar het beestje is goed terecht gekomen.

  Liefs Joanne

  • Vanwege verwaarlozing is het graf geruimd. Dat klinkt als nalatigheid… Lief dat je een bloemetje bent gaan brengen. Typisch jij ♥
   Je lief is bezorgd om je. Misschien een van je kinderen inseinen dat je daar af en toe te vinden bent? Rust en stilte is juist in deze periode belangrijk. Vooral dat je buiten beweegt!
   Als ik die egel niet had gered, had ik ‘s nachts van schuld wakker gelegen.
   Dank voor je altijd lieve reacties.

 21. Eindelijk kan Trump terug naar zijn eeuwige golfvelden. Daar laten zijn maten hem vast altijd winnen.
  Weer een egeltje gered. Goed werk.
  Volgens mij speelt Melody voor Sinterklaas, ik zag elders dat ze een lidcactus had opgestuurd. Dat was vast geen brievenbuspakje.
  Ik wens een GEZONDE week.

 22. ha die Mirjam
  ja wat een week hé
  kunstwerk op nare manier in het nieuws
  heel slecht nieuws van DPA 🙁
  maar heel goed nieuws uit de usa
  wat een pracht man is dat , zo om de egels te beschermen
  ja en jij dan je stalen ros neervleien 🙂
  nee ik leef niet in angst , maar ben het zo’n beetje zat
  jij krijgt een pop van Melody , is ze lief of is ze lief

  goede week gewenst , Karel

  • Roglic heeft de Vuelta gewonnen! Dat had ik ook nog kunnen vermelden (-:
   Spikecity had dat kunstwerk graag zo willen houden. Ze dachten: hebben wij ook eens wat bijzonders.
   Ik begin het nu zat te worden. Bang ben ik ook niet.
   Hartstikke lief!

   • ja wat een prachtige Vuelta hé , genieten tot de laatste dag
    Roglic won , ik had het Carapaz ook gegund en wat zeg je van Wout op plaats 6 , wat een topper hé
    ja had echt speciaal geweest daar in spijkerstad , oorzaak ken ik nog niet
    zo jij kent je adresjes in Rotjeknor 🙂
    maar denk dat je toch ook wel de stilte en de rust waardeert

    slaap wel groet

 23. Wij zagen een een egel, hij rende de bosrand in nadat hij mij en Y had laten schrikken. Bijna onder de wielen. Dat poppetje doet me aan iemand anders denken. Je mag bij mij altijd boodschappen komen doen. Doen zoeken we samen naar het perfecte getal.

  Love As Always
  Di Mario

 24. Vraag me dan wel af wat die man met een bladblazer doet als de bladeren toch blijven liggen voor de egels en ander gedierte 😉
  Ja Trump moeheid was er alom…weg ermee
  Zag een filmpje waar hij op een skippybal zat en gilde nee ik wil niet weg…
  Groot vervelend kind…
  Ohhh wat lief en mooi gemaakt die Pipi
  Lief mens is het ook, zei ik al eerder haha
  Groetjes

  • Echt een joekel van een tuin! Het blad blies hij naar de rommelhoek (-: en naar ijzeren manden.
   Een filmpje van Trump op een skippybal? Dat zou ik willen zien. Een eng, egoïstisch kind, bah. Het viel me tegen dat hij nog zoveel stemmen kreeg. Het is de Verdeelde Staten.
   Groetjes.

 25. Onbegrijpelijk dat zo’n Trump president is van zo’n groot land terwijl we hem in Nederland voor zijn eigen bestwil zouden opsluiten in een psychiatrische inrichting.
  Mooi dat er dierenvrienden zijn, ik zou zelf niet weten wat je met zo’n egeltje aan moet.
  En waarom zou je geen gezondheid mogen zeggen. Er lopen meer gekken buiten de inrichting rond, dat is duidelijk!

  • Lock him up! Dat riepen ze tegen Hilary maar hadden ze beter met Trump kunnen doen, ja. Hij is niet intelligent, heeft geen humor, geen stijl, geen moreel…NIETS.
   Een gezonde egel weet zich wel te redden maar wordt op een provinciale weg al snel zo plat als een pannenkoek. Hij kon alleen over het hek. Aan de overkant v.d. weg was niets. Een berm en een sloot.
   Gewoon ons eigen ding blijven doen!

 26. Aaah Kakel, wat een mooi verhaal weer. Die egel mag blij zijn met mensen als jij en meneer Bladblazer.
  Mijn leus was al vanaf het begin van de Trumpiotie “Dump Trump”, toch een fijn gevoel dat ze uiteindelijk naar me geluisterd hebben.
  Enne… die Pippi ken ik! Ik kan zien dat ze zich thuis voelt bij jou. Het planijltje is stevig genoeg om er een brochespeld of sleutelring aan vast te maken, mocht je dat willen.
  Ik kijk uit naar de volgende plak weekkeek. Lieve groet, Anja

  • Meneer Bladblazer had er wel de tuin voor. Gróót!
   Vier jaar geleden schreef ik op m’n blog: Trump heeft gewonnen maar hij blijft een loser. Dat ik zo gelijk zou krijgen, had zelfs ik niet verwacht. Wat een nachtmerrie van een man.
   Bedankt voor het maken van Pippi! Ik vind het zonde haar ergens aan te hangen. Ze blijft lekker thuis.
   Lieve groet!

   • Ik bedoelde ook niet dat je Pippi ergens aan of op moest hangen, moet er niet aan denken! ik had het over het platte nijlpaardje, kortweg planijltje genoemd naar analogie met plafantjes, plabeertjes en plafondjes (of is dat laatste nou wat anders? Het is wel plat…) Mijn volgende projectje wordt waarschijnlijk een planeusje. Of een plahoorntje, dat kan ook nog.

 27. Ja Mirjam, het was me het weekje wel hè, spanning en sensatie!
  Zou de bestuurder van die metro Jonas heten?
  Ik vind het toch wel zielig van die chimpansees, zij konden er ook niets aan doen toch?
  Donald Duck, is een zeer slechte verliezer, ze hebben hem om zijn Mammie horen roepen.
  Wat lief van jou en die man, om zo goed voor dat egeltje te zorgen, dat zou bij anderen aanstekelijk moeten moeten werken hoor.
  O, mag je dan nog wel gefeliciteerd met Uw corona besmetting zeggen?
  Wat nu toch weer lief van Melody, volgens mij geniet ze ervan, om iemand anders een plezier te doen.
  Lieve groetjes, Edje.

  • Jonas 😀 Wat een goeie van je!
   De hoogste tijd dat Donald gedumpt wordt.
   “Dat zou aanstekelijk moeten werken.” Ik vind je een topper.
   Jij hebt een lidcactus van haar gekregen, hè? Zij speelt altijd voor Sinterklaas.
   Dag Edje, lieve groet ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *