Wat doen we met Rosa?

Keek op de week (163)

Staatsbosbeheer is in Krimpenerwaard bezig met kaalslag. Een wandelpad was versperd met rood/wit hekwerk, verbodsbord en wapperend lint. Vroeg me af of Rosa en ik wellicht niet welkom waren? Zag nergens activiteit. Geen grote machines, gillende elektrische zagen, of werklui. Slechts uitnodigende stilte. Ravage was reeds verricht. Stapte over lint. Had pad voor mij alleen; een verrukking.
Kwam na ruim uur wandelen langs zelfde verboden pad. Een vrouw keek peinzend naar versperring.
‘U kunt er lopen, hoor,’ zei ik. ‘Ze hebben de werkzaamheden verplaatst naar pad verderop.’
Vrouw zei aarzelend: ‘Er staat wel een verbodsbord.’ Ze besloot: ‘Ik doe het toch maar niet.’
Prompt zei Man thuis: ‘Aan die brave burgervrouw zou je voorbeeld moeten nemen. Altijd die anarchie,’ mokte Joris.
Rijkte hem suikervrije appelpunt aan. Hij werd direct een stuk zoeter.

‘Hoi!’ riepen we simultaan en verheugd. Zelfs honden waren blij elkaar te zien.
Puck snuffelde aan Rosa’s billen.
Zei: ‘Vind dat onfatsoenlijk. Zou zoiets niet pikken.’
Baas schaterlachte. ‘Hé Puck, waar is je bal? Zoek je bal!’
Hond keek wel uit. Had afgelebberde tennisbal van Rosa gevonden en lag verlekkerd te kauwen.
‘Ballendief!’ schold ik.
‘Hoor je dat? Je bent een ballendief. Pikkie dat?’ lachte Baas schallend. ‘Laat los! LAAT LOS!’ Puck had Oost-Indisch-doof-momentje. Baas liep naar hond, sjorde, wrikte en trok aan bal maar hond bleek vasthoudend.
‘Je koopt een hond,’ zei ik, ‘geeft die tweemaal daags eten en wat heb je eraan? Niks.’ ‘Inderdaad. Schilderij aan de muur is minder bewerkelijk,’ gaf Baas toe.
Tussen gras zochten we vruchteloos naar gele rubberbal.
‘Houd de tennisbal maar,’ bood ik aan. ‘Het zal moeilijk zijn, maar zet me wel over verlies heen.’
‘Haha! Kan je ‘m missen? Puck, wat zeg je dan tegen Rosa’s baasje?’
‘Bekijk het lekker met je bal,’ antwoordde ik.
Namen lachend afscheid.

Vóór me fietsten twee oudere mensen op e-bike naast elkaar over dubbel fietspad.
Belde of ik mocht passeren.
Geen reactie.
Ping! Ping!
Geen reactie.
PING! PING! PING!
Weer geen reactie (wordt saaie blog.)
Kwam iets schuin naar links en vroeg: ‘Meneer, mag ik er even langs?’
Kerel was op slag geïrriteerd. ‘Ken je niet bellen?’
Was pas twintigste keer tijdens fietsrit dat ik oponthoud had door linksrijders.  Antwoordde: ‘Ik heb uw nummer niet.’
Mocht er toch langs. Vond dat fideel. Perste er een bedankje uit. Overweeg aanschaf Feyenoordtoeter. Of misthoorn.

Man pakte twee koffers met kleding in.
‘Waar ga je heen?’ vroeg ik.
‘Behalve jou heb ik nog drie of vier vriendinnen. Ik ga een tijdje bij Els wonen.’
Who the f*ck is Els? ‘Heeft Els King Corn brood?’ (KLIK)
‘Wat?’
‘Laat maar. Had je niet eerder kunnen vertellen over die vriendinnen?’
‘Dat doe ik nu toch?’
Mannenlogica. ‘Als je er uit gaat, kom je er niet meer in,’ zei ik op redelijke toon.
Joris knikte. ‘Wat doen we met Rosa?’
‘Wanneer je haar wilt uitlaten, stuur je maar een appje.’
‘Het duurt uren voordat jij reageert.’
‘Dan moet je dat inplannen.’
Werd stomverbaasd wakker.
Heb Joris ondervraagd. Hij was zogenaamd nog verbaasder dan ik. Ontkent alles.

38 gedachten over “Wat doen we met Rosa?

 1. Fietsen kunnen hard fietsen. E.bike ook wel. Arme Rosa… Laat maar lekker spelen met balletje. Fietsen kunnen ook namelijk fietsbel rinkelen. Sommige hebben dan weer niet. Ik vind wel leuke verhaal geschreven. Rosa ziet heel goed uit. Lieverd Rosa!! Fijne week.

 2. Denk dat iedere hond liever door plassen loopt dan op een barkruk.
  En ja van Carnaval moet je houden en anders thuisblijven.
  Jongste dochter gaat liever werken dan carnaval vieren. Vriend vind het erbij horen en die gaat wel voor 2 😉

 3. Ze horen de bel toch niet! Ik ben al een keer tussen zo’n Oostindisch doof stel door gefietst, die reden in de beide sporen van een klinkerweg, zodat ik er niet langs kon. Als ze de bel horen gaan ze eerst omkijken, waar komt dat hinderlijke geluid toch vandaan? Dan gaan ze overleggen, ga jij iets harder fietsen of zal ik dat doen. Dan moet een van beiden daadwerkelijk harder gaan fietsen en vervolgens aan de kant gaan. En daarna klagen over fietsers (wielrenners) op het fietspad. Een scheepstoeter is waarschijnlijk een betere oplossing!

 4. Ik las eerst kip corn zegt alweer genoeg over mijn leeftijd dit is voor mijn tijd, mis ik iets? Ik moet voor werk langs een kanaal bij mooi weer bejaardenmagneet dat fietspad kan gerust eerder vertrekken op een zondag. Ik had een tijdje een venijnig luide pling plong bel maar ze verkopen zwarte toeters bij action ik wil inmiddels gewoon een megafoon en een stukje Tiny en Lau.

 5. Gelukkig was het maar een droom, alhoewel je kent Joris beter dan ik

  Wat oudere fietsers, zouden ze gratis een hoorapparaat moeten geven, alhoewel ik er geen hoef.

  Een omleiding en geen mens te zien, ik zou het er op wagen

  een grappige keek op de week Myriam

  fijne avond

 6. Ik stond ook opeens voor dat lint maar toen waren ze wel bezig en kon ik er niet langs, stukje lopen rechtsom en weer terug en ik kwam er ook weer. Ja het is de tijd van het jaar dat er overal veel gesnoeid wordt. Mooie droom gelukkig zijn dromen bedrog.

 7. Daarom ben ik blij met de spiegel op mijn fiets, ik zie de inhaler sneller dan dat hij/zij, als ze die hebben, de bel kan hanteren. Daarbij hou ik zoveel mogelijk rechts. Maar voor de rest van de fietsers sta ik niet in, natuurlijk.
  Ik vond de droom een geweldige uitsmijter. Ik krijg bijna medelijden met Joris.
  Jij hebt tenslotte wel een leuk uitlaatcontact.

 8. Had ik onlnags toen ik naar ‘de stad’ moest en ergens halverwege de dijk een dranghek met rood witte planken stond. Zet het dan aan het begin. Ik ben er omheen gerden en heb even uitgelegd aan de mannen die me terug wilde sturen hoe het werkt. En keren op die dijk is niet aan te raden.

  Tja, honden, wat heb je eraan. In ieder geval geven ze meer liefde dan een schilderij 😛
  Oude mensen op E fietsen moeten verplicht een hoortoestel in!

 9. Hadden die hardhorige fietsers geen plakje achteraan aan hun fiets dat ze hardhorig zijn? Mijn pa heeft dat zodat fietsers weten dat ze voorzichtig moeten inhalen

  Die honden, nee gelukkig doen wij niet als hen, dat zou nogal een beeld zijn op straat, en iedereen een boete voor ongepast gedrag 🙂

 10. King Corn brood, jakkes het leek wel plastic en wanneer je een plakje in het zakje te lang had laten liggen kwam er oranje schimmel op. Ik weet niet wat er allemaal in dat brood was verwerkt, maar na die oranje schimmel heb ik het nooit meer gekocht. Ben je inmiddels heen over het verlies van de bal van Rosa ? Wanneer ze er zelf niet mee zit zal het wel meevallen, tennisballen genoeg op de wereld.

 11. Soms is het echt schrikken als men in de natuur aan het werk is.
  Ach een pad om te wandelen moet je gewoon doen.
  Inderdaad een afgelebberde bal is zo fijn, vonden mijn hondjes ook altijd.
  Ouderen en gehoor, ze passen goed bij elkaar, ze horen het toch niet.
  King Corn brood, ja daar ging je het huis voor uit. Hans

 12. Suikervrije appelpunt ?
  Zaten er geen appels in dan ?
  Ha de baas van Puck was snel van begrip en moest de bal gaan zoeken.
  Helaas die van Rosa gevonden haha
  En dromen zijn bedrog toch?
  Heerlijke reclame om te zien

 13. Iets ( onschuldigs) doen, wat eigelijk niet mag, is extra spannend toch?
  Rosa snapt er vast de ballen niet van, dat je haar tennisbal zomaar hebt wegegeven.
  Die fietsers waren misschien ook wel Oost-Indich doof, een gevaar op de weg!
  Tja, wie is er niet groot mee geworden, King Corn met pindakaas hè?
  Lieve groetjes, Edje.

 14. Wat een droom zeg en prachtige reclame voor dat ‘brood’. Het verrt terug als je erop gaat zitten net als ‘mothers pride’ in England.

  Ik roep altijd eerst heel hard goedemiddag/goedemorgen als ik in wil halen. De belletjes zijn vaak lastig te horen voor senioren. En ik bedank ze altijd als ik passeer. Manlief belt altijd overduidelijk maar krijgt nogal eens agressieve reacties. Ik zelden.

 15. Bedankt, nu zie droom ik vannacht natuurlijk, en niet over Joris maar over het baasje van Puck die aan jouw gat probeert te snuffelen, dat wil jij niet dus laat je een ferme wind, dát zal hem leren.
  Eh… schaf een politiezwaailicht aan, dát moeten slechthorende oudje toch wel horen!
  Wat een schatje was die Kingcorn Japie hé!

 16. Een Feyenoordtoeter krijgt natuurlijk wel een staartje. Ik zie het al staan, Feyenoordfan toetert oude mensen de schrik aan. En we staan er al zo slecht voor als supporter.

  Dat die man trouwens niet aan jou je nummer gaf, ik zag gewoon een vonk overspringen.

  Ik had er ook gewoon gaan lopen hoor, lekker het hele bos voor jezelf, jammer van die kaalslag.

  Ehhhh, ik geloof Joris, je kunt ook dromen waar jij bang voor bent terwijl Joris onschuldig is.

  Love As Always
  Dimario

 17. Ik zag vorige week buik de kringloop en vuvuzela… ik zal morgen acuut vroeg opstaan en m voor je halen… en opsturen…. nuu maar hopen dat ie er nog ligt

  Enne Rosa? …. die komt gewoon hier wonen

 18. ha die Mirjam

  zo nam ik gister de gok bij een omleiding bord , helaas een paar 100 meter verder kon ik rechtsomkeerd 🙂
  is suikervrije appeltaart zeker gemaakt van zure appels bbbbrrrrrr

  nee dat zou ik ook niet pikken hihihi
  doe oos-indische doof zijnde momentjes zijn bestfijn hoor 🙂
  jij morgen dus te winkelen om een tennisbal 🙂

  hahaha heb ik altijd met de wielrenners , die hebben meestal niet eens een bel op de fiets

  aha je had een merrie in de nacht
  leuk filmpje van iets dat ik niet ken

  lieve groet

 19. Hier negeer ik ook alles wat verboden wordt, Mirjam, ‘k zou in m’n eigen huis niet binnen kunnen…
  Denk aan Toon Hermans ‘leg neer die bal’…
  Hahahaaa…!
  En een schitterende afsluiter!
  Lie(f)s.

 20. En jij maar tennisballen kopen…..
  En appelpunten als boetedoening. Zo heetten ze dat hier vroeger als je te biecht was geweest.
  En nu staat er nog een toeter op het verlanglijstje.
  Zolang Els maar niet in het gedrang komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *