Vampiers en een luistervink

Keek op de week (137)

Waar ik de afgelopen twee jaar zat? Voornamelijk in mijn hoofd en op een smal racezadel.
Ben tevens draaideurpatiënt geworden in het Erasmus MC. Geweldig gebouw als je van zoektochten houdt en graag overdekt 10.000 stappen zet. Zijn daar gek op bloedprikken. Net vampiers. Zei laatst tegen bloedprikster: ‘Hoop dat er nog wat in zit.’
‘Bent u bang voor bloedprikken?’ vroeg ze.
‘Nee hoor.’ Zenuwen in mijn linkerarm zijn onderhand dood.

Het was fijn. Mieters. Jottem. Ging vorig jaar november met Roos in Ahoy Rotterdam naar David Bowie-concert. (Na twee jaar wachten vanwege dat cut-virus.)
Victor Bijlo praatte muziek aan elkaar. Zo schreef Bowie Life On Mars. Een fantastisch nummer. ‘Barbra Streisand heeft één keer Life On Mars gezongen,’ vertelde Bijlo. ‘Als er al leven op Mars was…dan daarna niet meer.’

Roos en vriendin Suus bespraken samenwoonperikelen. Zij aan zij op de driezitsbank; ik zat met laptop aan eettafel. Kunst is doen of je afwezig bent.
Suus zei: ‘Ik vroeg Rick of hij was wilde ophangen. Wat deed-ie? Pakte T-shirt – verfrommeld als bal – uit automaat en legde die zo op droogrek. Snap jij dat nou? Toen ik zei: je moet dat shirt eerst uitslaan en aan knijpers ophangen, zei hij: als je het zelf beter kan, doe je het voortaan zelf.’
Roos produceerde meelevende geluiden. ‘Weet je wat Dirk doet?’ klaagde ze. ’s Ochtends na het douchen gooit hij zijn gebruikte handdoek op de grond en laat ‘m liggen. Ik vroeg waarom. Hij zei: Vanavond na het douchen gebruik ik ‘m weer. Ik vroeg: is het dan niet handig als-ie droog is? Misschien wel, zei hij.’
‘Ongelofelijk. Rick trekt zijn sokken uit en als opgerolde ballen gooit hij ze in de wasmand. Die worden zo toch niet schoon? Hij haalde zijn schouders op.’
Ben blij dat ze dit leed samen kunnen delen.

‘Wat is er?’ mompelde ik. Sliep ik eens, deed Man het licht aan.
‘Een mug!’ riep hij getergd. ‘Hij vliegt constant bij mijn hoofd.’
‘ZIJ. Alleen vrouwtjesmuggen zijn bloedzuigers,’ verbeterde ik hem.
Joris had wel wat anders aan zijn hoofd dan biologische correctie. Wapperde met gordijnen. Tuurde muren af. Zonder bril, zonder resultaat. Stapte weer in sponde. ‘Dat kreng komt weer zodra ik lig,’ gromde hij.
Ideaal, zo’n bliksemafleider in bed. Muggen vinden hem een lekker ding.

Doe vaak spelletjes met Rosa. Hond lag boven op overloop vlak bij trap. Ik stond op trap, op ooghoogte met hond. Drukte op neus en maakte toetergeluid. Kriebelde onder haar kin. Pakte om de beurt haar poten “af.”
Staart maakte overuren. Stopte ineens met kloppen, hond sloot ogen en nieste vol in mijn gezicht. Iemand die lieve bruine hond wil? Onlangs APK-gekeurd. Garantie tot het tuinhek.

Las in blad van NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) over Bunker 599. Onderdeel van Nieuwe Hollanse Waterlinie. “Een uniek doormidden gezaagd exemplaar dat aan voet van eeuwenoude dijk tussen Everdingen (Lek) en Leerdam (Linge) staat. Een diamantzaag had vier weken nodig om door metersdikke beton te komen.”
Dáár wilde ik naartoe. Maakte fietsroute, voer over naar Kinderdijk en fietste richting Culemborg. Kneep ter hoogte van snelweg A2 in mijn remmen en nam kijkje. Fascinerend.

99 gedachten over “Vampiers en een luistervink

 1. Je bent er weer (L) heb je gemist! Als ik dat van Roos lees denk ik dat ze cursus vriend africhten nodig heeft, heb nog wel een gaatje. Weet je dat er best veel roodharige vrouwen met bruine labrador zijn? Jouw niet gezien of je hield je gezicht recht. Heb bunker ook gezien, Vriendjelief moest te dicht bij Amsterdam iets ophalen kwamen voorbij bunker hoogtepunt van de dag. Geweldig ding die bunkers zijn allemaal rijksmonument horen bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie, meest kansloze manier om tuig buiten te houden van WO2 maar alsnog erg gaaf ding maar niet om naartoe te fietsen pff.

  • Dank voor je uitzonderlijk vriendelijke aanbod. Dirk heeft eerder halfjaar op zichzelf gewoond, dus hij raapt natte handdoeken maar zelf op.
   Veel roodharige vrouwen met bruine labradors? Volgens mij kom je telkens dezelfde tegen. Tel altijd bruine labs wanneer ik op fiets zit maar kijk zelden naar eigenaar.
   De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een vervanging van de Oude uit de 17de eeuw. Heel veel forten erbij.
   Groetjes

 2. Ik heb je gemist, de blogs dan. je spitsvondigheden, je onverwachte wendingen, ik mocht ze altijd graag lezen en ik ben best wel vaak langs geweest om te zien of er toch niet iets nieuws was. Ik had bijna de moed opgegeven

 3. Goed je weer een keer te lezen. ik had je natuurlijk net uit mijn reader gemept, en nu wil dat stomme ding niet meer dat ik je toevoeg. Heb mij maar geabonneerd.
  Als die feed van jou net zo goed werkt als die van mij… Krijg ik nooit een mailtje. Maar dit terzijde.

  Jongemannen die de was niet goed kunnen ophangen is een duidelijke fout in de opvoeding. Aan de andere kant, als ze wel het goede voorbeeld krijgen proberen ze toch te foetelen en hangen de was zo anti-snel-droog als mogelijk op.

  • Rianne! Ik heb je weer gevonden. Nou ja, jij mij dus. Kon je ook geen mail sturen want die kreeg ik retour.
   Met elke vorm van feed heb ik ruzie. Ik lees nu blogs via Feedly. Dat werkt super.
   Die meiden redden zich prima, ze kijken wel uit om moedertje te spelen voor hun vriend.

 4. Hi dear!

  wat een verrassing: jij weer in blogland.
  Dat had ik niet verwacht. En ik dacht meteen… zal ik ook??
  Maar nee… voorlopig ben ik er nog niet aan toe.

  Jij wel… en ga lekker doorrrrr.
  Vertel al je geheimen, want daar smul ik van!

  Tip voor Roos: alles laten liggen en er overheen stappen (of opzij schuiven met je voet)… alleen je eigen zooi opruimen. De aanhouder wint!

  Dag lieve Kakelino…
  Welcome bak, eh bek, eh … back Xxx

  • Marlou! Ik val bijna van mijn stoel. Dat is een verrassing.
   Gewoon niet doen wanneer je er geen zin in hebt. Dien vindt het ook prima zo.
   Roos gaat gewoon een week met vriendinnen op vakantie, hoor.
   Dag Loutje, fijn je te spreken ♥

 5. Eindelijk weer een Kakelvers berichtje hier. Hilarisch die samenwoonperikelingen. Maar waarom corrigeren als je er toch geen last van hebt. Blijkbaar hebben ze dat zo van hun moeder geleerd (of juist niet geleerd). Rosa mag hier wel komen hoor…. Alleen niet bij de konijnen, die houden daar niet van.

  Love As Always
  Dimario

  • Ha Di Mario!
   Ik kan bij nader inzien Rosa toch niet missen (-: Maar dankjewel voor je opvangadres. Ze zou in bijzonder goede handen zijn.
   Dikke liefs

 6. Jemig, koud terug van vakantie en dan: een blog hier!!!! Wat fijn. En wat een pttige tijden toch.
  gelukkig ben je je leuke manier van schrijven nog niet verleerd!

  Ben trouwens naar hetzelfde concert als jij geweest. Was tof.

 7. Heel fijn dat je weer bent. Ik keek af en toe naar je blog of je terug bent gekomen. Eindelijk ben je weer terug. Hele tijd heb ik je gemist. Bunker is wel apart om te lezen. Foto is zeker heel apart om doorheen te lopen. Geen vampier tegen gekomen. Prikken is zeker geen pretje. Welkom terug!!! Fijne avond. Voor jou ook groetjes terug.PS: bedankt voor compliment bij ons blogje.

  • Wat hebben jullie een mooie nieuwe blog. Maar ik herkende meteen jullie schrijfstijl en foto’s.
   Lief dat je me hebt gemist en bedankt voor je warme welkom.

 8. Ha, eindelijk daar ben je weer en meteen vol aan de bak. Zag ik blauwe violen, dacht ik aan jou. Die doorgezaagde bunker al eens eerder gezien, weet niet meer bij welke blogger. Succes maar weer vooral met je nieuwe boek.

  • Dacht je bij blauwe violen aan mij? Het zijn inderdaad mijn favoriete bloemetjes. Klein maar fijn, en ze ruiken ook nog lekker.
   Bedankt voor je bezoekje. Volgens mij lig ik in jouw spam.

 9. Wat leuk dat je er weer bent, heb nog vaak op je blog gekeken, maar helaas ging het niet verder. Nu wel dus, fijn dat je nog veel hebt gefietst, dat houdt een mens op de been 😉
  Minder leuk zijn al je ziekenhuis bezoeken, sterkte daarmee.
  Mooi die bunker, ik houd het in gedachten voor als we nog eens die richting op gaan.

  • Ha Toos. Fietsen houdt een mens op de been (-:
   Je gaat naar het ziekenhuis in de hoop dat het beter wordt…
   Fietsen langs de Ling is sowieso een aanrader!

 10. Goh, wat ben ik blij je weer te lezen. Heb je gemist, zoals velen. Dacht vaak aan je, vroeg me af of je nog op de fiets zat en gelukkig, dat doe je. Erasmus is minder. Roos, samenwonend, kleintje is grote meid geworden. Leuk hè, die bunker, heb hem ook gezien.

  • Fiets veel langs Stolk en vraag me altijd af hoe het met je/jullie gaat.
   Ik geniet weer van je prachtige foto’s in la douce France.

 11. Wat fijn dat je weer komt bloggen, je ziet dat je enorm werd gemist. ❤️

  Muggen ik hoor ze niet totdat het brand en ontzettend jeukt en ik uitzie alsof ik beginnende pokken krijg

  Rosa gaf je koekje van eigen deeg

  De jonge mannen hebben blijkbaar niets met opruimen, tenminste niet op een logische manier

  Hopelijk ben je van de vampieren verlost uit het EMC

  Dikke knuffel Laura ❤️

  • Zo veel reacties had ik niet verwacht. Vond het moeilijk weer te beginnen. Mijn vinger zweefde lang boven de publiceerknop.
   Ik hoop van harte dat je overdrijft met je pokkenvariant.
   Mannen zijn toch vaak ook niet logisch?
   Dikke liefs en bedankt voor je mentale ondersteuning.

  • Gezellig dat jij hier weer komt lezen.
   Over Barbra Streisand zijn we snel klaar, hè?
   Na ieder ziekenhuisonderzoek hol ik weer naar buiten.

 12. Oh Kakel, je blog gelezen en niet beseft dat het de JOUWE was! Natuurlijk hoop ik dat je terug bent nu. Hoop ook op meer verklaringen van deze twee jaar afwezigheid! Welkom terug❣️

  • Hej Ingrid. Is het tóch nog goed gekomen dat je las dat het mijn blog was. Ik ben wel van plan te blijven (-:
   Dank voor je lieve woorden.

 13. Hallo Mirjam, Wat fijn weer van je te lezen op je blog.
  Ziekenhuis is wel de plek die we nodig hebben, maar het liefst vermijden.
  Gelukkig heb je wel het David Bowie-concert bij kunnen wonen.
  Rick is vast nog niet zo lang zelfstandig, hij leert het wel af.
  Gelukkig heb je geen last van de vrouwtjes mug.
  Vast een genegenheid nies van Rosa.
  Bunker 599 heb ik wel meer over gehoord, wat een werk deze door te zagen. Hans

  @ de stier kan alleen naar beneden kijken.

  • Hej Hans. Gezellig dat je meteen komt buurten.
   Van muziek “moeten” wij het wel hebben, hè?
   Roos gaat gewoon een week met vriendinnen op vakantie. Rick zoekt het maar uit (-:
   Vond die bunker buitengewoon bijzonder.
   @nooit geweten!

   • Eigenlijk heb ik je de hele tijd wel gevolgd en ben super blij dat je weer terug bent met je heerlijk schrijfsels.
    Valt er weer wat te lachen.
    Muziek is waar ik mee start na het ontbijt, gezellig de GGOS opnemen, dan is mijn dag een stuk leuker.
    Roos heeft gelijk, meiden onder elkaar.

    Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
    De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

   • Volgens mij kennen wij elkaar al eeuwen. En wanneer ik aan jou denk, denk ik automatisch aan muziek.
    Alvast bedankt voor het draaien van mijn verzoeknummer!

  • Ha Cellie! Goochelaars schijnen ook mensen door te zagen, maar die doen daar maar heel kort over (-:
   Laat die foto nou een toevalstreffer zijn.

 14. ha die Mirjam
  die bunker staat op mijn fietslijstje , je bent me voor 🙂
  jij wil Rosa niet kwijt hihihi
  muggen , wat zijn dat , heb er nog geen gezien 🙂 houden zo
  die meiden redden zich wel , met of zonder die vreemd doende mannen 🙂

  • Het stikt daar van de bunkers maar ze hebben er maar eentje doorgezaagd. Wil je dat ik je een foto stuur van het artikel van de NTFU? Kleine moeite, hoor.
   Níémand kom aan Rosa (-:
   Lieve groet.

  • De bunkers zijn onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Maar dat er een MAAND voor nodig was om deze doormidden te zagen, gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.
   Tot blogs!

 15. Ik moest een paar keer in mijn leeslijst kijken. Heerlijk!!!!
  Zo fijn weer wat van je te lezen. Je boek ligt nog steeds op mijn nachtkastje. Kijk er regelmatig in.
  Hoop dat het goed met je gaat.
  En wat een leuk inkijkje weer.

  Liefs Joanne

  • Je geloofde je ogen niet (-: Het voelt als een blogmeeting.
   Ik ben bezig met een tweede boek; een hele klus.
   Stuur je zo een mail want ik kan niet op jou blog komen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
   Lieve groet.

 16. Kijk, dát is nou eens goed nieuws, weer een Kakel logje!!! En als vanouds. Nee ik hoef geen lieve bruine hond, je moet het beest gewoon niet pesten.

  De dames hebben ng een lange weg te gaan eer ze hun “mannen”afgericht hebben. Laat ze maar oefenen op de Rosa, geeft meer kans op succes.

  Ik liep dit jaar een rondje om het Erasmus MC , buiten, dat is beter voor de gezondheid.
  Ik ga wél een schadeclaim indienen, ben van de bank gelazerd nu er hier ineens een logje stond, maar weer welkom in ins midden. 😉

  • “Je moet die hond gewoon niet pesten.” (-:
   Ik had de dames terplekke advies willen geven, maar dan vertellen ze natuurlijk nooit meer iets waar ik bij zit.
   Je hebt toentertijd in Rotterdam een aardige tippel gemaakt met Dorothé.
   Sorry! Ik had je nog geappt maar mijn blog was blijkbaar sneller.
   Dikke liefs

 17. k geloofde mijn eigen ogen niet, k moest twee keer kijken, heel blij je terug te lezen
  Dat draaideurpatient zijn is maar niks, hopelijk mag dat minderen
  Voor de rest weer een heerlijk schrijfsel van de enige echte Kakel

 18. He, Kakel, wat leuk!! Welkom terug.
  Voordeel van draaideurpatiënt in het EMC zijn is dat je op een gegeven moment toch de weg wel wat makkelijker gaat vinden.
  Ik ben het SFG en oogziekenhuis eens gaan proberen, maar daar moet je dan weer van voor af aan beginnen 😉
  Leuk inkijkje weer in jullie gezin, heb er weer van genoten.

  • Als je maar vaak genoeg gaat, leer je vanzelf de weg kennen in het EMC (-; Ik heb geen plannen om het SFG en het oogziekenhuis te gaan bezoeken.
   Hoop wel dat het met jouw gezondheid goed zit.
   Groetjes!

 19. Ha, ik had je al voorbij zien komen en nu dan ook weer een schrijven uit jouw hand. Fijn eindelijk weer wat op je weblog te zien ook al zag ik af en toe ook op Social media. Die 2 heren Dirk en Rick, ik ben er geen fan van. Die hebben en totaal nieuwe heropvoeding nodig. Mannen moeten toch op z’n mint voor zichzelf kunnen zorgen. Stel dat de vrouwen een week of wat weg zijn…

  Je foto is echt te gek gaaf.

  • Mijn man doet ook alles in en rond het huis. Dus Roos heeft het goede voorbeeld gehad.
   Dank voor je compliment over de foto. Ik denk een toevalstreffer (-:

 20. Alsof je nooit bent weggeweest. Je pakt zo de draad weer op. En toch heb ik je gemist. Welcome back, Kakel. Je hebt gekakeld op Stravo, las ik zo hier en daar. Het daarom dat ik er alle vertrouwen in had dat het goed met je ging: je fietst weer.

  • Edje! We waren elkaar niet echt uit het oog verloren, natuurlijk, maar weer bloggen is fijn. En bedankt voor je compliment.
   Lieve groet

 21. Kakelvers daar is ze weer…. gelukkig heb ik je niet al te lang moeten missen, maar ehh kakelino, sommige di gen zijn net als fietsen die verleer je niet meer hé,
  Ga je ,t ,n beetje kalm aan doen, want na die speurtochten in t erasmus….zul je wel moe zijn hé die bunker….. da,s ,n heeeeeeel dingetje geweest hoor… hoe komen ze op t idee denk je dan, m,n verstand staat stil, mja, dat heb ik wel s vaker…
  Dag schatteke welkom thuis ❤️
  Klaproos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *