De asfaltering

Keek op de week (145)

Foto van Dien

Werd op smalle polderweg in Achterbroek voorbij gescheurd door zwarte SUF. Twee tellen later stond auto scheef op weg.
Ik wachtte. Tralalala. Bestuurder (vrouw) had waarschijnlijk per ongeluk rijbewijs gehaald. Na vier keer steken kon ze oprit woning nog niet oprijden.
‘Iets meer naar link,’ gebaarde ik.
‘Bemoei je er niet mee!’ riep vrouw nijdig.
Wat zij wil. Laat mijn dag niet vergallen door automobielhufters.
Er kwam buurvrouw aanlopen die doodleuk praatje hield met bestuurder.
Stapte af. Slalomde met fiets langs auto en over oprit, en stapte op.
‘Hé! Dat is privéterrein!’ snauwde bestuurder. Dacht: krijg de asfaltering, negeerde vrouw en fietste weg.
Zag plots in achteruitkijkspiegeltje aan mijn bril dat Sufferd dichterbij kwam. Zette ze achtervolging in? Was sprakeloos van ontzetting. Kon nergens heen: links stekelstruiken, rechts sloot. Geen bedenktijd. Dat was het dan.
Vrouw sjeesde ra-ke-lings langs en trapte op rem.
Ik week uit naar links. Auto naar links.
Ik naar rechts, auto naar rechts.
Weer naar links. Sufferd blokkeerde weg.
Raam omlaag. Vrouw in zondagse dracht. Schatte haar eind dertig maar ze zag er uit als vijftig. Hoed op passagiersstoel. Achterin drie jongetjes. Stropdasjes om. Scheiding in haar.
Vrouw verwenste me naar de hel. ‘Jij hebt over mijn tuinpad gelopen! Dat is privé! Je bent in overtreding!’ Ratelde aan lopende band. Toen ze adem haalde zei ik: ‘U gebruikt uw auto als wapen en dat is een misdrijf. Met drie kleine kinderen op de achterbank! En ook nog op de dag des Heere.’
Ziedend was ze.
Anders ik wel. Trok trillend mijn pistool telefoon uit achterzak wielershirt en riep: ‘Ik bel de politie!’
Politie was toverwoord. Raam omhoog. Gas op de plank. Kon net mijn voorwiel wegtrekken.
Stopte pas met trillen in Hekendorp.

In Woerden begon het te miezeren, in IJsselstein te pissen. Te warm voor regenjasje. Stopte in Lopik bij overdekt (en gesloten) tankstation om te eten. Stond wielrenner met pech. ‘Heb je toevallig inbussleutel bij je? Mijn klikpedaal is kapot.’
Peuterde er drie uit zadeltasje. Laatste paste.
Wielrenner vertelde flauwe moppen. Zo gelachen.
In Lopik zag ik schaap met appeltjes op het hoge. In Vlist werd het droog. Bijna thuis ving ik een verlegen zonnestraal. Eind goed, al goed.

Joris kwam thuis met rood-wit vierkant doosje. ‘Alsjeblieft.’
‘Zijn die voor mij?’ vroeg ik verrukt. Opende bovenkant en staarde begerig naar inhoud: puur pure bonbons. Niet pralines van Leonidas, maar van Berkhout. Is me raadsel waarom kaasboer bonbons verkoopt, maar krengen zijn van uitstekende kwaliteit en zo groot dat ze amper in één keer in waffel passen. Kan zuinigjes twee happen nemen, maar ik wil propvol gebit.
Heb kleine mond. Orthodontist constateerde dat vijftien jaar geleden. Als feit!
Man en alle bekenden weten uiteraard beter…
Chocolade lang-zaam laten smelten en dan ontploft inhoud tegen inwendig plafond. Ben voor vijf minuten volkomen analfabeet. Zou dat reden zijn dat Joris ze heeft gekocht?

Deed korte boodschap in AH. Erin en eruit. Bij buitenkomst bleek parkeerplaats bevolkt met vier agenten die controleerden op aanwezigheid van parkeerschijf in auto. Zag moeder van (mijn overleden vriendin) Carolien bij Huppelslager naar binnenstappen. Haar auto twee auto’s naast mijne. Gluurde naar haar dashboard. Geen blauwe schijf. Liep huppelslager in en waarschuwde haar.
‘Zo snel loop ik niet meer!’
‘Daar heeft u toch personeel voor?’
Zij overhandigde mij autosleutel; ik legde parkeerschijf neer en stelde tijd in. Bracht sleutel terug en gaf haar een zoen. Ze is zó dapper…

Schaap – Lopik

66 gedachten over “De asfaltering

 1. Asfaltering, die gaan we onthouden. Het lijkt in het verkeer, of met de deelnemrs er aan steeds ernstiger te worden. VAn de week sneed iemand een hele groep bejaarde fietsers af omdat hij mij geen voorrang wilde geven terwijl hij achter de groep even had moeten wachten. Kon ik die mensen weer gaan helpen….

 2. Wat een achterlijke sufferd chauffeur. Kan me je trillen goed voorstellen.
  Die bonbons.. je maakt mij nieuwsgierig. Oh nee, er moet 5 kilo af. Niet nieuwsgierig dus.
  Voor je laatste actie verdien je dikke vette knuffel. <3

 3. Valt Achterbroek onder Stolwijk, nou dan schaam ik me maar. Ik maakte zoiets mee in Bilwijk ’s morgens vroeg. Schooltijd in Stolwijk op de chr. school en moeder die te laat was had geen tijd om in parkeervak te stoppen en vloog me voorbij met haar rechterwielen boven de sloot. Vier kinderen in de auto. Ik ben even blijven staan om bij te komen.

 4. Het klopt… Want er rijden steeds meer gekken op de wegen. Als ik met de broer mee gaat. snijden gewoon ander kant. OP de wegen moet goed op letten. Er word steeds meer auto’s. Hoe durven de mensen om dit te doen. Gewoon niet normaal. De eerste foto met bessen is zeker mooi. Schaap foto onder boom lekker gaan snaaien. Groot gelijk. Deze schaap is apart om te zien. Fijne dag voor jou.

  • Het wordt ook steeds drukker op de weg. Mensen hebben altijd haast. Ik kan wel over vrij liggende fietspaden naast provinciale wegen fietsen, maar daar heb ik geen trek in. Ik wil een landelijke omgeving.
   Het schaap vrat de appels uit de boom. Was zo’n leuk gezicht.

 5. Er rijden veel gekken vrij rond op de weg, hier bij school reden moeders probleemloos andere kinderen aan omdat ze haastig hun kroost naar school moesten brengen.
  Bij ons zijn alle parkeermeters vervangen door blauwe zones, die zijn vooral bedoeld tegen langparkeren, ik heb niet de indruk dat oom agent erg op parkeerschijven controleert.
  Pralines van Berkhout ken ik niet, dat klinkt wel erg verantwoord en gezond!

  • Bij scholen is het inderdaad een verschrikking. Hier in het dorp ook.
   Hier hebben we ook blauwe zones. Je mag er een uur staan (stelletje vrekken.) Van een agent zou je alleen gemak moeten hebben en geen last (-:
   Of de bonbons verantwoord zijn, vraag ik me af…

 6. Een rijbewijs voor alleen recht uit scheuren worden niet afgegeven.
  Een moeder die niet het voorbeeld voor haar kinderen is en ook niet voor de omgeving, laat staan voor de Here, die zich zit te schamen.
  Gelukkig fietste je in het groene hart.
  Joris is wel een lieverd, zo vaak leuke presentjes.
  Net als jij even de blauwe schijf neerleg. Hans

  Ot. Heb een heel toepasselijk verzoekje uitgezocht.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

  • Dat je je zo misdraagt waar je kinderen bij zijn…In de vorige eeuw werd ik door een auto (met gezin) de berm in geduwd. Ik viel om. Mijn man (ook op racefiets) ging de auto achterna. Leidde nergens toe natuurlijk, maar het was het idee.
   Ik ben heel benieuwd waar je keuze op is gevallen. Dank Hans!

   • Zo blijkt maar weer dat ouders niet altijd het goede voorbeeld geven.

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 7. Hou op hoor… per ongeluk haar rijbewijs gehaald. 😉

  Die wouten waren ook vast in opleiding dat ze daar met z’n vieren waren.

  Verwacht wel ondertussen dat je een keer deze kant op komt rijden.
  Als je goed rijdt is het maar 100 km.

  Love As Always
  Dimario

  • Flikken. Juten. Wouten (-: Als je weet hoe klein de parkeerplaats van het winkel”centrum” is, is dat aantal sterk overdreven.
   Lijkt me heel gezellig om naar je toe te komen. “Als je goed rijdt.” Haha. Daar zeg je iets!

 8. Serieus vier juut om te controleren of iedereen braaf binnen de tijd ophoepelt, goede reclame voor de winkels. Of ze niks nuttigs te doen hebben, refo’s in pauperbakken aanspreken ofzo.
  Hoewel geen fan van pure chocola, vind ik het wel een lief cadeautjes chocoheaven best en fijne plek.

  • Vier flikken. Anders zie je ze nooit…En als je weet hoe klein de parkeerplaats is. Heel overdreven.
   Voor pure chocolade doe ik veel! (Niet alles natuurlijk.)

 9. Wat een mooi verhaal. En wat een SUFfe vrouw. Denkt waarschijnlijk dat de hele wereld van haar is. Zo lopen er wel meer rond, meestal in dat soort auto’s.
  Fijn dat je iemand kan helpen om een bekeuring te voorkomen. Maar de beloning komt aan het eind…..

  • Ik vind het eerder een geval van gebrek aan woedebeheersing. Als ik gestrest ben, reageer ik dat ook niet af op weggebruikers.
   Dank voor je compliment!

 10. Waarom geen situatie foto gemaakt van SUF mét kenteken erop natuurlijk, zoiets verspeelt toch het recht op privacy!!!
  Passen jouw vleugels wel onder je regenjas? Denk het niet, hoe wist die wielrenner anders dat jij zijn reddende engel was?
  Stuur Joris eens bij mij langs als hij weer bonbons heeft.

  • Daar had ik op dat moment geen erg in. Onderweg vergeet ik dat ik een telefoon heb. Vorige week vergat ik ‘m zelfs mee te nemen op de fiets.
   Vleugels 😀
   Zal ik doen. Wat is je favoriete smaak?

 11. En Carolien blijft stralen daar vanaf die ene extra-witte- wolk
  En Joris is best een schatje, heel af en toe 😉

  En die sufk..t had ik met haar hele hebben en houen online gezet, het verhaal erbij en een tag naar politie nederland . “Wie zaait, zal oogsten”…

  Enne jij een grote mond? De laatste keer dat ik keek nog niet hoor

  • Joris mag blijven. Ik heb zoveel gemak van die man (-:
   In negatieve dingen stop ik geen energie. FB heb ik dichtgetimmerd. Ik zit niet op Insta, niet op X. Lekker rustig.

 12. Wat een &€#@idioot. Gelukkig liep het goed af zonder fysiek letsel. Jij bent goed van de tongriem gesneden. Hopelijk hebben de kinderen er iets van geleerd. Ik hoop dat je er niet te vaak langs komt.

  Leuke manier om jou stil te krijgen met bonbons. Ik ga dat merk onthouden.

 13. Dat is duidelijk een geval van verkeersagressie. Mooi voorbeeld voor haar kinderen is die vrouw… En dan nog in zo’n hummer… Ik ben groot en jij bent klein. Wat een aso. Hoe durft ze. Ze had je wel echt kunnen aanrijden hoor.
  En oooooh die pralines. Die zouden mij vast ook bevallen. Heerlijk is dat toch.

 14. OH jee, wat een volkje met lange tenen woont daar bij jullie in de omgeving . Een oprit is nu eenmaal niet sterk genoeg om met de fiets over te stappen…..
  Het water loopt me hier al in de mond, maar ik vermoed dat ze op zijn ondertussen?

 15. Wat een naar type, ik hoop haar niet tegen te komen, maar dat zal wel niet. Ook nog eens een goed voorbeeld voor die kinderen op de achterbank. Al zal het volgens de wet niet mogen, toch fijn dat je nog snel die parkeerschijf neer kon leggen. Fijne maandag gewenst.h

  • Van die kinderen komt ook niets terecht. Wat je zaait, oogst je.
   Ik las net bij Sjoerd dat ik in overtreding was met het neerleggen van de parkeerschijf. Krijg er een goed gevoel van.
   Fijne week!

 16. Met zo’n moeder komt er van de opvoeding van dat asfalteringkrengenkroost ook niet veel terecht, maar de beloning was navenant. Overigens ben je ook in overtreding als je waarschuwt voor politie bij een controle.

 17. Typisch een vrouw die totaal gestrest is, dat mag toch niet vrij rondlopen, laat staan rijden!!
  Klikpedaal valt nog mee, ik moet er niet aan denken dat mijn “klikvinger” kapot zou zijn.
  Hahahaha, ik heb ook altijd graag mijn bakkes vol met chocolade!
  Goed van jou, dat je Carolien hebt geholpen, een bekeuring is zó zonde van het geld.
  Het schaap kan niet wachten, tot de appeltjes uit boom vallen hè?

  • Ja, opsluiten in een hok!
   Over klikvinger gesproken. Mijn muis was kapot en dat was verrekt lastig. Deze nieuwe klikt geweldig. Net zoals het tussen jou en mij klikt (-:

 18. Ja er zijn wat korte lontjes op de weg en die rijden ook nog eens in een auto…
  Wat zijn er vreemde types…die jou zelfs lastig vallen. Zou daar ook de rillingen van krijgen. Of Joris ze mee brengt om je stil te krijgen betwijfel ik haha
  Mooi die foto van de appel etende 😉
  Groetjes en fijne week

  • Boeren op een trekker die als een malle langs je heen scheuren.
   Maar dit was wel heel uitzonderlijk.
   Dat schaap vrat de appeltjes uit de boom. Wat een leven!

 19. Ik moest erg lachen om het feit dat jij zomaar over een oprit ging die niet van jou is, hoe durf je??? Nee hoor, dat mens is echt niet goed wijs, die heeft haar rijbewijs vast op boterbonnetjes gekregen. Bonbons, ik hou er niet van, echt niet! Maar jij dus wel, dat weet Joris gelukkig ook. Flauwe moppen zijn vaak het leukst, heb je ze onthouden? Lief dat je de moeder van je vriendin ging helpen.

  • Eigenlijk zou ik het nog eens moeten doen. Hoezo een oprit privé? Schiet ze de postbode dan neer?
   Geeft niks, Geesje, heb ik meer bonbons (-:
   Eentje is blijven hangen. Een moeder zit overdag in het ligbad. De voordeurbel gaat. Jantje roept door de brievenbus: ‘Mijn moeder kan niet opendoen want ze zit te poepen.’ Holt hij terug naar zijn moeder en zegt: ‘Ik heb niet gezegd dat je in bad zat, hoor mam.’
   Echt heel flauw.

 20. Oh, Mirjam toch, wat een verhaal.
  Wat rijden er toch veel onbeschofte en gefrustreerde automobilisten rond.
  Wij maken tijdens het fietsen ook regelmatig iets mee, maar zó zout hebben we het nog nooit gegeten.
  Wat goed, snel en lief handelde je met de parkeerschijf.
  De bonbons van Joris had je dik verdiend, na het debacle met die sufferd !

  • Trek een lycrapakje aan, stap op een racefiets en je bent een levend dartboard. Dat was in de vorige eeuw al zo maar het wordt steeds erger. De Alblasserwaard en Vijfherenlanden zijn in verhouding het meest fietsvriendelijk.
   Caroliens moeder is zo’n lieverd. Ik zou me schamen als ik het niet had gedaan.

 21. ha die Mirjam
  per ongeluk rijbewijs gehaald
  geen wonder dat die ( lelijk woord )
  bang was voor de smerissen

  mooie streek fietste je door , jammer van het miezeren en pissen
  geloof er niks van dat je zo gelachen hebt om flauwe moppen
  maar die renner stopt volgende rit gereedschap in z’n zak
  ?schaap met appeltjes ?

  ja Joris wilde natuurlijk niet je belevenissen met die renne en dat ( lelijk woord ) horen
  chocolaatjes van een kaasboer , moet toch niet gekker worden 🙂

  een heel goede daad heb je verricht , grote klasse

  aha appeltjes in Hoogstam boom pppfffttt
  zeg dat dan

  geniet de dag

  • Hej Karel!
   Het is hier prachtig fietsen, vooral als je de weg weet, want dan kun je drukte en verkeerslichten omzeilen.
   Ja raar, hè? Bonbons van de kaasboer. Lekker joh!
   Goede week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *