Poepen op een bankje

Keek op de week (140)

Hart van Dien

Het behaagde Tante Post envelop van Dien te bezorgen. Zaten schoonheden van aquarellen in, zoals een haas. En ik houd zo van hazen! Alleen…alleen…ik was ontzéttend dom. Er zat een opgevouwen servet in met rondom touwtje en briefje gewikkeld: “Vouw me voorzichtig open.” Durf bijna niet te vertellen wat gebeurde. Maakte cadeautje héél voorzichtig open. Echt waar. Dacht dat het vlaggetjes waren. Eenmaal opgeslagen, was het ineens een servet. Had Diens kunstwerk geruïneerd. Tuurde hoe terug te vouwen in originele vorm. Kansloze missie.
Appte verontschuldigingen.
‘Weet je wel hoe ik daar op heb zitten zwoegen, hè?’ reageerde Dien.
‘Sorry, sorry. Wat moest het worden?’
‘Een hart.’ Dien appte foto (zie boven.)
Had ik mijn hersens gebruikt, had ik het kunnen weten, want net zoals Rietepietz Blogqueen is, is Dien Hartenvrouw.
Oh oh, hoe kon ik het goedmaken? Nou, Roos was thuis (-: Zij loerde op Pinterest, pakte servet. Ik een vel keukenpapier en aapte Kind na. Appte eindresultaat naar Dien.
Zijn nog vriendinnen.

Was in Hema op zoek naar soepkommen. Wit. Zonder tiere en zonder lantijnen. Vond ze voor 4,99 per stuk. Draaide kom om: made in China. Zette kom terug. Heb nieuw principe: zo min mogelijk uit China, want meest vervuilende land ter wereld. Man lacht zich gans kapot. Ikea. Leve Ikea! Daar verkopen ze witte degelijke kommen. Riep triomfantelijk naar Man: ‘1,99 per stuk, made in Sweden!’ Does it spark joy? Yes, yes, yes!

Tot voor kort hadden wij een beeldbuis: tv met daarachter bult van minstens 50 cm diep. ‘Die heeft niemand meer,’ sprak Man zuchtend.
Ik was daar trots op.
Joris bestelde grootbeeldscherm met soundbar en kreeg daarbij twee afstandsbedieningen.
Door onvoorstelbare samenloop van omstandigheden stopte na enkele weken de soundbar. Ergo: tv produceerde ook geen geluid.
Joris drukte op diverse knoppen, startte wifi opnieuw, hanneste met verlengsnoeren en prutste aan kabels.
Nul resultaat.
‘Vroeger,’ wreef ik erin, ‘hadden we een tv, je drukte op een knop en alles deed het.’
Joris bromde onverstaanbare lettergrepen.
‘Heb je de stekker al eens uit en weer in het stopcontact gedaan?’ vroeg ik. Tot zover rijkt mijn apparatenkennis.
Man zuchtte en rukte geïrriteerd stekker er uit.
Dat was dat. Want daarna deed hij stekker er weer in en knalde geluid uit soundbar.
Voor nog meer tips van huishoudelijke aard: volg deze blog.

Kwam thuis na fietstocht. Zweet gutste langs mijn wenkbrauwen na lange, warme zomerdag. Dacht na natste julimaand dat dergelijke dagen waren uitgestorven.
Trof Man aan bij voordeur. Zijn blik straalde mij tegemoet. Hij gaf bijna licht. Zo blij had ik hem in jaren niet gezien. Wat bofte ik toch!
Vreugde duurde kort. Wat bleek? Joris dacht huissleutels in broekzak te hebben gestopt, maar dat waren autosleutels. Hij stond net te overpeinzen wat te doen, doch er was slechts één optie: lijdzaam wachten. Stond amper vijf minuten te wachten.
Had ik nou maar extra lusje van 25 km gefietst.
Is grapje!

Waar gaat het naar toe in deze wereld als je hond niet eens meer mag poepen op een bankje?

67 gedachten over “Poepen op een bankje

 1. Wat een lief gebaar van Dien. Haar hartjes hangen nog steeds op mijn koelkast, tot grote vreugde van mijn kleindochters die ook graag hartjes zien. En maken. Mogen katten wel op dat bankje poepen; alleen honden niet? Discriminatie!

 2. De laatste tijd komen hier ook paarden met ruiters door onze straat. Straat bezaaid onder de paarden, euh, vlaaien. Inderdaad, blijkbaar mag dat zo blijven liggen.

  Heel grappig, dat van die TV en soundbar en stekker.

 3. Wanneer we kleine dingen van Ikea nodig hebben, plannen we er een fietstocht naartoe. De dichtst bijzijnde is vanaf huis bijna 50 km. Op en neer, een leuk tochtje 🙂

  • Wij hebben geen e-bikes. Van hier naar Barendrecht lijkt me ook geen leuk tochtje. Met de auto vind ik het al niks. Blij dat de verbouwing achter de rug is.

 4. Alhoewel blij met plat-breed-tv van -ik-noem-maar-niet-het-aantal-inches … wil ik ook vaak terug naar ‘vroeger’ .
  Manlief niet natuurlijk, die heeft er allerlei gedoe aan gekoppeld en de afstandsbedieningen werken (meestal) perfect. .behalve wanneer ik ze moet bedienen omdat hij aan het werk is

  Dien en Roos… net als jij…. hartenmeisjes….

 5. Waar zou je zijn zonder Roos?
  Servet, kom en stekker… ik lig in een deuk.
  Die ‘mompelende, onverstaanbare lettergrepen’! Heerlijk beschreven!!!
  Misschien iets voor jullie? Een bankje je in die tuin om al die getraumatiseerde honden op te vangen?
  Weer gelachen! Dank voor je heerlijke blog!

 6. Leuke post heb je gekregen. Harten is de liefde. Leuk met servet gedaan. Er zijn zoveel producten uit China. Kijkt maar eens Bolcom en Action enz. IKEA producten komt uit zweden. Ook restaurant eten. Vind matig eten daar. Wij wonen dichtbij IKEA. Ik kom haast nooit. Heel raar. Hond op bankje poepen kan ook niet. Gaat wel erg ver. Gaan ze maar ion op grond poepen. Bordje zegt al genoeg. Fijne dag.

 7. Post van Dien is altijd wel een feestje, dan sneeuwt het hartjes.
  Dien is de kwaadste niet.
  Verstandig, minder uit China te kopen, ben ook gestopt met eBay.
  Ja vroeger, had je eerst ned 1, later ned 2 enz, steeds meer kanalen en minder variatie.
  Je was de redende engel voor man lief.
  Mag een hond niet op de bank poepen, zijn mensen die dat normaal vinden als hij het wel zou doen. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

  • Dan sneeuwt het hartjes! Jij bent duidelijk ook een van de gelukkigen. Ik heb nog nooit iets bij Ali besteld. Schijnt ook een unicum te zijn.
   Zo’n bordje brengt mensen toch juist op een idee?
   Dankjewel!

   • Inderdaad, een van de gelukkigen.
    Ik ook niet bij Ali, ging liever op de fiets naar de elektronica zaak, je hebt een fietstochtje en een leuk gesprek in de winkel.
    @ ik denk ook niet dat er een monster van Loch Ness is.

 8. Ach je moet het bij Dien wel heel gek maken voordat ze boos op je wordt, ze is een schat!
  Wjij hebben een mooie platte tv, daarbij een dreambox en meerdere afstandbedieningen, ik krijg de tv niet aan, ik wil heel graag terug naar hoe het vroeger was.
  Altijd leuk als je je man vrolijk ziet, volgend fietstochtje dus weer een trapje harder doen.
  Honden mogen tegenwoordig helemaal niets meer!

 9. Gelukkig heb je het nog goed gekregen met het Hart van Dien en vriendschap gered. Hahahaha ja modern apparatuur kunnen niet met en niet.
  Had hij geluk dat je niet een extra rondje eraan had geplakt

  • Het enige wat ik zelf in en uit elkaar kan halen/zetten is mijn racefiets. Bij de rest probeer ik het niet eens meer.
   Ik heb zelfs nog thee voor hem gezet!

 10. Ik heb hier in Frankrijk dan wel geen dikbuik maar een oudje van een van de zonen. Die zijn altijd snel met vernieuwen van dit soort zaken. We moeten opstaan om hem aan of uit te zetten en dat kunnen we nog steeds alhoewel mijn knieën wel protesteren,

 11. Praat me niet over sleutels kwijt zijn, ik heb van de week grote schoonmaak gehouden om m’n autosleutel te zoeken, liet zich uiteindelijk vangen uit een onverwachte jaszak. Op Henk wachten voor zijn sleutel was natuurlijk geen optie , mannen zijn er nóóit als je ze nodig hebt.

  Ach hemel, moet je Rosa ook nog op een cursus begrijpend lezen doen!

 12. Er zijn nauwelijks fabrieken in Zweden, volgens mij word je door Ikea in de måling genomen! Ook (een deel van) hun spullen komen uit het Verre Oosten.
  We hebben hier ook een groot scherm, was een stuk zuiniger met stroom dan de ouderwetse glasbak. Maar een soundbar komt er niet, de tv (en cd en blu ray speler en radio) staat gewoon aangesloten op de versterker en de muziek komt gewoon uit boxen. Overigens hebben tv, versterker, kpn box, cd speler en blu ray speler allemaal een afstandsbediening. En natuurlijk heeft de google chromekast ook een afstandsbediening…

  • Wij hebben een robotstofzuiger met afstandsbediening op de telefoon. Gekker moet het niet worden. Terwijl er op het apparaat een aan/uit knop zit.

 13. Zo’n bank wil ik hier ook in het park.

  Die dikbuik tv is bij mij jaren terug verdwenen. Nu kom ik bij mensen met bioscoop beeldschermen in het huis. Waarbij de tafel vol licht met afstandsbedieningen. Vroeger stond men op liep naar de tv voor het aan of uitzetten en het schakelen tussen de tv netten.
  Nu gaat men naar de sportschool om op een loopband te lopen?

  Ik begrijp er niets van.

  Ach, ik ben een oude zeur geworden.

  Weet dat ik uitkijk naar jouw volgende verhalen.

  Stille groet,

  • De bank is inderdaad leuk. Dat bordje maakt het natuurlijk helemaal áf. Sommigen hebben een smart-tv van twee meter breed. Zo heel smart vind ik dat niet.
   Smakelijke groet (de koekjes zijn lekker!)

 14. Ha ha, ik heb gevonden hoe ik kan reageren op jouw blog. Het moet via een omwegje, maar dat geeft niet. De soundbar, daar weet ik alles – over of beter gezegd niets van. Mijn echtgenoot en zijn soundbar, het is toch een mannending hé. Ik vind zo’n bar niet nodig. Wat een grappig bankje zeg. Een hond mag ook niks meer tegenwoordig.

  • Wil je alsjeblieft laten weten hoe je op mijn blog kunt reageren? Er zijn meer bloggers die moeite hebben. Sommige blogs kan ik alleen via duckduckgo.com lezen. Heel apart.
   We zaten in het voorjaar tijdens de verbouwing in een vakantiehuisje zonder tv (mensen waarvan we het huurden waren van de SGP.) Ik heb dat ding niet gemist.

 15. Hoi Mirjam,

  Leuk he post van Dien…
  Waarom mag een hond niet op een bankje poepen, ha ha grapje:)
  Ja de sleutels moet je altijd bij je hebben, weet ik uit ervaring:)

  Leuk jouw blogpost om te lezen.

  Groetjes en fijne week,
  Hilly

  • Hej Hilly!
   Honden worden gediscrimineerd. Rosa kan niet op dat bankje poepen, want het staat helemaal bij de Reeuwijkse plassen, maar zo’n bordje brengt je wel op een idee (-:
   Ik heb mezelf ook eens buitengesloten. Vreselijk!

 16. toch geen probleem met Dien, goed zo

  made in China..groot gelijk dacht ik

  de grootste filialen van ikea bevinden zich wel in China..

  ik zal mijn mening moeten herzien

  en voor praktische problemen, kan ik gelukkig met jou terecht

  groeten

 17. haha, ojee, dat zou ik ook voor hebben denk ik, gelukkig kreeg je dat gebroken hart weer goed
  Dat is waar, eens de stekker uittrekken kan al veel oplossen
  Zou het echt, dat alles van Ikea uit zweden komt, ik heb er m’n bedenkingen bij
  Leuk dat je man nog zo blij is als je thuis komt, al had hij nu wel meer dan één reden daarvoor

 18. Met Dien moet je idd goede vrienden blijven. Ik krijg ook wel eens wat van haar, ook via mail. Sleutels zijn een ramp, vriend van dochter liet zijn autosleutels in een restaurant in Barcelona liggen. En was kwaad op iedereen omdat het pas de zoveelste keer was dat hij zijn sleutels kwijt raakte.

  • Dien is een wereldwijf.
   Mijn dochter is ook een ramp met sleutels. Of ze nou thuis is of bij ons. Roos was bijna blij dat het haar vader ook eens overkwam.

 19. Dat is toch ook wat dat je eigenlijk de held bent, maar dat hij het heel normaal vind dat je de deur voor hem open doet. Trouwens… geen prul uit China, goed idee. Volgens mij kun jij wel een aardig kopje breken bij Klapper, als het maar geen hartje is. ;-0 Voordat mijn collega’s mij bellen met vragen over de pc, kassa en of weegschaal. eerst opnieuw opstarten bij updaten. Als probleem zich dan nog voordoet… bel een andere helpdesk. 😉

  Love As Always
  Dimario

  • Met jou kan ik praten, Di Mario. Ik heb zelfs nog thee voor hem gezet. Zou er iemand zijn die ruzie krijgt met Klapper? Ik kan het me niet voorstellen. En zo ja, dan neem ik het voor haar op ♥
   Lieve groet.

 20. Sinds de hema failliet was hebben ze meer en meer troep in de zaak gehaald. Je ruikt de giftige kinderslippertjes als je buiten staat al. Daarmee is de kwaliteit ook achteruit gehold natuurlijk ik koop mijn servies meestal tweedehands dit omdat ik mijn eigen cookiebanners fotografeer. Ik heb dus nogal veel en het is allemaal verschillend.
  Zeg maar tegen je liefje dat dat zeker geen argument is, hier ook nog dikke tv. Vorige dikke tv ging kapot kwam er een platte te staan. Moest Vriendjelief bellen om te vragen hoe een dvd aan moest. “Moet je met dat kastje dat doen, met dat kastje dat en met dat kastje ja die tief ik het raam uit”. Die avond haalde we onze huidige dikke tv op (keiblije mensen van marktplaats), dezelfde als die hiervoor en die van hiervoor is gefixt door mijn vent.
  Ik zou jou ook wel post willen sturen(L)

  • De Hema is niet meer de normaalste zaak in de wereld. Ons servies is een bij elkaar geraapt zootje. Ik wil er niet aan denken mijn hele leven tegen hetzelfde aan te moeten kijken. Ik spaar blauw/wit servies, meestal van de kringloop. En boeken (-:
   Dan dóe je dat toch! Wie weet ontvang je iets terug…

 21. Denk je nou echt dat de producten van Ikea uit Zweden komen?
  Het hout betrekt Ikea uit 50 landen waaronder China, Rusland, Polen. Veel artikelen worden gemaakt in lagelonenlanden. Dus dat van die verzendkosten kan wel kloppen.

  • Als ik meuk zou kopen bij Action weet ik zeker dat het uit China komt. Wanneer er op een soepkom Made In Sweden staat, zal die niet uit China komen. Klinkt dat onlogisch?
   Bij Ikea kan je ook FSC goedgekeurde meubelen kopen. Je betaalt er alleen wat meer voor.

 22. Lief van Dien hoor, hoelang heb je in de hoek gestaan?
  Uit zo’n soepkom gemaakt in Sweden, eet het toch lekkerder hè?
  Vroeger had je een TV waar je een klap op moest geven als hij het niet meer deed,
  tja, kakeltje is super handig, arme Joris!
  Zo worden honden gediscrimineerd hoor, er zullen wel kamervragen door de partij voor de dieren over komen.

  • Volgens mij is het onmogelijk met Dien ruzie te krijgen. Ja, een tv waar je alleen een klap op hoeft te geven, net als een flipperkast!
   Zo’n bordje brengt je nog op een idee (-:

 23. Er komt altijd zoveel voorbij op je blog dat ik niet weet waarop te reageren.
  Ik kies deze keer voor de herkomst van producten. Wij hebben besloten zoveel mogelijk uit Europa te eten en drinken. Dus geen Chileense of Australische wijn en aardbeien of boontjes uit Afrika.

 24. Ikea is wel eens meer dé oplossing, Mirjam.
  Toevallig vanochtend (ook) meerdere stekkers uitgetrokken, zonder resultaat. Bouwheer zette alles wat voor enkele maanden ‘af’ moet op één circuit. Gevolg, hele verhuis, en geen telefoon (tenzij ik thuis ben, en aan de zekeringen pruts).
  Het kan verkeren…
  Lie(f)s.

 25. Ha ja in het gras mag ook niet denk ik zo 🙂
  Hadden de koeien in de straat van dochter minder moeite mee die lieten midden in de stad de vlaaien vallen.
  Losgebroken en bij dochter in de straat op bezoek…30 stuks 😉
  Het is wat met die apparaten, doen nooit wat ze oeten doen…maar je tip was goed dus…en ja als ze blij zijn als ze je zien hihi
  Zijn honden ook altijd grijnzzzz
  Groetjes en fijne week

  • Rosa poept ook in het gras, maar ik ruim het altijd op. Zijn er mensen die commentaar hebben wanneer ik het poepzakje in een prullenbak gooi. Er staan overal bordjes: verboden voor honden, maar paarden mogen overal schijten.

 26. ha die Mirjam
  ja een schande is het dat de honden daar niet meer mogen poepen
  weet je zeker dat het een grapje was , die 25 km die je wel meer had willen fietsen
  jouw apparaten kennis is ongekend
  €3,00 verschil zullen de reiskosten zijn , per kom
  gelukkig nog vrienden met Dien

  geniet de dag

  • Die reiskosten is een goeie. Op de terugweg stonden we ruim anderhalf uur in de file. In vakantietijd!
   Nee hoor, ik vond het een perfect timing.
   Fiets ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *